Уж демокрация, еманципация, а квота за жени в парламента

Претендентка за поста на Меркел иска повече дами с власт
46
Уж демокрация, еманципация, а квота за жени в парламента
Снимка: Reuters, архив

Анегрет Крамп-Каренбауер, която е водещ кандидат за мястото на германската канцлерка Ангела Меркел като лидер на Християндемократическия съюз (ХДС), каза, че възнамерява да обмисли законодателство, осигуряващо по-добро представителство на жените в парламента, ако партията не промени своя подход, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ново социологическо проучване, проведено за обществената радиотелевизионна компания А Ер Де, показа, че 46 процента от привържениците на ХДС подкрепят Крамп-Каренбауер за лидерския пост, 31 процента подкрепят бизнесмена Фридрих Мерц, а 12 процента подкрепят здравния министър Йенс Шпан.

Според данните подкрепата за Мерц сред жените е намаляла до около половината от тази за Крамп-Каренбауер.

Броят на депутатките от ХДС след изборите през 2017 г. намаля до една пета от парламентаристите на партията, а по-доброто представителство на жените е от съществено значение за увеличаване на подкрепата за християндемократите на бъдещи избори, каза Крамп-Каренбауер.

Тя заяви пред радиотелевизионната компания Ес Ве Ер, че мнозина в партията не са взели насериозно правило от 1996 г. в ХДС, предвиждащо една трета от кандидатите в партийните листи да бъдат жени, и каза, че ще се опита да наложи прилагането на това правило, ако бъде избрана за лидер.

Ново законодателство за приемане на женска квота е мярка "в краен случай", заяви Крамп-Каренбауер.
"Но би било наивно да се мисли, че можем просто да оставим нещата да се развият от само себе си", каза тя.
Крамп-Каренбауер заяви също така, че възнамерява да обмисли правни мерки за осигуряване на по-добро представителство на жените в германския парламент.

Освен това тя взе на прицел правилата за двойно гражданство и обвини ръководството на Турция, че се опитва да раздели предаността на хората с двойно германско-турско гражданство, които живеят в Германия.

"Ако това продължи, тогава двойното гражданство пропуска своята цел и смисъл и ние трябва да обсъдим как да сложим край на тази система", заяви Крамп-Каренбауер.

Тя каза, че подкрепя план, предвиждащ децата на имигранти да получават втори паспорт, но не и техните внуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До 14 Баш *** ефендиНОВАТА РЕКЛАМА НА ЕС ЩЕ Е : НЕ СИ ТИ, КОГАТО НЕ СИ, СИ СМЕНИЛ ПОЛА :DПРЕДИ ОПЕРАЦИЯТА ПОКАЗВАТ ТОВА ОТ СНИМКАТА А СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА ЕЛТЪН ДЖОН.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера ЗАЩО трябва жените да се бъркат навсякъде, където не им е работа??? Жените в политиката не са нищо друго, освен пародия на мъжете! Това не означава, разбира се, че и при мъжете няма пълни ***-ло-ум-ни-ци, но защо трябва да се заменят с такива, само че от женски пол!!?? Например, каква е файдата от това, че министър на отбраната на най-развитата еуропейска държава като германия и една гинеколожка?? Може ли някой с простички думи да ми обясни ИМА ЛИ ПО-ГОЛЯМО ***-ЛО-У-МИЕ ОТ ТОВА!
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВъпросЗападняците тотално са се побъркали. Истинско равенство означава да назначаваш някой според качествата му, а не според пола. Какви са тези клоти, побъркана история. Германия вече е тотален шит за мен.
17
2
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо феминистките не искат квоти за жени миньори, строители, заварчици, електроженисти, бokлукчии? Защо няма квоти за мъже във феминизирани сектори като образование, администрация, социални дейности и т.н.? За равни права ли ще се борим, или за привилегии?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циниk, дека си да дадеш коментар за таз пaтица
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без никакви квоти, за нищо никъде. Предсатвете си, че има 100 места и 200 кандидати и че първтие 95 най-добри кандидати са жени, а от останалите 105, само се редуват по-"качество" мъже-жена, но квотата изисква, да изгоним 45 от тези жени и да намеме, 50 мъже ... като същевремено откажеми други жени, по-умни от мъжете. Не е много вероятно, но ще е пълен провал, ако се случи. Та така - без квоти. Вие искате ли хирурга, който ви прави операция, да е избран заради пола, а не качествата си?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази еврейо-гейталашка котчина, наречена Еврейо-гейски Съюз останаха ли норманли люде бе диииба вашта мамитчка пиддаразска да ибба! Правете секс и с жени бе, буггари! Оти семето ви изсъхва. Не може да разчитате само на турсктие тираджии да ви правят деца.
13
1
 
