Тереза Мей не е тъжна от развода с ЕС, не дава и оставка

Британският премиер не смята, че е необходим втори референдум
Обновена: 25 ное 2018 17:23 | 25 ное 2018 17:23, Веселина Йорданова
56
Тереза Мей не е тъжна от развода с ЕС, не дава и оставка
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей заяви, че за разлика от своите колеги в ЕС, не се чувства тъжна днес. По нейните думи не е необходим втори референдум във Великобритания за принадлежността към ЕС.

Мей избегна ясен отговор на въпроса дали би подала оставка, ако споразумението за оттеглянето на нейната страна от ЕС не бъде подкрепено в британския парламент.

Още по темата
На пресконференция след днешното заседание на Европейския съвет тя посочи, че е пълна с оптимизъм за бъдещето на своята страна, както и че пред Великобритания се открива светло бъдеще.

По нейните думи се очаква преди Коледа Камарата на общините в британския парламент да се произнесе по постигнатото споразумение. Тя уточни, че това е единственото възможно споразумение и предоговаряне не може да се очаква.

Британците не искат повече да спорят, а сделка, която отговаря на резултата от референдума. Постигнахме възможно най-доброто споразумение. Най-добрите дни са пред нас. Парламентът в Лондон е длъжен да изпълни волята на избирателите. Хората решиха да напуснем ЕС и вярвам, че доверието в политиците ще бъде запазено с подкрепа за постигнатата сделка, каза Мей.

По думите й, ако споразумението не получи необходимата подкрепа, това би довело до повече разделение и несигурност. Попитана дали споделя тъгата на останалите държавни и правителствени ръководители от ЕС, изразена днес почти единодушно, Мей отговори отрицателно. Разбирам, че другите са тъжни. За нас важното е да продължим напред, добави Мей.

Британският министър на външните работи Джереми Хънт определи като "предизвикателство" постигането на аритметично мнозинство в парламента, за да бъде одобрено споразумението на британския премиер за Брекзит. Същевременно обаче той отхвърли тезата, че документът създава "много големи рискове" за Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

"Засега аритметиката изглежда предизвикателство, но през следващите две седмици може да се променят доста неща", каза той днес в интервю за Би Би Си. Според мен обаче моите колеги ще се съобразят с националния интерес, добави той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Франция е най-великата страна. Англия и Германия не могат да се сравняват с френската цивилизация. Франция е създала и оформила Англия чрез норманските нашествия , тя им е дала език и култура (60% от английските думи са с френски корен), а Германия има по-голяма икономика защото е с 20 милиона население повече, но имат по-малки заплати от френските. Освен това Франция има най-доброто здравеопазване в света. Най-силната армия в ЕС. Космическа програма. Победителка в две световни войни и т.н.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мей е бушон 46Бъдещето на Англия е много силно предсказуемо откъм още по полужителни резултати за разлика от това в България и за българите. От статуквото КОМПОТИЯ, споделено с много години силияндурска диктатура, не се излиза лесно. Акълът на горските "обитатели" се е подплашил и се е скрил някъде по средата зад две натурални възглавници.
35
4
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Черен ден за еврогейстите и техните послушни медии у нас :))) ОКАЗВА СЕ ЧЕ ЕС НЕ Е КАТО СЛЪНЦЕТО И ВОДАТА ЗА ЕДИН НАРОД ,КОГАТО НАРОДА Е СИЛЕН И НЕЩЕ ДА ПЛАЩА ЕВРО МИЛИОНЕРСКИ ,,ЗАПЛАТИ,, КОИТО НА ПРАКТИКА СА ПОДКУП С КОЙТО СЕ КУПУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ НА ИЗМЕКЯРСКИТЕ НАРОДИ ;)Сега ко ще правят наще медии ??? Как ще ни лъжат за да завоюват 111 си място у света ???
34
3
 
