Майка и 3-годишното й дете блъснати на "зебра" в Пловдив

Откарани са в болница, зад волана е била 27-годишна жена
21 ное 2018 10:52, Анисия Иванова
23
Майка и 3-годишното й дете блъснати на "зебра" в Пловдив
Архив: Булфото

Пловдивчанка на 43 години и 3-годишното й дете са били блъснати на пешеходна пътека в Пловдив, съобщиха от полицията.

Пострадалите са в болница, инцидентът е станал на кръстовище на ул. "Димитър Талев" и бул. "Никола Вапцаров".

Зад волана на автомобила е била 27-годишна жена. В момента трафикът в района е затруднен.

В средата на миналия месец автобус от градския транспорт в Пловдив блъсна майка с бебешка количка, докато пресичала пешеходна пътека.

Автобусът минал през единия крак на жената. Пострадалата претърпя няколко операции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
пътен специалист преди 5 години
От моя гледна точка пресичането на пеш. пътека - тип зебра реално представлява кръстовище, само че, вместо коли по напречната улица се движат пешеходци, които даже са с предимство. От това произлизат и моите предложения 1.2.При сегашното законодателство инцидентите за жалост ще продължават.
19
0
 
1
 
! Отговори
пътен специалист преди 5 години
Констатация: Почти всички инциденти с пешеходци стават на пешеходни пътеки тип зебра.Осигуреното предимство на пешеходците се оказва, че е вредно. Дори когато пешеходци пресичат натоварени кръстовища по диагонал или пресичат дори магистрали няма инциденти, защото те се оглеждат преди да предприемат това действие.Необходими мерки:1.Рязко намаляване на броя на пешеходните пътеки2.Ако все пак такива се запазят те да бъдат сигнализирани със знак STOP двустранно, да бъдат повдигнати и осветени.
18
0
 
6
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Абе вие как си представяте на мама кифлата да спре за някаква пресичаща. Вие не знаете ли че тя е надула чалгата, сигурно говори по телефона.Зимни гуми имала ли е на колата? Застраховка има ли? Пияна ли е?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За такива, които минават на червено и през пешеходна пътека без да спрат 5 години без право на обжалване!"Не се ли изсили малко? Те за убийство дават 2 години условна...
16
0
 
6
 
! Отговори
?! преди 5 години
Който не е шофирал в Пловдив няма понятие от неколегиалност и пренебрежително отношение към другите водачи на автомобили. Подаването на светлинен сигнал (мигач) при смяна на лентата за движение или при изпреварване се спазва от около 1 на 10, при това в тези 9 от 10, които не го правят влизат "професионалисти" като водачи на автобуси, таксиметрови шофиатори и даже полицейски автомобили (лично го видях тази сутрин). А за отношението към пешеходците просто нямам думи! Фактите го показват!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слизайте от зебрите като пресичате. Колите са по-силни от зебрите.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, шофьорите в по-голямата си част са много неадекватни, поради ред причини, но същото се отнася и за пешеходците, особено вечните, които не са се качвали зад волана на автомобил. Хубаво, че започнаха да слагат надпис "Погледни" на пешеходните пътеки, че да се опитат да ги накарат да се позамислят малко преди да скочат а пътя, след като си милсят, че предимството им е безвъзмздно и всеки шофьор е длъжен/може да спре на секундата...пешеходците и колоездачите са с най-ниска пътна култура!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Жо преди 5 години
КРЪСТОВИЩЕТО на бул. Вапцаров и ул. Д. Талев е регулирано със светофар. В информацията не пише, какво е показвал светофара при инцидента. Така че, да не бързаме с коментарите.
12
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
е до като е карала некой и е звъннал по вайбъро, или е писала у фейсо!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пичове, каквото и да говорим жените вече са повече, като ежедневни шофьори от мъжете. Ужасяваща гледка са нашите пътища. Всяа сутрин, разни патки ако не те засекат поне 10 пъти няма да е нормален ден. И то така засичат и паркират къде ли не, че буквално те избутват от пътното платно. Абсолютна идиотщина - слаби курсове за шофьори + купени книжки в комбинация с естествения дефицит в ориентацията на жените в пространството. Направо ме е страх да се движа вече в града от такива неадекватни патки.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да ми говорите, за такива шофьори гражданската трябва да е 500 ако не и 1000 лева.
9
4
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Не е само в Пловдив. В цялата страна има шофьори, които не само не спират на местата за пресичане, но даже псуват и скачат на пешеходците. В лошо време още повече. Щото на голяма част ония дето протестираха за заплати, привилегии и дрехи, плюс ранно пенсиониране, въобще ни им се работи в лоши МТО условия. Скатават се по кафенета, дето консумират без да плащат. Повечето собственици не им взимат пари.
8
7
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Днес, не трябва да се забравя, че Пловдив е градът на Ванката Тотев и Мама Роза, превзели го чрез фалшификация на местните избори (от сигурен източник). В името Господне Бойково и благодатта от 22 млн., лева градът бе разкопан като за световно и резултатите са видими!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чл. 54. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана ИЛИ НЕ с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са ПРОДЪЛЖЕНИЯТА на тротоарите и банкетите върху платното за движение.Чл. 119. При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скортта или спре.
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пловдивските шофьори се славят като автоталибани защото КАТ Пловдив спи.Незабавно да бъде уволнен шефът на КАТ.
5
7
 
23
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
За такива, които минават на червено и през пешеходна пътека без да спрат 5 години без право на обжалване!И закона трябва да се промени, като на пешеходна пътека има няма човек, задължително да се спира.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак в Пловдив!
3
2
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Нищо не разбрах
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toja bukluk schofior sa 10 g vednaga v satvora ili e nevinen drugarja minister i drugaru zazarov
1
2
 
18
 
! Отговори
И преди 5 години
пак в Кючука!