О, свестете се, не убивайте животни! Най-известните вегетарианци

Никола Тесла, Ван Гог, Лев Толстой и други гении се отказват от месото
10 ное 2018 20:32, Нели Христова
69

Макар да е бил привърженик на месото, по време на Втората световна война Хитлер изцяло преминал към нова диета. Той рязко спрял всякакво месо, а версиите за това защо го е направил са най-различни. Според някои историци, диктаторът става вегетарианец заради проблеми със здравето си, а други твърдят, че е бил подтикнат от Гьобелс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Мамо-о-о, рецептата за млякото искат.. Ще им дам аз една рецепта!
31
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МОЖЕ ДА ЯДЕТЕ САМО МЕСО С ГОДИНИ!!!НАКАРАЙТЕ ОРГАНИЗМА СИ ДА ЯДЕ САМО МАРУЛИ И РЕПИ И ЗЕЛЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА И ГАРАНТИРАНО ЩЕ ОГЛУПЕЕТЕ!
30
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
"Алберт АйнщайнСмята се, че Алберт Айнщайн яде месо през по-голямата част от живота си, и става вегетарианец през последните години преди смъртта си. Дори и така да е, той винаги е бил привърженик на вегетарианския режим. "Винаги съм ял месо с гузна съвест.", казва той."----------------НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТЪПЧЕШ С МЕСО ЦЯЛ ЖИВОТ И ДА ГО ОТКАЖЕШ ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ И ДА ТЕ ПИШАТ , ЧЕ СИ ВЕГАН!!!АЙНЩАЙН Е МЕСОЯДЕН И НЯМА КАК ДА Е ВЕГАН ЩОТО МОЗЪКА ИСКА МНОГО ЕНЕРГИЯ А РЕПИТЕ НЕ ДАВАТ :D
29
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МАХАТ МАГАНДИ Е БИЛ УЧЕНИК НА ПАЦИФИЗМА И НЕ Е ЯДЯЛ МЕСО В ЗНАК НА ПРОТЕСТ И ПРОПОВЯДВАНЕ НА НЕНАСИЛИЕТНО!ПИТАГОР Е ЯРОСТЕН ЗАЩИТНИК НА ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ И ЗАТОВА НЕ Е ЯДЯЛ МЕСО! НАКАРВА И УЧЕНИКА МУ ПЛАТОН ДА НЕ ЯДЕ КАТО НЕГОВ ПОСЛЕДОВАТЕЛ!ЛЕОНАРДО ДАВИНЧИ СЪЩО Е ЯРОСТЕН ЗАЩИТНИК НА ЖИВОТНИТЕ И ЗАРАДИ ТОВА НЕ ЯДЕ МЕСОВОЛТЕР- ЯРОСТЕН ЗАЩИТНИК НА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ НА ЖИВОТНИТЕЛЕВ ТОЛСТОЙ ЯРОСТЕН ЗАЩИТНИК НА ПРАВАТА ЗА ПРАВАТА НА НЕНАСИЛИЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И КЪМ ЖИВОТНИ
28
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО НА КОМЕНТАР 14ЛУДИЯ ХУДОЖНИК ДЕТО СИ ОТРЯЗАЛ УХОТО И ВЛЕЗНАЛ В ПСИХИАТРИЯ :D АМИ НЕЯДЕНЕТО НА МЕСО ВОДИ ДО ПОЛУДЯВАНЕ :D И НЕ СЕ ШЕГУВАМ , ЗАЩОТО МОЗЪКА ИСКА СИЛНА ХРАНА А НЕ РЕПИЧКИ!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като сме тръгнали от тази гледна точка, да съгласен съм, че в кланниците гледката е изключително гадна, но от друга гледна точка как може да се нарушава природното равновесие и да се унищожават толкова красиви растения, които могат да красят пейзажа и да произведат кислород.Спрете да унищожавате растенията само за да си пълните търбусите.
26
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АЛБЕРТ АЙНЩАЙН НЕ Е ЯДЯЛ МЕСО В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО ! ТОЙ КАЗВА, ЧЕ ГО ПРАВИ ЗА ДА МОЖЕ ХОРАТА ДА СА ПО-ДОБРИ!ХИТЛЕР Е ОТЯВЛЕН ПРИМЕР ЗА ВЕГАНСТВО И ВИЖДАТЕ ДОКЪДЕ ВОДИ ВЕГАНСТВОТО :D
25
0
 
10
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Вегетарианството има огромно влияние върху ума и неговите действия, както и върху здравето и тонуса на тялото."- абсолютно съм съгласен, след акциите на веганите из центъра на София.И какво трябва да ядат северните народи според тези хора? Мъхове и лишеи? М?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как сте забравили нашия титан на икономическата мисъл - завряния зет. Пак ще го подиграват у тях.
23
0
 
4
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Повечето от твърденията са фейкове! Набедени за вегетарианци.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И хората не ядат диви животни които се развъждат сами, ами ги отглеждат във ферми с единствената цел да ги убият и да ги изядат. Поне да ги убиваха честно на лов."Хиляди години хората са се изхранвали с ЛОВ! Еволюцията на човека го е накарала да осъзнае, че е по-лесно да отглежда плячката си вмсто да я гони, това се е случило заради нарастването на човешкия мозък вследствие на храненето с месо, научно доказан факт! Факт! ФакТ!!!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко няма хищници, тревопасните ще се навъдят и ще изядат всичката растителност, и после ще измрат от глад. Няма нищо натурално във вегетарианството. Това важи е за животните. Хората животни ли са? И хората не ядат диви животни които се развъждат сами, ами ги отглеждат във ферми с единствената цел да ги убият и да ги изядат. Поне да ги убиваха честно на лов.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако няма консуматорско общество всичко загива.Нямаше да има кой да открие едно най-обикновено обезболяващо за зъб например.
19
6
 
6
 
! Отговори
евро-жендер преди 5 години
аз месо не ям, освен немития 10 инчов на "бежанец" от африка и то след като ме е задоволил!
18
10
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Велики умове на хора прозрели далеч напред в духовната еволюция! За съжаление в днешното общество, което насърчава неосъзнатото консуматорско поведение, си остават неразбрани и дори осмивани.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Како ми сака душу те това ще ям
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки да яде квото иска.Ако няма хищници, тревопасните ще се навъдят и ще изядат всичката растителност, и после ще измрат от глад. Няма нищо натурално във вегетарианството. Месото е вредно да, но това се отнася за всички съвременни произведени храни. Натуралното месо не е вредно.
15
3
 
2
 
! Отговори
ад0лф преди 5 години
не, хранех се с тестиси от бик, за да съм с високо ниво на тестостерон и много агресивен в следствие на това!!
14
3
 
6
 
! Отговори
свинята преди 5 години
тази статия ме обижда, защото ям поне по 1 кило свинско на ден!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Геният Никола Тесла също преминава към вегетарианска диета. Първо спира месото, но продължава да яде риба. След това прекратява и хапването на морска храна. Така и не става веган, тъй като прясното мляко остава единственият му източник на протеин."Тоест така и не е станал веган, но го числим към веганите по някакви необясними причини...