Русия да нахлуе в Украйна? Путин няма да стигне далеч

Политолог: Европа има варианти да предотврати напрежението
Обновена: 27 ное 2018 22:11 | 27 ное 2018 22:10,
61

Смятам, че конфликтът между Русия и Украйна ще се ограничи със сегашния сблъсък. Спомена се за ново разширяване на санкциите. Има и доста сериозни промени в самата Русия. Този път Путин няма да отиде далеч.
Още по темата

Така политологът и експерт по европейските въпроси Владимир Шопов коментира напрежението между Киев и Москва. Преди дни Русия блокира достъпа до Азовско море, като прегради Керченския пролив с огромен танкер, а в небето над него кръжаха бойни самолети и хеликоптери.

"Целта на санкциите е да се ударят енергийните носители в Русия. Санкциите са насочени доста добре. Те пречат на страната да развива една от най-големите си индустрии в бъдеще. Европа има доста варианти да предотврати ескалирането на напрежението", категоричен е гостът на "Денят ON AIR".

Политологът коментира и създалата се около Brexit ситуация около Великобритания и Европейския съюз.

"От това, което виждаме, тази сделка ще бъде одобрена, но на второ гласуване, а не на първо. Първото гласуване ще е на 11 декември, но още отсега започва почвата да се подготвя за евентуални проблеми. В момента сме на финалната права на сагата", сигурен е експертът.

По думите му всички играчи започват здраво да блъфират, за да се извлече колкото се може по-голяма полза.

"Отговорността за провал на тази сделка е прекалено голяма. Значителна част от хората в консервативната партия ще си дадат сметка за това. Те трябва първоначално да блокират самото споразумение, но освен това трябва да свалят собственото си правителство. Реално пък Великобритания ще стане неуправляема", добави още Шопов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
40
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Този път Путин няма да отиде далеч."Не е тръгнал- не е отишъл.
25
8
 
32
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Никой не желае войни. Дори Путин. Украйна не е малка държава. Не е някакво джудже. Русия ако искаше война с Украйна имаше поводи преди доста време. Те наливат милиарди за газопроводи за да заобикалят Украйна защото знаят че вече тя е окупирана от ционостките кръгове командващи Запада и няма връщане назад. И сега искали война. Разпалвали конфликт. Глупости.
24
9
 
16
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Аз викам Путин да вземе да гръмне по една ракета от тия SS-18 Сатана в задните части на всички тия ционистки голи охлюви като този г-н Безименен коментатор и да ги изпрати направо при техния бог, тъкмо и ракетите са кръстени с правилното име. С ракета Сатана, право при Сатаната, т.е. с експреса и реактивна тяга за по бързо.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-силно подценяваш противника си,толкова по-добре за него.
22
5
 
29
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Порошенко нали си е превратаджия сега си намери повод да обяви военно положение и да отложи президентските избори. Те руснаците ако имаха намерение да нахлуят или да превземат Украйна, нямаше да наливат милиарди за газопроводи за да заобикалят Украйна.
21
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се задържи на власт пияндето Порошенко може единствено и само да предизвика нови конфликти и провокации.Това беше ясно от самото начало,лесно предвидимо.Доверието на т.нар украинци към него е по-малко от 5 %.
20
4
 
19
 
! Отговори
Хитрите урки преди 5 години
Урките упорито си режат клона на който седят, а 'запада' ги подкрепя и насъчава.И не е нужно да си 'експерт' за да го събереш в едно изречение, нали?
19
4
 
37
 
! Отговори
Така де! преди 5 години
"Русия да нахлуе в Украйна? Путин няма да стигне далеч"Да стигне, да стигне най-много до Берлин - ей го де , не е далеч :):):)
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалкото соросоидче в статията "разсъждава".То пушка не държало през живота си,но голям ербаб,тръгнало да се ерчи на Путин...хаха смях.*** няма да стигнат далеч,ще си получат заслуженото наказание за американския геноцид срещу България и Източна Европа.Архивите на горят.Помним.
17
2
 
32
 
! Отговори
Мосю Густав преди 5 години
Някоя от Златките няма ли да поканите като експерт?
16
3
 
31
 
! Отговори
АМ преди 5 години
Кой тоз Шопов, туй светило.?
15
4
 
29
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Не му стиска: За същите "непобедими американци" ли говориш, които десет години с едни талибани в Афганистан не могат да се оправят? Стига г'лупости.Не се вглеждайте само в Русия. По добре помислете какво още може да направи Порошенко за да се задържи на власт. За съжаление предполагам, че ще има нова провокация. Този път вероятно срещу Донбас.
14
5
 
28
 
! Отговори
Вестникарска глупост преди 5 години
То Украйна нахлу в Русия,а не Русия в Украйна.И напълно наглата и неоправдана солдафонска истерия идва от Запада и Украйна,а не от Русия.А иначе докъде може да стигне Путин- не питайте.До там,че всичко може да изчене за няколко минути,барабар с разните политолозчета и провокационни русофолски вестничета на групировката *** като т.нар "Днес"
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Русия нахлуе в Украйна , Путин нямало да стигне далеч . Еххххх каква колоритна мисъл извади тоя . Те така си мислеха и през ВСВ , пък Руснаците взеха , че стигнаха чак до Берлин :))))))
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Прав еТръмпича като даде оръжие, продажните украинци до седмица ще са го препродали. И Тръмчипа го знае, затова се въздържа.
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Терминът "нахлува" е неудачен когато става дума за собствената територия на една страна.
10
7
 
23
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Ха ха ха защо му е на Путин да нахлува, само ще насъска "дъртите 40 годишни пенсионери" от Донецк и Луганск. Така им викаха на опълчението от младата укропска армия пък видяха дебелия. Бяха прегазени с танкове музейни експонати от ВСВ. А представете си, че сега ЛНР и ДНР имат Т72 изоставени от фашизираната пaплaч. Ами ако Путин им даде още някой Т72М или Т80, ами някой "Град"! Опълченците след една седмица ще са на пикник на полската граница, а Путин ни лук ял, ни мирисал. Европа не мой ги барба
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са! Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да стигне далеч - само до полската граница.
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев: Де юре Русия е агресор, а де факто е също агресор !
7
5
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Къде да нахлуе др. Шопов Русия. Вие сте откровен к.ретен. Русия даже и в момента подържа икономиката на Украйна. Газ, въглища, нефтопродукти. За какво им е на Русия да нахлуе, после трябва да им оправя и държавата. М,алоумник платен. Поне си направете труда да разгледате и обратната страна. ***.изатор!