Русия и САЩ заравят томахавката! Обща база на Луната

До 2030-а астронавти трябва да стъпят на земния спътник
Обновена: 21 ное 2018 09:20 | 20 ное 2018 22:40, Нели Христова
97
Русия и САЩ заравят томахавката! Обща база на Луната
Снимки: Reuters

"Ние сме НАСА - и след 60 години, тепърва започваме!", съобщава гласът на Майк Роу във видео, което съобщава новите вселенски ширини, които се отварят пред космическата агенция.

От клипа става ясно, че НАСА има намерение да се върне на Луната. И да остане там за дълго. Върху повърхността на земния спътник ще бъде изградена база, където астронавтите да правят своите изследвания. Тя ще бъде използвана и като първа спирка на другата цел на правителствената организация – Марс.

В целите, които НАСА си е поставила, е включено пътешествие до Червената планета, а може би и отвъд нея. До 2020 и на Луната и на Марс ще бъдат изпратени апарати. А десетилетие по-късно – и хора.

От 1972 година, когато е изстрелян Аполо 11, човешки крак не е стъпвал на повърхността на спътника. А след като множество конспирации твърдяха, че САЩ така и не е успяла да стигне Луната се роди и въпросът – защо?

Как толкова години по-късно втора мисия до Луната няма? Дали това не потвърждава, че голямата крачка на човечеството е била заснета в студи?

Отговорът е прост – до сега по-голямата част от финансите на НАСА бяха вложени в Международната космическа станция и изработването на сателити и сонди, които да изследват Космоса. Постепенно интересът към най-близкото до Земята тяло спадна.

Новите цели на НАСА идват след Space Policy Directive 1, закон, който Доналд Тръмп подписа, нареждайки организацията да търси външни спонсори за да може американски гражданин отново да стъпи на на Луната, този път "не само да забие знаме и да остави следи в прахта, а да изгради система, която да бъде използвана за бъдещи анализи и пътуване до световете отвъд".

Интересно е, че в помощ на НАСА се притичва руската Роскосмос. Двете заедно ще си сътрудничат за изграждането на бъдещата база, макар двете държави да не са в добри отношения.

Плановете им напълно съвпадат. Според Евгений Миркин, зам.-генерален директор на Ракетно-космическата организация, руски космонавти ще стъпят за пръв път на Луната през 2030 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
В СЪТРУДНИЧЕСТВОТО е истината,НЕ в конфронтацията!!!!!Но "НЕКОИ СИЛИ" разпалват непрекъснато огъня на враждата,защото се страхуват,че обединят ли се Човеците,със тия "некои сили" е свършено.
63
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
до ...тия от "землянката":--Руснаците ПЪРВИ напуснаха околоземната орбита,ПЪРВИ изпратиха на Луната апарати /"Луноход 1,2,3"/,ПЪРВИ изпратиха сонда,която кацна на Венера,ПЪРВИ И ЕДИНСТВЕНИ за сега изпратиха руската "совалка"-Буран в околоземна орбита и го приземиха ПРЕЦИЗНО БЕЗ ЕКИПАЖ,напълно автоматично.....Та колкото повече се пенявите,ставате по-смешни.Верно,че с мисиите до Марс нещо не им върви,но...няма нищо идеално!
62
4
 
9
 
! Отговори
Елон Съкс преди 5 години
До До Елон СъксАха, те сигурно НАСА искат сътрудничество с "каскетите" заради хубавия домашно приготвен бояршник . Нали до скоро приказваха че ще ходят на Луната САМИ . И дори "почти сигурно" бяха решили да режат рашките от участие в космическите си програми . И ся ко стана ? ЗАЕДНО . ЩО ТАКА БЕ , КРАВЕШКИ ФЕН ? Де е " мечтателя" Мъск в цялата тази работа ? Нито дума от НАСА за мечтите му ? Я, направи справка как така НАСА казват че ще работят с външни организации а нито дума за Мъск ?
61
6
 
6
 
! Отговори
USA преди 5 години
God bless the USA!
60
8
 
6
 
! Отговори
До Елон Съкс преди 5 години
Къде видя руски двигатели тук бе ,каскет ? Русия няма ракети за такива мисии ,ти за двигатели ни пишеш.Руснаците са прекалено дребни в космически аспект и немогат да напускат околоземната орбита !!
59
5
 
12
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
Ако Мъск е толкова напред с ракетите и вече нямало проблем да вози космонавти и тонове товари ЗАЩО тогава НАСА търси помоща на рашките при условие че съвсем доскоро се канеше да ги отрязва от космическите си програми ? Дали защото от НАСА вече се чакат РЕЗУЛТАТИ а Мъск повече го дава на МЕЧТИ и врънкане за спонсори ....
58
3
 
