Учени мислят как да предпазят Земята от Слънцето

Създават затъмняваща бариера в стратосферата
24 ное 2018 14:45, Петя Славова
25
Учени мислят как да предпазят Земята от Слънцето
Снимка: Reuters

Разпръскването на затъмняващи Слънцето химикали на голяма височина над Земята, за да се забави глобалното затопляне, ще е "впечатляващо евтино", като ще струва около 2,25 млрд. долара годишно за 15-годишен период, сочат резултатите от изследване, цитирани от Ройтерс.
 
Някои учени заявиха, че геоинженерна технология, известна като стратосферно аерозолно инжектиране, може да ограничи свързаното с климатичните промени повишаване на температурите, предаде "Дарик".

Макар да е недоказан и хипотетичен, методът ще изисква използване на огромни маркучи, оръдия или специално проектиран за целта космически кораб, за да може големи количества сулфатни частици да се разпръснат в горните слоеве на атмосферата и да имат ролята на отразителна бариера срещу слънчевата светлина.

Учени от Харвардския университет поясниха, че общата цена на свързаната със стратосферното аерозолно инжектиране кампания за 15-годишен период, считано от днес, ще е 3,5 милиарда долара, добавяйки, че средните годишни разноски за операциите ще са 2,5 милиарда долара за 15-годишен период.

"Не правим преценки дали стратосферното аерозолно инжектиране е желателно или не, а просто показваме, че осъществяването на амбициозна програма за 15-годишен период, считано от днес, е технически възможно от инженерна гледна точка и впечатляващо евтино", отбелязаха учените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Климатът е много сложна система и изобщо не е ясно до какво може да доведе дори малка промяна на някой параметър.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нгТрябва да са намали, ако не си забелязал.
20
1
 
11
 
! Отговори
инж Ганьо преди 5 години
Аз имам друга идея за косм. кораб! Събираме мнооого капачки от кисело мляко и подобни. Преработват се до фолио. Закарват се в космоса и се прави нещо като щори м/у Земята и Слънцето. Така ще може да се регулира не само колко да е светло и топло, а и да ги затварят като има магнитни бури. Гениално, а! Може даже да се създаде и служба за контрол на щорите и т.н. и т.н....
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да идат да напръскат Слънцето,кат са толко ербапи,какво ще ни тровят още.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А над богаташите от северна Америка ще пръскат ли?
17
1
 
12
 
! Отговори
АСАН от НАСА преди 5 години
ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДЪРТ РОМ
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е па само там не бяха тъпкали химия
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия *** ще ни докарат ледников период.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идiоtи Господ създал в изобилие. Сигурно попето ще каже, че ни праща беди, за да ни накаже. На тези "учени" ще кажа сама, че ерупцията на Кракатау си струва да послужи за модел но гениалната им идея. Нека четат какво е станало и колко време продължило.О-о, извинете, не бях прочел, че генийчетета са от Харвардския университет. Там няма улично осветление - главите им светят!
13
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"учените"да беха помислили как да спасят Земята и човеците от Юдомасоните!!!!Няма защо да са тръшкат за Слънцето,без което живот на Земята не може да има!..Или искат да го "закрият",та белким изпопукат неколко милиарда "безполезни същества"..?
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума ви казват досега ви тровехме от самолетите с кемтрейл неофициално,сега вече под предлог ,че уж искаме да ви(предпазим) от слънцето ще ви пръскаме пак с отрови0кемтрейл -официално.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакво глобално(затопляне) има обаче нещо друго което много,много тревожи ционистко--масонския елит и това нещо е свързано наистина със слънцето.Учени носители на Нобелови награди за физика и химия откриват,че нашето слънце навлиза в период на неспицифична активност,която забележете повишавала вибрацията на планетата ни и оттам на съзнанието на хората.Какво най много го е страх един тиранин от човек високо осъзнат,такъв не търпи тиранията.затова е всичко В ютуб филма Тайната на Тайните
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ЕДНА ДУМА ТРОВЕНЕТО НИ С КЕМТРЕЙЛС ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕР ОФИЦИАЛНО.,КАТО ПРИЧИНА ЗА ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОСОЧЕНО СЛЪНЦЕТО.
9
1
 
11
 
! Отговори
.. преди 5 години
Общата цена за 15 години, считано от днес ще е 3.5 млрд долара, но пък средно на година за 15 години ще излиза по 2.5 млрд. долара. Каква е тая тънка сметка, че не можах да я разбера?
8
3
 
8
 
! Отговори
Parasol преди 5 години
Очаква се "огромно" застудяване, което (според НАСА) ще продължи ... до март.
7
6
 
17
 
! Отговори
бг преди 5 години
Пръскат ни от самолетите като *** с цел намаляване на човешката популация и се оправдават с глобално затопляне. Прочетете за кемтрейлс.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тва е точно за наш Боко работа. Дайте му огромния маркуч и ще спаси света и вселената.Маркуча му ще стигне и до твоя отходник! Не мога да си представя, колко хубаво ще ти е!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера имаше информация на НАСА, че се очаква небивало застудяване, незапомнено от векове, което е съвсем непосредствено, започва още тази зима. В горните слоеве на атмосферата вече се регистрира огромно изстудяване. А затоплистите продължават да си пеят своята мантра.
4
7
 
19
 
! Отговори
едно си баба знае преди 5 години
едно си баба бае .... глобално затопляне та глобално затопляне !евреите ви лъжат като малки деца !тези глупости за глобалното затопляне ги слушан от 1980 .... океана щел да ни залеее, щели сме да изпукаме от жега...Нивото на морето не е мръднало и с милиметър от 1980 до сега а що ледници се стопиха оттогава сперед еврейските еколози ...
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво стана с Колайдера в Жвейцария. пък туй после ще видим.