Тогава Господ рече: Вземи масло и помажи мнозина с... канабис

Доказателства за това се съдържат в Евангелието и Библията
Обновена: 13 ное 2018 06:42 | 12 ное 2018 21:54, Нели Христова
70
Тогава Господ рече: Вземи масло и помажи мнозина с... канабис
Снимка: Уикипедия

Действието на медицинската марихуана бавно се превръща в тема табу. Някои държави я легализират, други предпочитат да стоят настрана от наркотика.

Но какво ли ще е мнението на последните, когато бъде доказано, че дори Исус е използвал масло от канабис, за да миропомазва и лекува своите последователи?

На всички историци е ясно, че Христос е използвал специални масла, чиито състав е мистерия, но според някои експерти, канабисът е бил в основата им. 

Пред в. "Дейли Стар", историкът и журналист Дейвид Биененсток споделя, че марихуаната било доста разпространено и добре познато растение през онези времена: "Те са били добре запознати с начина на отглеждане на стръковете, а медицинските му свойства не са били тайна".

За да действа маслото, то трябва да бъде добре нанесено върху кожата и попито от нея. Също така е добре да съдържа и високи количества канабис. Днес, подобно лечение е използвано при страдащите от епилепсия, които третират болестта си с масло, приготвено по определена рецепта, която, учудващо прилича на едно друго упътване за употреба от Библията.

Изход 20: 20-25:  "Тогава Господ рече на Мойсей: Вземи следните фини аромати: 500 сикли от течна смирна, половината от благоуханната канела, 250 сикли от q'aneh-bosm (канабис), 500 сикли от касия и капка зехтин. Смесете ги в свещено масло за миропомазвадне, ароматна смес, работа на парфюмерист. Това ще бъде свещеното масло за помазване".

А в евангелието на Марк, глава 6:13 пише: "Те прогониха много демони и помазаха мнозина, които бяха болни, със свещеното масло и ги излекуваха".

Всичко това обяснява множество от чудесата, които Исус е вършил, тъй като маслото от канабис лекува почти всичко – от кожни болести и глаукома, до невродегенеративни състояния и множествена склероза.

Христос обаче не е бил първият, който е открил топлата вода или полезното действие на марихуаната върху организма на човек и го е използвал за свещени ритуали. Всъщност, то датира още преди Християнството да съществува като религия.

Растението е било познато и на древните египтяни. То може да бъде открито в гробницата на Рамзес Втори. А през 1400 година преди новата ера, в индуистки текст, канабисът се споменава като свещено растение.

Критиците на тази теория, твърдят, че растението q'aneh-bosm, което се твърди, че е канабис, е всъщност блатен аир.

Дейвид Биененсток и останалите поддръжници на версията обаче смятат, че това е цензура или умишлена промяна в текста, която подвежда читателя. И не само – в множество религии, канабисът със сигурност е бил използван за лечение, така че едва ли ще е нещо странно, ако и Исус е прибягвал до неговите лечебни възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
14
 
! Отговори
иван преди 5 години
Знаете ли, какво означава "жълт сайт"? Това е сайт, статиите в който съдържат част достоверна и част недостоверна информация, как да кажа, също като имитиращите продукти- сирене от палмово масло примерно. Също е полезно преди да се цитират библейски цитати, да се потърси съдействието на теолог. Не че е трудно, само че не това е целта на статията.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има една много хубава книга на един български биохимик - Юлиян Караджов се казва-доктор по биохимия на мозъка!"Канабис.Наука и политика!!"Прочетете я....................много хубава книжка, и много неща ще ви станат ясни!!!
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолът и тютюна (т.нар. легални дроги) са по-вредни от канабиса.Това е факт...............но се крие от простия материал.Има много книги по тая тема..............написани от лекари и биохимици!!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канабисът има и доста полезни качества.............................ако се ползва под надзора на медицинско лице!!Много митове и легенди има за канабиса..............сложна тема е това, и от химическа , и от медицинска гледна точка!!!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И всички почнали да виждат чудеса и ангели :))))))
33
0
 
1
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Т.е цялата мисъл ми беше че дали в библията го пише или не няма да има много тежест тъй като инфромацията се контролира изкъсо, а съзнанията на хората могат да се пренапишат с повторения, просто в днешно време го знаем и е по-силно наистина тъй като медиите нямат други източници на приходи освен да се продадат на бизнес или политическа партия. Добът класа / Пъдар класа да го изтапаня на БългарскиНе ме мразете за цинизма, събуждането трябваше да стане преди много години
32
0
 
