Младите търсят: 100% финансиране за жилище, да е "на зелено"

Сред предимствата на новото строителство - по-ниска цена, гъвкавост...
40
Младите търсят: 100% финансиране за жилище, да е "на зелено"
Снимка: Pixabay

Все по-често търсене на 100% финансиране при покупка на жилище и нарастване на броя сделки с жилища в строеж. Това показват наблюденията на Arco Real Estate за пазара на недвижими имоти през третото тримесечие на 2018 г.

По данни на брокерите все повече хора осъзнават преимуществата на покупката на ново строителство, сред които са очакваната по-ниска цена, гъвкавата схема на плащане и други.

При покупката на ново строителство на по-ранен етап купувачите имат и шанса да избират етажа, изложението, тоест да закупят жилище с разпределение, каквото искат.

Повечето млади семейства в София например нямат достатъчно спестени пари за покупка на жилище от една страна, а от друга – нямат имущество, което могат да заложат като обезпечение за ипотечен кредит. Затова за тях покупката "на зелено" е много добра възможност да се сдобият със собствен дом.

В Пловдив пък резултатите сочат, че търсенията за покупка на апартаменти в строеж формират около 1/3 от общите търсения в агенцията. Бюджетът им в най-честия случай е до 50 000 евро, като банковото финансиране е основният източник на средства.

Банките предлагат еднакви условия по жилищните кредити по отношение на лихвените равнища - както за покупка на изградено жилище, така и за покупка чрез кредитиране "на зелено".

За финансовите институции не е пречка да финансират имот, който няма Aкт 16, уточняват от агенцията. Важно е потребителите да имат добра кредитна история, строителната компания също да е с добро име и да е надеждна и не на последно място - сградата да е получила Акт 14.

Когато се финансира покупката на имот с Акт 14, усвояването на кредита става на части. В повечето случаи схемата е индивидуална, договорена с банката и строителя. Финансиране може да се получи до 80-85% от стойността на имота в завършен вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз взимам 5 цифрена заплата и не си и помислям на тези цени да купувам жилище. Чудя се кои са тези хора които скачат на 1500-2000Е квадрата. Искам да се запозная с някой такъв.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще си купя догодина като започнат да разпродават жилищата от хора с 100% кредит финансиране. Дават на куцо и сакато кредити, и цените скочиха до небесата, нормално мислещите хора няма никога да купят на тези цени и чакат пак цените да се нормализират
36
0
 
20
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че трудно се купува жилище в София изцяло с кредит. Добре е, да има някакви налични пари, примерно от продажба на някакъв друг имот. С 1500 лева заплата повече от гарсониера няма да купиш.
35
1
 
28
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че новото строителство е ужасно като качество. Проблемът е, че при старите жилища, които са очевидно по-качествени, няма паркоместа и който има кола, трябва да паркира на улицата. Другото, което различава старото от новото строителство е, че в квадратурата на старото строителство не влзиат общи част, понякога даже стените не влизат, а при нoвото строителство в квадратурата включват какво ли не и може да се окаже, че ново жилище от 100 квадрата е колкото старо жилище от 60-70 квадрата
34
4
 
10
 
! Отговори
Греек преди 5 години
Така наречените млади са много алчни и безкрупулни.
33
0
 
21
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
Първо погледнете под дюшека и вижте колко сте успели да спестите и се запитайте как от утре ще успеете да спестявате двойно повече , иначе тежко ви.
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един долу пише, че поне 10 хил лв спестени трябва да имаш, за да купиш, друг пише, че минимум с 1500 лв трябва да е заплатата. Сметнах си доходите през 2017(над 30 хил лв годишно, без друг вкъщи да носи), имах и точно и 10 хил лв спестени и тръгнах по огледи и след няколко месеца се отказах, според цените не мога да ди позволя тристайно прилично жилище в София с кредит. Но все се питам кой купува на тези цени?
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крали Марко, 600 евро е себестойност с цени на терена около НДК. Без цената на терена, е някъде от 150 до 300 евро. Масовото ново строителство е по средата, със съответното ниско качество, но това не пречи да излезе на пазара за 1300 еврака.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Радой Ралин"ДУШАТА НА РЕКЛАМАТА Е В ИЗМАМАТА".Дали накрая и измамника, няма да се окаже самоизмамен, се пита в задачата, която трябва да реши измамника, преди да тръгне да ***!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоАКО ЗАПЛАТАТА ви е по-малка от 1500 лв не теглете заем за жилище.-Грешно ти е изречението, както и обекта към щогото трябва да го отправиш.Трява да кажеш: "Лихвари, ако дохода на кандидатстващият е под 1500 лв чисто, не му отпускайте пари, колкото и да е заблуден, защото накрая себе си ще заблудите!"
28
0
 
