С голи гърди срещу носталгията по Франко

Активистки от Фемен прекъснаха демонстрация в Мадрид
18 ное 2018 20:36, Красимир Ангелов
33

Снимка: БТА

12

Протест в испанската столица Мадрид, събрал хора, изпитващи носталгия по Франко, беше прекъснат от три активистки на протестното движение Фемен, известно с разголените си протестни акции, предаде Франс прес.

Трите активистки се появиха, за да протестират срещу "законния фашизъм" и "националния срам". Двата текста те бяха изрисували върху голите си гърди.

Появата на трите активистки на площад Пласа де Ориенте в Мадрид, където Франко произнасяше своите речи пред народа, породи гнева на демонстрантите. Някои от протестиращите се опитаха да ударят жените, но полицията се намеси.

После участниците в демонстрацията преминаха през улиците в центъра на Мадрид, като носеха знамена, чадъри и вратовръзки с цветовете на франкистките и фалангистките партии и скандираха "Испания се защитава!", "Национално единство" и "Франко, Франко". Според полицията в протеста са участвали около 200 души.

Демонстрацията бе организирана два дни преди датата, на която се навършва годишнина от смъртта на Франко. Диктаторът почина на 20 ноември 1975 г.

Още с идването си на власт през юни, социалистът Педро Санчес се обяви за ексхумиране на тленните останки на Франко от мавзолея му в мемориален комплекс за жертвите на гражданската война в Испания, намиращ се на около 50 километра от Мадрид. Това намерение на правителството на Санчес обаче се превърна в истинска главоблъсканица.

Семейството на Франко иска той да бъде препогребан в частна крипта в катедралата Алмудена в центъра на Мадрид. Правителството обаче иска на всяка цена да избегне това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
33
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ИСПАНИЯ НИКОГА НЕ СЕ Е РАЗДЕЛЯЛА С ФРАНКИЗМА--ФРАНКИСТИТЕ РЪКОВОДЯТ ТАЗИ ДЪРЖАВА ,ЗА ТОВА И ПРАТИХА АРМИЯТА В КАТАЛУНИЯ ДА ТРЕПЕ ХОРАТА ТАМ,ТЕЗИ ХОРА КОЙТО НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ С ФРАНКИСТИ-ФАШИСТИ!!!!
24
3
 
33
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Носталгия по Франко? Все едно носталгия по сифилиса!
23
0
 
34
 
! Отговори
малко пояснение преди 5 години
За това,че няма бълг.войници на Източния фронт има една клюка,че немският посланик в София А.Бекерле е изпратил до Хитлер послание,че не споделя идеята за изпращане на бълг.войска ,защото" може да премине на страната на руснаците ,заедно с музиката!"Една друга клюка казва,че на събрание на НДСАП Хитлер е заявил -"Ще воюваме с тези съюзници/от Европа/,които имаме.Ако българите бяха 50 млн.нямаше да имаме нужда от други съюзници!"Хитлер е имал високо мнение за бълг.армия!
22
1
 
41
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Когато Хитлер отива на официално посещение в Испания да иска войници за Източния фронт,Франко подбира за почетната рота най-големите захлупеняци и им дава ръждиво оръжие!Хитлер направо се отвратил от испанците и махнал с ръка!А когато поискал от цар Борис армия за Русия,царя директно му казал,че армията барабар с духовата музика директно ще отидат при руснаците!И го отказал!Ето така се прави политика,и защитава страната!
21
2
 
41
 
! Отговори
... преди 5 години
Ако беше все още Франко, сега Испания нямаше да бъде пълна с марокита и всякаква *** от арабския свят. Е да и ние, българите нямаше да сме там, но пък Испания щеше да бъде само на испанците. А сега е пълен хаос и същата тази ***, избира дестинация Испания. А от там и навътре в Европа. Това вече е пагубно за нас и цяла Европа.За всичко е виновен оня Запатеро, който позволи всякакви хора да живеят и работят в Испания. Да, Запатеро вече го няма, но арабелите си останаха....
20
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, в Москава е най-голямата европейска джамия! Сега да направим и друго сравнение - в Рим, Берлин, Париж и т.н. централните улици са задръстени от *** и арабели, които решават да се дупят към Мека без да се интересуват от околните! И а си се оплакал - а са те налазили всички либерасти! Посмей да бутнеш някой надупен!Идете и ги потърсете в Москава, после пак коментирайте!
19
12
 
36
 
! Отговори
Карина преди 5 години
До Додоооо...Путин всъшност открива джамии. В интерес на истината откри рамо до рамо с Ергоган най-голямата джамия в Европа (това само, ако приемем, че Москва е в Европа)! Путин прилича на балетист от Бальшой Театър и носи токчета.
18
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейците не разбраха ли, че докато не приемат закони и не започнат да изпълняват ефективни присъди срещу феминистките няма да се оправят никога?
17
16
 
51
 
! Отговори
Пино Чет преди 5 години
Каудильо Франко спаси Испания от комунистическия cифилиc, беше патриот и мъж на място, не червено мeкepe!
16
15
 
36
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Живеем в свят,който свежда нещата до най-малкия общ знаменател.Храна,секс и забавление(и трите лоши в повечето случаи).Ако това е начинът примитивните да обърнат внимание на една велика кауза...!Те са "такива",защото вие сте "такива"...!Ако това е начинът да "ритнеш по проблема",е защото вие сте "такива"...!Повечето хора,дори не могат да го разберат.Браво,героини!Издигнете жените-те са повече мъже от нас!
15
2
 
41
 
! Отговори
gele преди 5 години
малки но от сърце
14
4
 
55
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Апел към фемен ,аз съм Сталинист,Франкист,Путинист,Тръмпист,комунист и нацист,моля да ми пратят няколко голи каки да ми протестират!
13
2
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ф
12
1
 
35
 
! Отговори
R преди 5 години
До АнонименС в тоя студ - по- скоро ще е с *** навън....
11
3
 
55
 
! Отговори
бай х преди 5 години
защо няма такава мъжка организация ..... да протестират голи с натопорчени ... краставици
10
5
 
37
 
! Отговори
Име преди 5 години
как постепенно голите женски гърди започват да сменят традиционната символика, с която сме свикнали те да изразяват... тук те ни биват показвани като голо оръжие (2 броя) и черна дъска за съобщения едновременно...
9
2
 
38
 
! Отговори
шепот преди 5 години
От картината" Свободата води"на френският класик.Те са гледали тазикартина,значи са търсили отговор и са достигнали до прозрението на Делакруа,което осмисля невидимият базов постинг.Гърдите ,завещават в непоколе-бимост.Мъжете са много ниско посклона.
8
2
 
61
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Следващия път протести с разтворени и добре навирени нагоре бузи
7
3
 
62
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Стига с тези голи гърди, дайте вече с голи *** и предници, ако искате да сте интересни.
6
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, на нашите протести кога ще видим по-силни и гооолеми аргоменти срещу управлението на Боко?