9
 
! Отговори
Баш Джендър ефенди преди 5 години
Мяза на турския Елтън Джон.
12
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА ЩЕ Е ПЪРВИЯ КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ КОЙТО ЩЕ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ОПЕРАЦИЯ ЗА СМЯНА НА ПОЛА !СЪС ТРАНССЕКСУАЛЕН НАЧЕЛО ВЪВ ЕС СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕ ЛЕГАЛИЗИРАНА БИГАМНАТА ПОЛИГАМИЯ! ТОВА ЗНАЧИ БРАК МЕЖДУ ЕДНА ЖЕНА И НЯКОЛКО МЪЖЕ ЕДНОВРЕМЕННО! ИЛИ СМЕСЕН БРАК МЕЖДУ ПРИМЕРНО ДВЕ ЛЕЗБО ЖЕНИ ПЛЮС ПЕТИМА МЪЖЕ!ЩЕ ОСТАНАТ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ САМО БРАКОВЕТЕ МЕЖДУ ХОРА И ЖИВОТНИ НО ТОВА ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ВТОРИЯ И МАНДАТ КАТО ЦЕЛ!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е тоя кукер сега пък ?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се сомопределям като хиликоптер искам квоти за хиликоптери във властта.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това защо се обижда? Квота за джендри няма...
8
0
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОПРЕДЕЛЕНО ЕС ДЕГРАДИРА!!! СЕГА ЩЕ НИ СЛОЖАТ ПЕРВЕРЗНО ИЗВРАТЕНА ЛЕСБИЙКА ДА Е НАЧЕЛО!ЕМИГРАНТИТЕ МОЖЕ И ДА НАМАЛЕЯТ НО РАЗВРАТА И РАЗГУЛА ЩЕ УДАРИ НОВ ВРЪХ В ЕС!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кой *** се самоопраделя?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя мяза на Джъстин Бийбър.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мое изпълнят петилетката за жени по квоти разкомaндировани някъде от компартиятта ли какво ли. Демокрация такова животно нема.
4
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СУПЕР ПРОТИВЕН ВЪНШЕН ВИД!!! ТОВА НЕ ГО ИСКАМ ДА Е ЛИЦЕТО НА ЕВРОПА!ЕВРОПА ИМА НУЖДА ОТ МЪЖ НАЧЕЛО ЗА ДА СЕ НАПРАВИ СЕНТЕНЦИЯ С ХИТЛЕР ! СЕГА КАТО Е ЖЕНА ВСИЧКИ СИ МИСЛЯТ , ЧЕ СМЕ МЕКА МАРИЯ!
3
0
 
18
 
! Отговори
ined преди 5 години
Уж искат жени, а пробутват разни *** с неустановен пол
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж демокрация пък една немска баба напълни цял ЕС без да пита никой.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха тоя път кого ще покани?Йемен?Само 26 милиона са защо е ги поканиш на гости на лагер в задният и двор.Ей богу тия са дефектни с мозъка отвсякъде.Само като и видя травис прическата и вече чувам "уилкомена" за още кафяви човечета.Горките германци.Сигурно има и нормални там някъде,за тях ми е жал.