7
 
! Отговори
Мей е бушон преди 5 години
Интересно ЗАЩО всички идеолози на Брексит Фараж, Джонсън ... се потулиха и изтикаха напред тая баба ? Държава с толкова силни дипломатически традиции се оказа неспособна да задържи един читав екип по преговорите за напускане и през цялото време все някой си подаваше оставката, но не и мухата без глава Терезка . Интересно бъдеще очаква Британската империя .
33
4
 
17
 
! Отговори
Anna преди 5 години
Точно така. Пред Великобритания се открива заслепяващо светло бъдеще с тъмни индийски, пакистански, африкански и латино субекти. А честито да им е! xD :D
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британската истерия за брекзита използва старческата склероза да определи бъдещето на нацията. Иронията е , че повечето старчета, гласували за брекзита ще са мъртви, докато Англия излезе от ЕС.Фреедом, Фредом, долу Хитрлер, само Фараш
31
8
 
2
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
Кой да говори немски ва добре че французите паднаха да им използвате летищата.Нали битката за Британия цялото Луфтваффе е попиляно и бяга да воюва с Русия че Гьоринг няма самолети и претърпява пълен крах.Клоуни немски.Връщайте земите на полша и разпускайте немската ко.ина!
30
3
 
2
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
До АнонименКъде цял свят воювал срещу германия бе.Нали ако не беше Франция и френските пристанища една мижава подводница не можехте да пуснете.Смех в залата.А га се молихте на японците да нападнат Пърл харбър.Германия е измислена държава върху полски земи.Ние кво сме били няма значение.Щото за битката при добро поле си траете кат пръднали.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37за какво говориш ? защо не пишете на кирилица че да ви разберем? няма нужда да се напъвам чак толкова само защото ти се правиш на интересен.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е време им е да поемат и от индийската култура.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Terezkei, dai kasovata belejka da ti vidim ma....seki razvod struva....kolko liri plati da sa otarvesh ot celuvkite i laskite na junker i macron....ili pak gi mushnahte v offshornite smetki na Elisabad 2?!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че Великобритания е станала велика благодарение на владетели от Европа, а не на *** англи и саксонци, тоест местното население. Създателят на английската нация са норманите които, колкото и да им е неприятно на англичаните, са дошли от Франция. А световна морска сила станаха след като холандецът Филип Орански стана техен крал. Преди това са били просто пирати грабещи по моретата. Така че те дължат много на Европа.
25
7
 
5
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
Няма битка в Световната история в която немец да е бил англичанин на бойното поле.Няма и да има.
24
4
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Ако не бяха хамерилканците, Германия ще ще да изтрие от земята тая *** . Лондон без много усилия го премаза,а ония "великия" Чърчил само знаеше да говори и "велики" фрази да пуска ахахахха . Напълниха гащите като потропа Хитлер.
23
3
 
3
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Няма как при положение че Индия е с по-голям растеж от Германия сметай.
22
2
 
5
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Че то немска кръв има ли.Никъде в историческите записки не съществува понятие Германия до Френско-Пруската война.
21
2
 
1
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Това споразумение е обречено!!! А и никой няма да я чака да подаде оставка, Ще и бъде поискана- Склонен съм дори да се обзаложа !!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Кои са тия германци Северин дет утепа журналистката или блок 20 в Дуисбург.Който твърди че има германци е гл.пак!
19
5
 
3
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
На Германците цаката им знаят само турците.Германия подел на между Турция и Полша.Какво ще правят с руският анклав е въпроса.Понятие като германец несъществува.
18
3
 
14
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Великобритания е най -долната държава с света. Толкова мн хора са погубили,толкова мн държави са принудили да работят за тях и до ден днешен им плащат данъци. Това е пример на една империя в 21-век. Те през цялата си история гледат само собствения си интерес и с това излизане го доказаха. И не мога да разбера защо другите държави им лижат зад*ика.. Срам ,пълен срам. Правят се на всеки ,а Хитлер за 1 ден изравни Лондон със земята.