7 стъпки, с които да стопите коремните мазнини

Наднорменото тегло е предпоставка за редица заболявания
26 ное 2018 22:50, Михаела Лазарова
3
7 стъпки, с които да стопите коремните мазнини
Снимка: pexels

Наднорменото тегло е предпоставка за редица заболявания и здравословни състояния, но натрупването на мазнини конкретно около талията е особено опасно в дългосрочен план. То може да предизвика хормонален дисбаланс, диабет, сърдечносъдови заболявания, проблеми с черния дроб.

Как да редуцирате коремните мазнини и да намалите издуването на корема?

Яжте повече диетични фибри

Фибрите помагат в отслабването, регулират обмяната на веществата, намаляват кръвната захар и контролират отделянето на инсулин. Те се обработват бавно в червата, като по този начин регулират перисталтиката им и балансират чревната флора. Всички тези полезни действия на фибрите допринасят за намаляване на подуването и топене на коремните мазнини.

Не консумирайте трансмазнини

Хидрогенираните мазнини или трансмазнините са едни от най-опасните, тъй като многократно повишават инсулина в кръвта, следствие от което е инсулиновата резистентност. Тя е предпоставка за развитие на диабет и сърдечносъдови заболявания освен наднорменото тегло.

Намалете алкохола

Алкохолът носи много празни излишни калории на организма. Освен това причинява издуване на корема.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Ежедневни дейности за сваляне на килограми.1. на всяко ядене яжте по една ябълка и нищо друго. 2. Много секс през целия ден.Ако въпросното предписание не помогне и продължавате да пазите килограмите, махнете т.1 от списъка... :)
2
1
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Извинете но не мога да изям всичко това. Опаковайте ми го за в къщи!- Но господине, това е шведска маса!!!- Въобще не ме интересува от къде ви е масата!
1
2
 
13
 
! Отговори
BigFood преди 5 години
По-лесен начин в две стъпки:1. Заключвате хладилника.2. Глътнете ключа.Докато излезе на бял свят, ще сте свалили поне пет кила.