Летен лагер на украински националисти: Деца обучавани да убиват!

Важно е да утвърдим сред младите националистическото мислене!
13 ное 2018 20:05, Елка Василева
132

Снимка: БТА

Лагерниците, някои облечени в бойни униформи, внимателно насочват пушките си. Инструкторът им ги съветва: Не мислете за мишената като за човешко същество.

Затова, когато тези момчета и момичета стрелят, те стрелят, за да убият.

Повечето са между 13 и 19-годишни, но някои са само на 8 години. Те са в създаден от една от украинските радикални националистически групи летен лагер, скрит в гора в западната част на страната, който беше посетен от Асошиейтед прес. Лагерът има две цели: да обучи децата как да защитават страната си от руснаците и техните симпатизанти и да разпространява националистическа идеология.

"Никога не насочваме оръжие срещу хора" им казва инструкторът Юри "Чорнота" Черкашин. "Но не броим за хора сепаратистите, малките зелени човечета, окупаторите от Москва. Затова можем и трябва да се целим в тях".

Националистите са обвинявани в насилие и расизъм, но те играеха централна доброволческа роля в конфликта на Украйна с Русия - и поддържаха връзки с правителството. По-рано тази година министерството на младежта и спорта отдели 4 милиона гривни (около 150 000 долара) за финансиране на някои от десетките младежки лагери, построени от националистите. Целта според министерството е "национално патриотично образование".

Говорителката на министерството Наталия Вернигова каза, че парите се разпределят от комисия, която следи за "признаци на ксенофобия и дискриминация, но не прави анализ на дейността на конкретни групи".

Черкашин е ветеран от битката с проруските сепаратисти в Източна Украйна; бил е ранен в сражение и по-късно дошъл да оглави "Сокил" (или "Сокол"), младежкото крило на партия "Свобода". Важно е, казва той, да утвърдим сред младите националистическото мислене, така че да могат да се борят с Русия на Владимир Путин, както и с "предизвикателства, които могат да разрушат напълно" европейската цивилизация.

Сред тези предизвикателства са: правата на ЛГБТ, които лекторите заклеймяват като пример за упадъчния Запад.

"Трябва да сте наясно с всичко това", каза инструкторът Руслан Андрейко. "Всички тези джендър неща, всички тези извращения на съвременните болшевики, дошли на власт в Европа и опитващи се да вкарат всички тези ЛГБТ неща като гей парадите част от образователната система".

Някои юноши дремеха по време на занятия, но други внимаваха. Очевидно, някои възприемаха.

По време на почивката тийнейджър изсвири националистически марш на китарата си. Тя беше украсена с лепенка, на която бели бомби удрят джамия и надпис: "Нашата цел е бяла Европа".

Като се изключат занятията и песните около лагерния огън животът на няколко десетки млади хора в лагера "Свобода" беше тежък.

Лагерниците бяха събуждани посред нощ с експлозия на зашеметяваща граната. Препъвайки се, докато излизаха от палатките си, обучаващите се войници се мъчеха да държат автоматите АК-47, които в някои случаи бяха толкова големи, колкото тях. Длъжни бяха да носят по цял ден тежкото оръжие, а едно от момичета избухна в сълзи от изтощение.

Осемнайсетгодишният Михайло беше най-възрастният от лагерниците. Той каза, че обучението е необходимо.

„В нашата страна нещата във всеки момент могат да се объркат. И човек трябва да е подготвен", каза той. "Затова дойдох в този лагер. За да уча как да защитавам себе си и хората, които обичам".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
58
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Урките съвсем изперкаха. Нали се сещат, че само при мисълта да тръгнат срещу братушките и руските танкове ще са в центъра на Киев до 24 часа.
32
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така братя украинци, бой по нахалната руска зyрла.
31
0
 
32
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
Човека сам си е писал , осъзнава се .
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛОШОАдмина го е прецакал )))
29
6
 
46
 
! Отговори
нищо чудно преди 5 години
Децата на убитите украинци Яценюк ги вкарваше в конц лагери!
28
1
 
35
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
В БГ има и хубави работи - вижте коментар 8 . Умрях от СМЯХ , Няма такава пре....ка .
27
6
 
50
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Излизам от спора мойто момчеОставям те в пълната мъгла в която живеешВидно е че си нещастно недоволен от живота който живееш и страдаш драматично за руско българския възход в отношениятаПредполагам че и от митинга за горивата се връщаш иси безкрайно ядосан че ти е скъпо да форсираш голфаКазах ти - чети книгиТам в познанието ще намериш много истини как да си щастлив а не страдащУспех
26
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доброто също трябва да има юмруци!
25
6
 
65
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Хубава снимка но правена през лятото.Сега тези дечица мръзнат от студ като се водят по алкохолизираните фашизирани мозъци на майките и бащите си.
24
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РускияАбе виждам вашия маломерко каква треска го тресе очаквайки с трепет новите санкции. В Париж си гледаше носовете на обувките щото никой не го ебaвaше за слива.
23
23
 
37
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
"Не мислете за мишената като за човешко същество" - Украинците имат опит с русия.Явно това е начинът.
22
28
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците сами са си виновни
21
25
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия вече се дипломираха повече от 10 випуска!Убийци-обучавани за най- големи зверства под формата на патриотизъм.
20
8
 
56
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Голяма треска ги тресе всичките украинчета и ххамериканчеетаЗащото знаят че силата е на страната на правдата. А правдата е в защитниците на доброто - Руския славянски братски народЗа това и путин беше до макрон на снимките от оня ден а тръмп отзад до разсилните :-)И нека не се гневят ниско интелектуалните ни опоненти тук. Незнанието момчета не ви оневинява
19
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РускияКнижките ги чети ти, нация от пияници, убийци, крадци и мошеници. А вие се гордеете с този имидж пред света щото сте психопати.
18
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Побърканяци, но Дарвин пак ще излезе прав.
17
4
 
54
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
Обикновен нацизъм...
16
2
 
44
 
! Отговори
rusnak до 20 преди 5 години
Монголци, Шведи, Тевтонци, Поляци, Французи, Германци, Турци и т.н. .. да изброявам ли още??
15
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време имаше военно обучение. Като деца, по съветски почин, комунистите ни учеха как да боравим с АК-74, как да стреляме, таа нищо ново под слънцето.Украинци, руснаци, един дол дренки са. Само война им е в главите.
14
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наръчник как може да сеебе майката на най-голямата държава и да се превърне на прокажената територия в Европа.