Черен петък се задава, за какво да се внимава?

Потребители, внимание! Измами дебнат отвсякъде
22 ное 2018 10:15,
19

Черният петък наближава, а потребители и търговци вече са се подготвили - едните да купуват изгодно, другите да продават колкото се може повече. Но за жалост не всички търговци са добронамерени към своите клиенти.

Покрай големите намаления винаги има някой, който е недобросъвестен.

Как обаче може да се предпазим да не бъдем измамени, докато сме на пазар?

Още по темата

Игнат Арсенов от Европейския потребителски център съветва потребителите на подобни дни с големи намаления да са особено бдителни какво купуват и какъв е търговецът.

"Нормално е, когато транзакциите се увеличават, да се увеличат проблемите и измамите с тях. Потребителите трябва да са внимателни, да са сигурни, че всичко е нормално. Ако имат и най-малко съмнение, трябва да се подсигурят по някакъв начин", обясни Арсенов пред Bulgaria ON AIR.

Според него българинът все повече започва да използва карта за своите плащания, но това не винаги гарантира безопасност за парите ни.

По думите на собственика на агенция за социален маркетинг Юлиан Ненчев търговците постоянно търсят малки вратички, през които да могат законно да излъжат потребителите.

"Особено опасна е онлайн търговията. Трябва да се подбира и начинът за плащане. Ако плащате с карта, внимавайте къде въвеждате данните си. Има доста огледални сайтове - влизаш в един сайт, а всъщност се отваря друг - огледален и фалшив", коментира Ненчев.

Все пак той смята, че винаги един потребител може да разпознае некоректния търговец по един или друг начин - неподдържан сайт, липса на контакти и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Най-много внимавайте на паркинга на МОЛеца, че много недъгави шАфИори сноват напреко.
18
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Гледам тв,слушам радио в колата.Навсякъде реклами ли реклами за черния петък. Как така търговците плащат милиони за реклами ,след като ще продават залежала стока на едрова цена или с много малка надценка?От къде ще си избият парите за тези скъпи рекламни кампании?Ясно ,че всичко е спекулация.Утре е деня в който ще реализират най-големи печалби ,благодарение на измамни намаления и некоректни търговки практики!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
А,де преди 5 години
Схемата е следната:Днес продавам чифт *** за 10 лв ,а утре ще сложа цена 15 лв ,която естествено ще бъде зачертана на 11 лв и ето ви го черния петко!И простия *** купува ли,купува ***!
16
1
 
3
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 5 години
Внимавайте ако ще пазарите от ЕМАГ . При тях всеки ден цените са различни на еднакви продукти без значение от деня или сезон. Големи експерти в това как да прецакат клиента .Пускат измамно ниски оферти но разбирасе светят в червено,че наличността е изчерпана.Най-добре въобще не пазарувайте от там.Най-вероятно ще бъдете прецакани!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Абе да ти кажа, този айфон за 50 долара не е само за първия в магазина...
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВИМАНИЕНамаленията в Била често важат само с била карта. Ако не им дадеш била карта то ще ти ги маркират на завишената цена.
13
1
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Само да ти кажа каква е стратегията на черния петък в Щатите и Англия. Пускат 1 айфон за 50 долара ,като предварително обявяват във флаери ,брошури из целия град ,че ще продават Айфони за 50 $ но с ограничено количество.Целта е да се събере тълпа пред магазина .Първия взима айфона който е за 50$,разбирасе той е само 1 ,след което пускат телефони на нормална цена но с 20% отстъпка .За тълпата пак е далавера и си купува.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С голям кеф ще гледам утре как провансите ще се бият по моловете под уникалния аромат на пот и развален компот.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Аз съм виждал в малки магазинчета, които не са известни
10
0
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Никъде в България не съществуват намаления от 90%. Факт. Дори от стока преди пет година с размер 15 пъти XXL.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможни са отстъпки от 90 процента ако стоката е стар модел и търговеца иска да изпразни склада от залежали стоки. Например в магазин за дрехи никой няма изгода склада да е пълен с 90 процента летни дрехи и само с 10 процента зимни. Ако летните дрехи останат до следващото лято в склада на магазина то след това няма да се продадат понеже модата ще се смени.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено си заслужава да поръчвате нещо от чуждестранни сайтове. Обикновенно и доставката е безплата утре (дори от САЩ). Кой нормален ще ходи да се блъска в смешните ни молове за стока, която се продава на същата цена като предишния ден. Хаха
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждал съм как в САЩ пускат най-новите айфони за 50 долара в Черен Петък. Когато намерите подобна оферта у нас се обадете.
6
2
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Всяка година пазаруваме техника ,бяла или черна,домакински уреди и обзавеждане само в деня на черния петък.Подготвили сме си утре да пръснем около 2000 лв ,като желаните стоки и марки са предварително подготвени .Цените са разучени ,сайтовете проверени и няма как да бъда измамен.Хората които искат да пръснат някой лев утре ги съветвам да си проучат още днес продуктите които искат да купят защото има много стоки които днес биха били по евтини отколкото утре!!!
5
0
 
9
 
! Отговори
кк преди 5 години
Черен Петък съществува, но извън България. Примерно в САЩ или Скандинавия, където действително намаляват за един ден цените на мебели/черна техника с по 70-80%. Дори от най-новите колекции. У нас "намалението" е от порядъка на 20% и не се различава по никакъв начин от другите "намаления" през годината в същите магазини. Единствената разлика е, че всички магазини ги пускат едновременно. А овчия народ се бие по моловете за стока, която всъщност се продава на редовната цена.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задай си въпроса , как оцеляват тези търговци при тези непрекъснати промоции . Явно е за умните хора , а за балъците има приказка - кьорав карти не играе. Анадъмно другари любители на черни и бели петъци .
3
0
 
14
 
! Отговори
ВИМАНИЕ преди 5 години
В БИЛЛА-та най-често намалят и после ти го маркират ненамалено при големи суми!!
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигаш предварително цените с 20% и като дойде черния петък сваляш с 15% за тарикатите.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целия черен петък си е една голяма измама... Пишат се по-високи цени и се задраскват! А някъде се вдигат цените месец преди това за дългоочаквания ден!