Летен лагер на украински националисти: Деца обучавани да убиват!

Важно е да утвърдим сред младите националистическото мислене!
13 ное 2018 20:05, Елка Василева
132

Снимка: БТА

Лагерниците, някои облечени в бойни униформи, внимателно насочват пушките си. Инструкторът им ги съветва: Не мислете за мишената като за човешко същество.

Затова, когато тези момчета и момичета стрелят, те стрелят, за да убият.

Повечето са между 13 и 19-годишни, но някои са само на 8 години. Те са в създаден от една от украинските радикални националистически групи летен лагер, скрит в гора в западната част на страната, който беше посетен от Асошиейтед прес. Лагерът има две цели: да обучи децата как да защитават страната си от руснаците и техните симпатизанти и да разпространява националистическа идеология.

"Никога не насочваме оръжие срещу хора" им казва инструкторът Юри "Чорнота" Черкашин. "Но не броим за хора сепаратистите, малките зелени човечета, окупаторите от Москва. Затова можем и трябва да се целим в тях".

Националистите са обвинявани в насилие и расизъм, но те играеха централна доброволческа роля в конфликта на Украйна с Русия - и поддържаха връзки с правителството. По-рано тази година министерството на младежта и спорта отдели 4 милиона гривни (около 150 000 долара) за финансиране на някои от десетките младежки лагери, построени от националистите. Целта според министерството е "национално патриотично образование".

Говорителката на министерството Наталия Вернигова каза, че парите се разпределят от комисия, която следи за "признаци на ксенофобия и дискриминация, но не прави анализ на дейността на конкретни групи".

Черкашин е ветеран от битката с проруските сепаратисти в Източна Украйна; бил е ранен в сражение и по-късно дошъл да оглави "Сокил" (или "Сокол"), младежкото крило на партия "Свобода". Важно е, казва той, да утвърдим сред младите националистическото мислене, така че да могат да се борят с Русия на Владимир Путин, както и с "предизвикателства, които могат да разрушат напълно" европейската цивилизация.

Сред тези предизвикателства са: правата на ЛГБТ, които лекторите заклеймяват като пример за упадъчния Запад.

"Трябва да сте наясно с всичко това", каза инструкторът Руслан Андрейко. "Всички тези джендър неща, всички тези извращения на съвременните болшевики, дошли на власт в Европа и опитващи се да вкарат всички тези ЛГБТ неща като гей парадите част от образователната система".

Някои юноши дремеха по време на занятия, но други внимаваха. Очевидно, някои възприемаха.

По време на почивката тийнейджър изсвири националистически марш на китарата си. Тя беше украсена с лепенка, на която бели бомби удрят джамия и надпис: "Нашата цел е бяла Европа".

Като се изключат занятията и песните около лагерния огън животът на няколко десетки млади хора в лагера "Свобода" беше тежък.

Лагерниците бяха събуждани посред нощ с експлозия на зашеметяваща граната. Препъвайки се, докато излизаха от палатките си, обучаващите се войници се мъчеха да държат автоматите АК-47, които в някои случаи бяха толкова големи, колкото тях. Длъжни бяха да носят по цял ден тежкото оръжие, а едно от момичета избухна в сълзи от изтощение.

Осемнайсетгодишният Михайло беше най-възрастният от лагерниците. Той каза, че обучението е необходимо.

„В нашата страна нещата във всеки момент могат да се объркат. И човек трябва да е подготвен", каза той. "Затова дойдох в този лагер. За да уча как да защитавам себе си и хората, които обичам".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поляците са гадове и работят срещу интересите на Обединена Европа. Украйна и Полша са фашистчета.
92
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полша е велика и достойна страна и не веднъж е мaризила Русия. Неслучайно русофилите я мразят. Ако Полша беше колонизирала Русия през 16в. сега света щеше да е много по-добро и цивилизовано място. Хубаво, че са опожарили Москва. Успех на Украйна, дано си освободят земите! И слава на Полша!
91
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мискалите трябва да се избиват
90
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ще просъществуват точно 1 ден,ако Путин нареди да се действа.В края на деня Въздушно-десантните войски на Русия ще са завзели Киев,даже предполагам че може би ще се мине без никакви жертви и от двете страни.Украинците са чисти руснаци,така както и македонците са българи.Изключвам една малка част наистина украинци в Западна Украйна,не повече от 2-3 милиона.Те пък мразят еднакво и руснаци и поляци,и са известни като доста просто и примитивно население.Те са сътрудничили на фашистите във ВСВ
89
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тяхна си работа на украинците. Но като чета повечето коментари тук се чудя как не сме станали 16та република. продажници сте сите точно като змиите които на 4ри години избирате в парламента да ни тровят. повръща ми се от вас.
88
6
 
33
 
! Отговори
... преди 5 години
Браво верни националсоциялисти поздрав Хайл Хитлер .Мачкай еврео болшевиките и Бог да с вас .
87
1
 
