С голи гърди срещу носталгията по Франко

Активистки от Фемен прекъснаха демонстрация в Мадрид
18 ное 2018 20:36, Красимир Ангелов
33

Снимка: БТА

12

Протест в испанската столица Мадрид, събрал хора, изпитващи носталгия по Франко, беше прекъснат от три активистки на протестното движение Фемен, известно с разголените си протестни акции, предаде Франс прес.

Трите активистки се появиха, за да протестират срещу "законния фашизъм" и "националния срам". Двата текста те бяха изрисували върху голите си гърди.

Появата на трите активистки на площад Пласа де Ориенте в Мадрид, където Франко произнасяше своите речи пред народа, породи гнева на демонстрантите. Някои от протестиращите се опитаха да ударят жените, но полицията се намеси.

После участниците в демонстрацията преминаха през улиците в центъра на Мадрид, като носеха знамена, чадъри и вратовръзки с цветовете на франкистките и фалангистките партии и скандираха "Испания се защитава!", "Национално единство" и "Франко, Франко". Според полицията в протеста са участвали около 200 души.

Демонстрацията бе организирана два дни преди датата, на която се навършва годишнина от смъртта на Франко. Диктаторът почина на 20 ноември 1975 г.

Още с идването си на власт през юни, социалистът Педро Санчес се обяви за ексхумиране на тленните останки на Франко от мавзолея му в мемориален комплекс за жертвите на гражданската война в Испания, намиращ се на около 50 километра от Мадрид. Това намерение на правителството на Санчес обаче се превърна в истинска главоблъсканица.

Семейството на Франко иска той да бъде препогребан в частна крипта в катедралата Алмудена в центъра на Мадрид. Правителството обаче иска на всяка цена да избегне това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже нямат други аргументи, си показват цицитe
4
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече жени трябва да протестират по този начин - с голи гърди.
3
4
 
57
 
! Отговори
За вас не знам! преди 5 години
Ама аз вече свърших...
2
28
 
39
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДА АРЕСТУВАШ ЖЕНА ЗА ТОВА, ЧЕ СИ ПОКАЗВА ГЪРДИТЕ Е БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!ТОВА ЗНАЧИ ДА СЕ АРЕСТУВАТ ВСИЧКИ МАЙКИ КОИТО КЪРМЯТ ДЕЦАТА СИ!
1
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще ги публикувате само в профил или в гръб, по-добре не пишете статии по темата. Защо мислите, че отварям статията- да чета срещу какво са заголили гърди или да гледам гърди на аванта?