23
 
! Отговори
Сметки преди 5 години
За ремонт без изхвърляне, на площ 80-100 квадрата (без идеалните части) отиват около 10 хил евро, със следене на промоции, ламинат, ПДЧ и супер евтина дограма. За читав ремонт - поне двойно!
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Ако имах биткойни в момента,щях да ги продам веднага на пазарна цена-няма кой да ти купи това "нещо"! Забрави!
26
2
 
24
 
! Отговори
Krali Marko преди 5 години
Себестойноста на тези имоти е макс 600 квм евра в идеален център в София. Това включва и подкупите. А те се продават за 2500 квм евра...пазара ще се осети скоро и ще има жестока корекция.Особено като се имат предвид следните фактори:1.Строй се като за световно 2.Населението постоянно намалява3.Над 30% от апартаментите са празни 4.Мутроикономика в която основните инвеститори са "Гинки"5.Заплатки от по 500 евра, които се изяждат от инфлацията
25
0
 
15
 
! Отговори
Сметки преди 5 години
600 лева е вноска на заем от около 50 хил.евро, за 30 години при лихва около 5% и ниски такси. Правете си сметка, какво може да се купи в момента за 50 хил.евро. В София не е кой знае какво.
24
4
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Ако имах биткойни в момента,щях да ги продам веднага на пазарна цена. Една кола си е една кола. След година-две ще можеш да си купиш с тях парцел на юпитер само.Дори и са си ги купил на $20к, преглътни загубата и продай,иначе загубата ти ще е по-голяма.
23
0
 
21
 
! Отговори
Moghul до Жо преди 5 години
1500 лв е екзистенц минимум за София. Ако имаш 600 лв вноска с останалите 900 в София мизерстваш. Така, че сметката не важи за София, освен ако не искаш разбира се да мизерстваш 30 години за една кутийка.
22
3
 
18
 
! Отговори
До Барселона преди 5 години
Това е защото тук хората нямат финансова култура.Как ще си изплащаш заема,след като до сега не си спестил и едни 20хиляди за първоначална вноска? След като не можеш да пестиш,то не можеш и да изплащаш вноска.Дори за нас първоначалната вноска трябва да е поне 33%
21
0
 
16
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
На Запад почти винаги финансирането е на 100 процента...влизащ в жилището и започваш да изплащаш.Тук не видях една банка да дава кредит на 100 процента.Ако ги нямаш пустите му финикийски знаци,теглиш и потребителски и набарбальокването става голямо...
20
1
 
36
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Понеже българинът рязко обедня, а на по-богатите им дойде акъла и си стискат кинтите, започнаха бурни опити и пропаганди да се накарат хората да си дават парите. То не бяха криви условия за стари коли, че да си купим нови, не са лъжливи данни за кредити и жилищни ипотеки, черни петъци с предварително завишени и после намалени цени. Всичко... Това обаче показва само едно. Българинът най-накрая разви покупателна култура и на измамниците вече не им минават номерата. Кеф!
19
0
 
31
 
! Отговори
Жо преди 5 години
АКО ЗАПЛАТАТА ви е по-малка от 1500 лв не теглете заем за жилище. Дори да се договорите да го плащате 30 години, ще ви трябват по 600 лв на месец, защото лихвите за заема са почти колкото парите, които ще ви отпусне банката.А жилището също има разходи.