За пореден път: Две баби дадоха 5200 лв. на апаши

Измамите станали в един ден, в Благоевград
7 ное 2018 13:15, Анисия Иванова
10
За пореден път: Две баби дадоха 5200 лв. на апаши
Снимка: архив Reuters

Две жени са станали жертви на телефонни измами за общо 5200 лв., съобщиха от ОДМВР - Благоевград.

Сигналът за първата измама е подаден вчера. Между 12:30 -14:.00 часа 78-годишна жена от Благоевград е измамена по телефона от мъж, който се представил за неин роднина. Той я помолил да даде парична сума на "служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника. Жената дала около 4 500 лева.

Около 10:00 часа в същия ден отново по телефона 67-годишна жена от града е измамена от непознат, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори. На жената е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

ОДМВР - Благоевград отново призовава гражданите за повишено внимание и проява на бдителност при обаждане по телефона от непознати, които искат пари по различни поводи. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път: фалшиви новини, целящи ни да си мислим, че пенсионерите не тънат в мизерия.
7
2
 
1
 
! Отговори
До ЕЛЕНА ЖЕКОВА преди 5 години
Вие НАИСТИНА ли го вярвате?
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не спрете да вменявате, че пенсионерите и изобщо хората имат пари и ги хвърлят на първия обадил се?Явно го правите целенасочено-вижте колко пари има народа,да вдигаме данъците и да мислим нови! То само за това стават политиците!
5
1
 
4
 
! Отговори
мид преди 5 години
Няма лошо. Така се въртят парите. Вместо да висят под дюшека и да ги ядат мишките и да се обезценяват сега ще влязат в икономиката и ще се завъртят
4
0
 
3
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Наивността се заплаща понякога и с...пари.
3
0
 
7
 
! Отговори
Бабето преди 5 години
Защо аз не дам,баби.Оти немам.
2
0
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
67 годишна.Не е толкова възрастна.Вече започвам да си мисля че тези ги "доят"техни близки.Внуче наркоманче изтупва баба си
1
1
 
10
 
! Отговори
ЕЛЕНА ЖЕКОВА преди 5 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТЕЗИ БАБИ ТОЛКОВА ЛИ СА ГЛУПАВИ НА ВСЯКЪДЕ РАЗГЛАСИХА И ТОВА Е ГОДИНИ КАК ТАКА ДАВАТ ПАРИ И ВЯРВАТ ЧЕ Е ЗА НЯКАКВА КАУЗА , БЛИЗКИ ИЛИ ЗА ПОЛИЦИЯТА ГЛУПАЧКИ !