Русия и САЩ заравят томахавката! Обща база на Луната

До 2030-а астронавти трябва да стъпят на земния спътник
Обновена: 21 ное 2018 09:20 | 20 ное 2018 22:40, Нели Христова
97
Русия и САЩ заравят томахавката! Обща база на Луната
Снимки: Reuters

"Ние сме НАСА - и след 60 години, тепърва започваме!", съобщава гласът на Майк Роу във видео, което съобщава новите вселенски ширини, които се отварят пред космическата агенция.

От клипа става ясно, че НАСА има намерение да се върне на Луната. И да остане там за дълго. Върху повърхността на земния спътник ще бъде изградена база, където астронавтите да правят своите изследвания. Тя ще бъде използвана и като първа спирка на другата цел на правителствената организация – Марс.

В целите, които НАСА си е поставила, е включено пътешествие до Червената планета, а може би и отвъд нея. До 2020 и на Луната и на Марс ще бъдат изпратени апарати. А десетилетие по-късно – и хора.

От 1972 година, когато е изстрелян Аполо 11, човешки крак не е стъпвал на повърхността на спътника. А след като множество конспирации твърдяха, че САЩ така и не е успяла да стигне Луната се роди и въпросът – защо?

Как толкова години по-късно втора мисия до Луната няма? Дали това не потвърждава, че голямата крачка на човечеството е била заснета в студи?

Отговорът е прост – до сега по-голямата част от финансите на НАСА бяха вложени в Международната космическа станция и изработването на сателити и сонди, които да изследват Космоса. Постепенно интересът към най-близкото до Земята тяло спадна.

Новите цели на НАСА идват след Space Policy Directive 1, закон, който Доналд Тръмп подписа, нареждайки организацията да търси външни спонсори за да може американски гражданин отново да стъпи на на Луната, този път "не само да забие знаме и да остави следи в прахта, а да изгради система, която да бъде използвана за бъдещи анализи и пътуване до световете отвъд".

Интересно е, че в помощ на НАСА се притичва руската Роскосмос. Двете заедно ще си сътрудничат за изграждането на бъдещата база, макар двете държави да не са в добри отношения.

Плановете им напълно съвпадат. Според Евгений Миркин, зам.-генерален директор на Ракетно-космическата организация, руски космонавти ще стъпят за пръв път на Луната през 2030 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
8
 
! Отговори
Однако преди 5 години
В помощ на НАСА се притичвал руският Роскосмос. Интересното е от къде следва?Роскосмос е на финала на изграждането на наследника на "Буран" руския многоразов космически кораб "Федерация". Има и "Ангара". Той, който след 2 години ще има всичко необходимо за полет на космонавти до Луната и обратно и тя, която е гола като пушка и мечтае за умен и богат спонсор, когото да омае и източи. Какво освен Space Policy Directive 1 наса може да предложи на Роскосмос, за да я иска той за партньор?
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68 Не. Не мирише а направо смърди на фалшификация. Те и сега няма да отидат на Луната но за разлика от преди сега холивуд разполагат с уникална съвременна техника и ще направят фантастичен филм а за база и изобщо да не мечтаят защото там база имат немците от времето на третия райх и ще ги изпарят
42
5
 
14
 
! Отговори
От 64 до 65 преди 5 години
Аз по принцип не вярвам в конспирации, но самия факт че 60 години един път не повториха ме кара да клонят към тая теория. А у друго - знаеш ли че допреди 20 години зя един обикновен граждански самолет са били нужни 4 човека - 2 пилота, борден инженер и радост. Сега последните двама са заместени от компютри. Смятай колко е била допотопна техниката преди 50 години, а са успели да направят неща за които сега само говорим в бъдеще време. Нещо намирисва
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63Също така Каприкорн става дума за Марс не за Луната, също така е в графата конспиративни трилъри. Храна за *** общо взето :)
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63То ако става дума има и филм как се прави аутопсия на извънземно което беше тиражирано за истина и много хора още мислят, че е. Ама ко да прайш глупави и наивни хора винаги ще има за които реалноста е скучна. Всеки може да направи филм за всичко общо взето... това не променя фактите колкото и да ви се иска обаче.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64Невероятно е как продължавате вече над 20 години да въртите едни и същи глупости докато няма космическа агенция по света която да го отрича. Последните години дори има сателити около Луната които я картографират от ниска орбита и вече всичко се вижда. Само вие драги интернет "учени" си знаете своето и се имате за умни, а всъщност сте просто смешни :)
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно че ще си сътрудничат. Нали са като хитър Петър и Настрадим Ходжа - САЩ лъже че е кацнал н Луната, а руснаците мажат като казват дааа видехме ги, истина е. И това е най вероятно с цел да се поддържа глобалния обществен интерес към космоса и да вървят едни пари уж за неговото усвояване
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това няма как да стане, защото рашките ще изльокат течното гориво още на половината път до луната.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ходи вече на Луната, понеже има забрана да се ходи там. Забраната е от извънземните приятелчета на американците, за които те официално нищо не знаят, и които си имат доста бази на и под повърхността на Луната.Самата Луна е доста странен обект, който е кух (когато я удариш с нещо, вибрира като гонг около половин час), за който някои твърдят, че е извънземен кораб, докаран около Земята преди няколко милиона години.
35
1
 
10
 
! Отговори
От $идней, Ав$тралия преди 5 години
Моето кенгуру скача до луната почти. А с часовника от Зрънчо синхронизираме скоковете.
34
6
 
10
 
! Отговори
Сралин поц преди 5 години
рузьге ще направят платна туалетна на луната?
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия и САЩ заряват томахавката!"---"ЗАРЯВАТ''? А, сега, де! Какво я правят Озаряват, заГряват, заряЗват, зарАвят? :) :)
32
5
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
и у нас имаме една такава порода, чакат те да свършиш работата и после идват да "помагат" . зер, ако не помагат ще скачат до луната на батутите на рогозин, дето в казахстан им писна да си сбират по поляните.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще изтъкна основният минус в автентичността на тази снимка Каква снимка бе, тъпир, не виждаш ли, че това е фотоколаж...
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не разбрах кой е казал, че *** в нещо щяла да помага?Никъде не прочетох съвместно изявление. Някакъв Миркин нещо казал...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Сгрешени данни в статията - последната лунна мисия е тази на Аполо_17, през 1972, а Аполо_11 е първата...
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от спътниците на Марс...........Фобос ............е изкуствен , кух и по същество е гигантски кораб.Един голям руски астрофизик го е доказал............Йосиф Шкловски!!Дали и Луната не е изкуствен спътник???
27
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Илон Мъск ще им закара чамовите дъски за бараката.С ония неговия кораб.Малолитражката
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луната е изкуствено тяло.............база на друга цивилизация...........и руснаците, и американците знаят това!!!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом заравят томахавката, значи Земята има много малко останало време. Не случайно напират да ходят на Марс. Много им треперят гащите на богатите, ама не знаят, че точно така ще ни решат всички проблеми.