Крадецът Крокодила с десетки жалби срещу... прокурорите!

За година подал 33 жалби, откраднал е 194 000 лева
21 ное 2018 21:21,
1
Крадецът Крокодила с десетки жалби срещу... прокурорите!
Снимка: 24 часа

Само за година крадецът Емил Милев - Крокодила е успял да подаде 33 жалби срещу прокурори, съдии и охранители в специализираните съдилища и прокуратури.

Всичките жалби са по повод делото срещу него и още двама души за организиране и участие в организирана престъпна група и кражба на 193 024 лева. Жалбите са придружени с искове за образуване на досъдебно производство срещу магистратите. Милев подавал жалби и срещу други институции, уточниха от спецпрокуратурата.

Днес спецсъдът на разпоредително заседание реши делото срещу Крокодила и двамата участници в ръководената от него група да тръгне по същество на 26 ноември, пише "24 часа".

Милев първо бе задържан през 2013 г. заради друго дело. На 11 януари бе пуснат от спецсъда, но веднага пак бе арестуван заради делото за грабеж.

Още по темата

Обвинителният акт срещу него и още двама бе внесен в съда на 24 октомври 2018 г. Освен за участие в организирана престъпна група, те бяха предадени на съд и за извършване на въоръжен грабеж на 30 декември 2008 г. в магазин "Била" в столичния кв. "Лагера".

Тогава, точно в 23 часа вечерта, атакували хипермаркета през служебен вход, облечени в тъмни дрехи, с маски на лицата, бронежилетки с надпис "Полиция" и въоръжени с автомат "Калашников" и пистолети. Симулирали полицейска акция, за да избегнат евентуална съпротива на охранителите и на двайсетината служители, намиращи се в магазина след края на работния ден.

Групата разчитала на солидна плячка заради очаквания висок оборот в предновогодишния ден.

Участниците пристигнали пред рампата за зареждане със стоки с черен джип. Вързали с белезници охранителите, които ги посрещнали, събрали всички служители в едно от помещенията и прибрали от трезора на магазина наличния оборот - 193 024 лева. Служителите в магазина разбрали, че става дума не за полицейска операция, а за грабеж, едва когато чули звъна от падащите на земята изпразнени касети в трезора, където се съхранявали оборотните средства.

На десетата минута от влизането в магазина тримата напуснали хипермаркета през главния вход. Стъклената врата за посетители в този час била заключена и се наложило да бъде срината с автоматичен откос от Милев. Грабителите се качили на черния джип и заминали в неизвестна посока.

Разследването по случая установило, че подготовката за "удара" е продължила цели осем месеца. Милев организирал групата си през февруари 2008 г., като привлякъл двама доверени познати. По-късно дал вид, че включва в нея още двама, които разполагали с пълна информация за работата на магазина, охраната, разположението на офисите и трезора за съхраненине на оборотните средства.

Важно за него било, че имали и идеи как да приберат огромна сума. Милев им обяснил, че ще действат заедно с други "двама негови човека", убедил ги да дадат пари за купуването на мощна кола, с която да се оттеглят. Насрочил дори дата и час за грабежа, но тогава на уреченото място не се появили нито той, нито "неговите двама човека". Дни по-късно двамата "нови" в групата разбрали, че грабежът е извършен без тяхното участие и че са използвани от Милев за събиране на информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е стар познайник дори и на новините, навремето беше известен и с обири на шофьори с чуждестранни регистрации на магистралите "Хемус" и "Тракия". Поредният изпечен бандюга, който е станал *** за да се отърве от лапите на закона.