13
 
! Отговори
Елон Съкс преди 5 години
До АнонименДобре ,че са САЩ ,че иначе руснака ще гледа луната през крив макарон.Добре ,че са руснаците с техните двигатели ,че иначе САЩ ще гледат луната през крив макарон и през следващите 60 години . Както е казал Майк Роув .А аз бих казал. Нациите трябва да се обединят за да имаме напредък в овладяването на космоса.Ако парите за въоръжаване отиваха в космическите програми сроковете които сега дават щяха да са 3 пъти по кратки.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре ,че са САЩ ,че иначе руснака ще гледа луната през крив макарон.
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така или иначе НАСА е най-лъжливата институция в света в момента"-------------------------------------------А най-лъжливият индивид в света в момента е Мъск. Онзи ден каза, че проектът Фалкон е закрит и остава в миналото, но той имал нова идея, нов проект с нов фантастичен дизаин. Видимо очаква нови тълпи от наивни спонсори на неговия шоубизнес.
55
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и каква стана тя?.."Най-великата" страна в света търси помощ от "изостанала",САНКЦИОНИРАНА Русия?!?!И как се мотивира "Анонимен" долу?-Че бюджета на НАСА тогава бил 4 проц.,а сега е 0.4.Възникват два въпроса:-Щом толкова е свит бюджета им защо СЕГА се сещат за тая скъпа мисия?И друго:Уж Щатите се развиват "непрестанно",а пък бюджета на тия се свива..Не трябва ли да се увеличава?...........Така или иначе НАСА е най-лъжливата институция в света в момента.-5% истина,95% лъжа.Това е наса за св
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64Ми сигурно ще ти намирисва след като не се интересуваш от материята и получаваш информация главно от новините. Ако започнеш да се интересуваш от това което прави НАСА в момента и колко много активни мисии има в Слънчевата система може и да започнеш да мислиш по различен начин. Но има и друго, че реалността не е толкова интересна колкото конспиративните теории така, че сигурно трябва да има хора да вярват и в такива... не разбирам аз.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64Аполо мисиите бяха прекратени заради понижаване бюджета на НАСА след края на космическата надпревара. Когато Аполо стъпаха на Луната бюджета на НАСА е бил 4% от държавния. В момента е 0.4%. Това е една от причината НАСА да се фокусира върху сондите в Слънчевата система като мисиите до Сатурн, Плутон и тн. Отделно около Луната има няколко спътника които я картографират от ниска орбита (мисята LRO) така, че не са я изоставили изцяло. Всичко е до пари.
52
5
 
7
 
! Отговори
???? преди 5 години
Ей, какви глупости пишете в коментарите! Според Вас всичко е измислица, а "Те" или "То", взима парите на хората и им прожектира филмчета :). Ами не гледайте филмчета, ами ако толкова Ви интересува, прочетете, научете, участвайте дори :). Ама то с такива източници на инф. като новинарските и ютуб...
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете на дьорд разказват вицове на ниво втори клас. Жалка работа.
50
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Ваня, спираме!- Не може, Коля изпи спирачната течност.- Ваня, дай пълна газ тогава да пристигнем по-бързо!- Нямя как, Дима тъкмо закуси с последния литър гориво...- Абе Ваня, как ще стигнем до Луната тогава?!!- Хлъц... коя от Трите, душице?
49
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А питаха ли македонците?
48
1
 
9
 
! Отговори
Нико преди 5 години
До автора на статията *** ХРИСТОВА само две правописни грешки сте направили марш в трети клас. Или в ткзс то .
47
8
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
И раша изобщо няма необходимите ракети. Свръхтежките са на етап планирани за проектиране което си е смях. Когато Тесла излетя в космоса рашките умряха от яд. В близките години нищо подобно не могат да постигнат. От пролетта вече няма да возят американци до МКС и този основен източник на доходи изчезва.
46
10
 
6
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Нищо вярно. Има проект за окололунна станция. Рашките бяха поканени срещу заплащане да направят шлюзовете. Но НАСА иска нови а роскосмос настояват да направят стари като тези на МКС. Също така преди няколко седмици откриха дупка в Союз ТМ докато беше скачен с МКС. Командирът на станцията реши да приложат определена процедура но рашките решиха друго. Съгласувано с роскосмос ремонтираха дупката но от гледна точка на американците това беше бунт. Писна им и отразяха рашките от новия проект.
45
4
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Не е възможно. Нали американците не са ходили на Луната.