2
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Какво ще стане ли? Ами нищо бизнеса когато си иска пуска промивки за които си плаща като всяка друга услуга и даже ви създава типове култури от които после жънат пари с десетилетия. Могат да забранят и легализират каквото си искат - просто едно съобщение, една идея се повтаря безкрайно, докато резултата е налице. Възприятията не работят с факти а с импресията за фактите, те работят върху възприятията чрез повторения - никой няма защита срещу повторението на съобщение, влиза в подсъзнанието
31
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък аз казвам,да си вземете канабиса и да си го наврете в гъъ.за!Престанете да правите реклама на наркотици и да лъжете!
30
0
 
25
 
! Отговори
Споменавам преди 5 години
Събрали се трима приятели. Първият:-Само да знаете как си изкарах готино наКоледа-бях с адски готини гаджета цяла вечер, як купон до зори, раз скрепи стена работа! Вторият:-Ей,аз бях на един хубав остров, с голи секси мадами, много пиячка, слънце, къпане в морето, въобще неотразимо! Третият:-Пичове, и аз бях с Вас в кухнята,на Коледа, ама не пушех трева!
29
2
 
15
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Естествено, че лекува почти всичко- да сте виждали наркоман да се оплаква от нещо, докато пуши???Даже и час след това(по-точно времето, докогато наркотикът действа върху мозъка), пушещият е весел, щастлив, смее се в повечето случаи, понякога и без причина, или казано - той се е възнесъл над житейските проблеми и всичко му е розово! Как тогава да не му е хубаво? Имам усещането, че статията величае наркотика, и самият съчинител е пристрастен към коката!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извод: канабисът е полезен, но не е за легализиране, защото иначе стотина индустрии ще фалират. Все едно да очакваш фармацевтичните компании да се откажат от многомилионните си приходи на година и да започнат да препоръчват на хората да си отглеждат билки в саксия. То май и отглеждането на билки се оказа предмет на регулация от страна на ЕС, след като влязохме там.
27
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 5 години
Напушил си се - кръвното ти не се е променило. Заблудил си се нещо. Между другото, оригиналната статия(на английски) е от 12.07.2017 год.
26
1
 
16
 
! Отговори
Лицекнига преди 5 години
Подвеждаща статия.цитатите от библиятя са грешни и манипулирани.драскача по-добре да спре наркотика щот шефа му може да прочете какви лайнна пиши и да го уволни
25
0
 
0
 
! Отговори
Kaneh Bosm - Cannabi преди 5 години
+++++++++++++++++++++++++++++++
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HEAVY METAL FOREVERА оня слуга, който е знаял волята на господаря си, и не е бил готов, и не е постъпвал по волята му, ще бъде бит много; който пък не е знаял и е направил нещо достойно за наказание, ще бъде бит малко." - егати бунтаря, заклевам се...учи всички как да са послушни роби...
23
6
 
1
 
! Отговори
_\|/_ преди 5 години
Пропуснах да спомена, че лекуват и заболявания на сърдечно-съдовата система.
22
1
 
5
 
! Отговори
До 29: преди 5 години
Много лъжеш.
21
2
 
9
 
! Отговори
_\|/_ преди 5 години
"По принцип съм за легализирането на марихуаната, но това че се е използвала за лечебно мазило, не е никакъв аргумент. То и през Средновековието лечителите тогава са ползвали пиявици за какво ли не."Пиявиците имат доказан медицински ефект. Нарича се хирудотерапия- в общи линии ти лепват няколко пиявици върху следоперативната рана и благодарение на ензимите, които освобождават, тя не се инфектира. Същата ефективност имат и срещу тъканна некроза.
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах високо кръвно. Пиех една шепа хапчета за да го държа в граници на 140 на 100.Един ден попитах един стар човек с какви хапчета си подържа кръвното ниско. Изненадаме когато ми каза че три пъти на ден с по едно дръпване от цигара с канабиса е достатъчно кръвното да е нормално. Пробвах и се изненадах. Кръвното ми се срина до 125 на 80.Никой доктор не ми каза че канабиса смъква кръвното. А ме тровеха с химия.
19
3
 
3
 
! Отговори
Жигули Журналов преди 5 години
И тогава Господ рече:-Ти днешно недоносче, за туй ли бъркаш в малкото останал ум на младите?-Ти ако прочетеш, че сестра ти е ..., не ще ли помислиш, че нямаш сестра?-Ти само от рекламата и ПР ли си воден?-Ти чул ли си за чест и морал?-Ти знаеш ли историята на цивилизациите, кога продукти са влезли в еврейско, как са се ползвали.-Ти как ще се почувстваш, ако някой каже, че твоето семейство е открило благовонното свойство на екстрементите???