400 души са ранени след протестите във Франция

Близо 300 000 изляха недоволството си срещу скъпите горива
18 ное 2018 11:32, Александър Попов
29
400 души са ранени след протестите във Франция
Снимка: Reuters

Над 400 души са били ранени, 14 от които тежко, на вчерашните протести в цяла Франция срещу увеличаването на цените на горивото и спадането на покупателната способност. Това заяви днес министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, цитиран от Франс прес.

По негова информация вчера е имало 2034 протестни акции, в които са взели участие над 287 000 души.

Силите на реда са задържали общо 282 души. Сред ранените има 28 полицаи, жандармеристи и пожарникари.

От 1 януари 2019 г. цената на бензина ще се покачи с 3 евроцента, а на дизела - с 6,5, припомни ТАСС. Една от причините за поскъпването на горивата е въвеждането на екологична такса за отделяните парникови емисии. В сряда премиерът Едуар Филип изтъкна, че правителството възнамерява да въведе този налог въпреки протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките, не са свикнали. Вземете опит от нас, ние отдавна даваме голяма част от доходите си за една индийска каста прогонена на времето от Индия. Верно, вашите са талибани и зулуси, ама крайния резултат е един и същ. Ние сме свикнали с мизерията и сме издръжливи като ***. И вие ще свикнете. С вас сме. Ще ви научим как да оцелявате с кофичка "йогурт" и парче франзелка на ден
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за протестите днес в цяла Бг нито дума.Надвечер ще публикувате, че 30-40 човека блокирали пътя. Неглижиране на проблемите в Бг общество, в услуга на властта. Свободни медии!
1
3
 
28
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ето това е протест,а не като у нас.....