Тогава Господ рече: Вземи масло и помажи мнозина с... канабис

Доказателства за това се съдържат в Евангелието и Библията
Обновена: 13 ное 2018 06:42 | 12 ное 2018 21:54, Нели Христова
70
Тогава Господ рече: Вземи масло и помажи мнозина с... канабис
Снимка: Уикипедия

Действието на медицинската марихуана бавно се превръща в тема табу. Някои държави я легализират, други предпочитат да стоят настрана от наркотика.

Но какво ли ще е мнението на последните, когато бъде доказано, че дори Исус е използвал масло от канабис, за да миропомазва и лекува своите последователи?

На всички историци е ясно, че Христос е използвал специални масла, чиито състав е мистерия, но според някои експерти, канабисът е бил в основата им. 

Пред в. "Дейли Стар", историкът и журналист Дейвид Биененсток споделя, че марихуаната било доста разпространено и добре познато растение през онези времена: "Те са били добре запознати с начина на отглеждане на стръковете, а медицинските му свойства не са били тайна".

За да действа маслото, то трябва да бъде добре нанесено върху кожата и попито от нея. Също така е добре да съдържа и високи количества канабис. Днес, подобно лечение е използвано при страдащите от епилепсия, които третират болестта си с масло, приготвено по определена рецепта, която, учудващо прилича на едно друго упътване за употреба от Библията.

Изход 20: 20-25:  "Тогава Господ рече на Мойсей: Вземи следните фини аромати: 500 сикли от течна смирна, половината от благоуханната канела, 250 сикли от q'aneh-bosm (канабис), 500 сикли от касия и капка зехтин. Смесете ги в свещено масло за миропомазвадне, ароматна смес, работа на парфюмерист. Това ще бъде свещеното масло за помазване".

А в евангелието на Марк, глава 6:13 пише: "Те прогониха много демони и помазаха мнозина, които бяха болни, със свещеното масло и ги излекуваха".

Всичко това обяснява множество от чудесата, които Исус е вършил, тъй като маслото от канабис лекува почти всичко – от кожни болести и глаукома, до невродегенеративни състояния и множествена склероза.

Христос обаче не е бил първият, който е открил топлата вода или полезното действие на марихуаната върху организма на човек и го е използвал за свещени ритуали. Всъщност, то датира още преди Християнството да съществува като религия.

Растението е било познато и на древните египтяни. То може да бъде открито в гробницата на Рамзес Втори. А през 1400 година преди новата ера, в индуистки текст, канабисът се споменава като свещено растение.

Критиците на тази теория, твърдят, че растението q'aneh-bosm, което се твърди, че е канабис, е всъщност блатен аир.

Дейвид Биененсток и останалите поддръжници на версията обаче смятат, че това е цензура или умишлена промяна в текста, която подвежда читателя. И не само – в множество религии, канабисът със сигурност е бил използван за лечение, така че едва ли ще е нещо странно, ако и Исус е прибягвал до неговите лечебни възможности.


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
3
 
! Отговори
Бич Божий преди 1 месец
Никъде няма такова указание в Библията, авторът на статията е предозирал яко изглежда..:))))
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A бабите в петричко иначе защо още от време оно са го отглеждали//
64
2
 
1
 
! Отговори
един преди 1 месец
Либералите атакуват: Епизод 86234
63
2
 
2
 
! Отговори
между редовете преди 1 месец
Рекламата всъщност, датира още преди Християнството да съществува като религия.


Нещо някой много му се иска да се напуши законно :)
62
0
 
7
 
! Отговори
пенционера преди 1 месец
За да го има това биле,значи е полезна,защо се водят войни за билката,значи е лековита
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън дрън ярина.
60
8
 
7
 
! Отговори
Умрел преди 1 месец
Тук маи си такова такова-та. Щом и канабиса го смесихте с религията значи нещата вървят лека полека към азиатски пакистан.
59
12
 
9
 
! Отговори
HELL преди 1 месец
"Пред в. "Дейли Стар", историкът и журналист Дейвид Биененсток споделя"

АЙДЕ ТЕЗИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА ДА НЕ ИЗКРИВЯВАТ ФАКТИТЕ И ДА НЕ ПРЕНАПИСВАТ ИСТОРИЯТА ОТ ИЗЧА.ДИЯ, А ТУКА ЗОМБИТАТА ВЯРВАТ НА ВСЯКА ЛЪЖА.
НИКВИ НАРКОТИЦИ. АНАТЕМА НА ВСИЧКИ НАРКОМАНИ!!!!
58
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ли на прави човек за пари! И простоти пише без срам. И г.з. си продава продал. За авторката на статията разлика няма. Пари да падат.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
Не е фейк, самата истина е. Медицинската мафия няма сметка от такива евтини и достъпни средства за лечение и успокояване на болки, защото тогава няма кой да им купува скъпите хапчета. В глава 6 на тази книга много добре е обяснено за конопа, и не само ->vaksini.eu/Rakyt_da_oceleesh.html
56
3
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 1 месец
толко неграмотне копипаста не бех виждал отдавна. бачели е добре некои неща да не се превеждат буквално, а? читалищна работа.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо чудно, че са виждали всякакви глупости. Те и индианците са виждали духове ама са пушили и те едни интересни треви :)
54
8
 
17
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Нищо не е причинило толкова страдания и смърт, колкото религията! Марихуаната ви е последния проблем!!!
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тогава Господ рече: Подай джойнта, брат.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 54

Религиозните ви чувства... това, че си душевно болен не е наш проблем.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това обяснява много неща ...
50
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОСПОД ДА ВИ ГОРИ, БОГОХУЛНИЦИ! ЗА ТВА ИМА И ДЖИХАДИСТИ! ЗАРАДИ ТАКИВА , ДЕТО СЕ ПОДИГРАВАТ С РЕЛИГИОЗНИТЕ НИ ЧУВСТВА! МАХАЙТЕ ГО ТОЯ ФЕЙК!
49
2
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 1 месец
Колкото хора умират годишно от наднормено тегло, сърдечно съдови болести причинени от храни и отрови във всичко около нас, колкото хора умират по пътищата, колкото хора умират от насилствена смърт, колкото хора умират от глад, на фона на всички тях правителствата ни ни пазят от лошото влияние на марихуаната.
Това е парадокса на модерния сят, хиляди неща които са реално опасни са ежедневие, безвредни растения са в топ списъка със забраните, наркотик ..........
48
3
 
10
 
! Отговори
Измишльотини преди 1 месец
А като превръщал водата във вино стривал ли е и малко марихуана?? Тоя Дейвид там ли е бил, за да каже??? Да напише и в кой публичен дом е заработвала Мария Магдалена. Работодателят й не бил доволен от нея и казал да я пребият с камъни? Да не сподели такава важна информация. Бива ли?
47
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето защо се е мислил за Божи син...