Невъзможният транспорт: Метрото в Токио и Олимпиадата!?

Как ще се придвижват гостите на летните олимпийски игри след 2 г.?
Обновена: 11 ное 2018 21:30 | 11 ное 2018 21:21,
10

Блъсканица и тълпа. За да се возиш на метрото в Токио ти трябват здрави нерви. Влаковете на метрото и сега едвам издържат на трафика, предава Deutsche Welle.

А това може да стане още по-лошо след 2 години, когато Токио ще приюти летните олимпийски игри.

Според научно изследване общественият транспорт наистина може да колабира. Към момента броят на пътниците надвишава двойно капацитета на влаковете.

Затова управата на Токио проверява различни възможности, за да се предотврати възможността гостите на града да не могат да се придвижат по време на Олимпиадата.

Една от мерките е т. нар. система изабиз. Системата предвижда гъвкаво работно време, като целта е да се разтовари обществения транспорт в пикови моменти.

Олимпиадата очаква 500 000 посетители, които няма да има как да се придвижат. Затова Токио предвижда да се пуснат и допълнителни влакове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
пецата преди 5 години
японците една от най сбърканите нации, супер пренаселена, в япония бачкане по 14-16 часа на ден, робството е издигнато в култ, самоубийствата и самотните умиращи старци са масово, историята им показва че са една от най жестоките нации,в миналото няколко пъти нападат Китай и избиват стотици хиляди мирни китайци(Нанкинското клане) , сбъркана нация, но много ПР по филми и медии на япония ,ДА-високо технологична е но това е като един голям завод за човешки роботи за удобство да бачкат до .с.м.ъ.р.т
7
3
 
6
 
! Отговори
Ако имаше олимпиада преди 5 години
То в българското метро защото има места, че вратите едвам се затварят.Представям си да имаше олимпиада у нас какво щеше да е.А сетих се.Някой щеше да си забрави куфар или сак, който щеше да бъде взривен.Метрото щеше да бъде затворено.Орлов мост си го представям с протестиращи заради поскъпването на горивата.,,Горките" чужденци се качват на градския транспорт дето дебнат контрольори да ги скубят за 100 лева за неправилно перфориран билет.И тръгват пеш защото таксиджиите им искат по 200лв.Идилия.
6
2
 
3
 
! Отговори
Красен преди 5 години
Ов4е велето да не гледа в чуждата кошара, а да погледне в собствената си, как са се омазали с онези дето поканиха.
5
5
 
1
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Иначе са мн развити.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе тия хора знаят ли кво е 4 по 100 със салата?Като ги гледам кви са смачкани - жал ми става за тях :)Ние сме си смачкани по рождение и май нито ни пука, а и ни харесва
3
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Е то навсякъде може да седнеш като си турист и си бръмчиш извън пиковите часове. В София може да си легнеш ако се возиш в 3 следобед. Май нещо ви бърка в здравето като пишат за проблеми някъде извън България
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих се доверил само на техническия гений на бугарите.
1
12
 
19
 
! Отговори
Шибуя преди 5 години
Лятото бях в Токио и бая се возих на метро , то и няма как иначе . Никакви навалици не видях , в повечето случаи имаше и каде да се седне . Навалицата е сутрин м/у 7 и 8:30 после никви проблеми , в сравнение с 94 в София е супер . Не знам защо пишат тъпотии по европоейските вестници