41
 
! Отговори
джо преди 5 години
Въпросът за това "обучение" е коя родина защитаваш и най - вече от кого? Видяхме при разпада на бивша Югославия ,че най - много пострадаха хора от смесени райони живеещи заедно от край време.Разделението носи само негативи.Да смяташ етническите руснаци , родени и израснали там,за нехора е голяма грешка. Русия не е Сърбия и с нея не може да си развяваш байряка както ти се иска. Украинците ще си научат урока , но по трудния начин. за съжаление политиците , мътят водата а народа плаща накрая.
86
2
 
37
 
! Отговори
ОСТАП преди 5 години
До Анонимен ТОГАВА ТЪПАНАРИНО НИ ПОДГОТВЯХА ЗА КАЗАРМАТА И ЗА САМОСТОЯТЕЛНО МИСЛЕНЕ И ЖИВЕЕНЕ. А СЕГА СПОРЕД ИЗМИСЛЕНАТА Д.ЖЕНДЪР ФИЛОСОФИЯ СМЕ "ТЕРОРИСТИ". НО СПОРЕД ТАЗИ ДЖ. ФИЛОСОФИЯ КОГАТО ВОЙНИКА ОТИДЕ НА ВОЙНА МАЙКА МУ ТРЯБВА ДА МУ НОСИ ПУШКАТА.ТОДОРЕ, ТОДОРЕЕЕЕ!
85
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой май е забравил, че всички имахме навремето часове по военно обучение, провеждаха се стрелби с малокалибрени пушки, ходеше се и на лагер където се стреляше с бойни патрони.Нормално е за една държава на ръба на война с империята на злото да подготвя гражданите.
84
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като оставим настрана комунистическия герой Мотко Палаузов, който ни го сочеха за пример през цялото образование (на 15г извършва убийство, предава собствения си баща), в училищата се изучаваше НВО (начално воено обучение). В тези часове учихме устройство на противогаза и .т.н. Включително и на АК47. Разглобявахме и сглобявахме. Преди завършване на гимназията имахме 3 седмично военно обуение в специален лагер. Там имахме и стрелба с бойни патрони с АК47 и настройка на мерника. Терористи ли сме?
83
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАбе ти нормален ли си?Нали самите украинци са с руски произход и са руснаци по кръв!Този който може да има претенции към властта и държавата са самите украинци,без никаква чужда намеса,НИКАКВА!Разчекнахте ги тези хора от терор,оставете ги на мира и всички се изнесете от там!Стига геноцид пред очите на цял свят,в центъра на Европа срещу бяло европейско население! Никому лошо не са направили,защо ги тормозите,оставете ги на мира и се изнесете от там!
82
1
 
42
 
! Отговори
опа преди 5 години
До привет от ГерманияЗнаеш ли че имаш проблем-розовото хапче си го забравил ,а и ако си в швабия *** на лекар,там има добри психиатри--не се бай ще те затворят в модерна лудница и ще ти пуснат 5-6 арабели да те боцкат...
81
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
беладжии са това- не трябва в Европа да се допускат такива
80
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе, в Русия няма ли такива лагери. У нас нямаше ли военно обучение.Е защо украинците да не си обучават децата от малки на военно дело. Знаят с кого си имат работа и хората се готвят. Всички други са фашисти, а пък ние - хуманисти. Не така.
79
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приветствам тези действия на Украйна. Украйна е подмолно и вероломно нападната от фашизирания си съсед Русия. Украйна е принудена да използва всички налични средства и ресурси за да изгони окончателно и завинаги руския агресор от Крим и Донбас. Така че тия приказки че деца убивали руски солдати си и запазете за вас русофилите. Ще убиват и трябва да засиля убиването на руските солдати до степен да им припари на всякъде из Украйна на руските ***.
78
23
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години ни казваха в у4илище ,4е тези на запад са експлоататори , фашисти и най -голямата опасност за "светлото ни бъдеще " .Когато ни "светна" след 1990 г се разбра 4е не е така , на запад имаме уредени държави , много по социални и най важното -не мислят за война .Фашагите са в Кремъл .
77
18
 
41
 
! Отговори
niki преди 5 години
Бре, ми то същото като в Расия бе
76
27
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са хората, обучават си младите хора в сурови условия. Агресорът е до вратата им.Нищо ново за инструктора който ги съветва. Генерал Шварцкоп казваше - моите войници са научени да убиват, а не да бъдат убивани. Военното обучение не е балетна школа.
75
14
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е провалена страна и фашизиран васал на САЩ. Щом прибягват до невръсгни деца да им водят войните, значи смятайте за какви социопати става дума. Разликата между укрите и ония дето са си кръстили детето Адолф е минимална. Полша е другия фашизиран фанатик-слуга на САЩ. Тяхната роля е да провокират Русия и да блокират икономомически връзки с Германия. Изкукуригалите американци, начело с кукундрелa Тръмп, представляват опасност за международния мир. Искат Евразия да гори!
74
26
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин,ти си ***,мислиш за *** си и увеличаваш възраст за пенсии,а не помагаш на тези деца и Украйна да си възвърнат спокойствието и мира,самостоятелността!