Архивите говорят... За нацистките войници, облечени в рокли

Защо бойци на Вермахта са обличали дамски дрехи?
28 ное 2018 21:32, Боряна Павлова
43

В нацистка Германия хомосексуалните взаимоотношения са били престъпление, но за войниците правилата са различни.

Художникът и фотограф Мартин Даман се натъква на серия фотографии с войници от нацистката армия, облечени с дамски дрехи.

"Изведнъж ги виждаме в друга, съвсем неочаквана светлина. Виждаме някаква нежност, някаква сантименталност", казва художникът пред Deutsche welle.

Той колекционира албуми със снимки от различни войни. През ръцете му са минали хиляди снимки, като част от тях е публикувал в своя книга.

Твърди, че от всяка война може да се намерят подобни снимки, но особено много такива кадри има в колекциите от Втората световна война с нацистки войници.

Каква е причината? Нима карнавалните традиции на германците или сексуалната култура в нацистка Германия е била неочаквано либерална?


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста смущаващи кадри..
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросните забави изчезват при навлизането на киното. Тук пак говорят за пеераси и тн... ама от къде да знаете вие я като четете само днес бг.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това също е било нормално в Английската армия...
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията е меко казана глупава. Това е било нещо напълно нормално края на 19 и началото на 20 в армията когато мъжете са били далеч от дома и са правили подобни забави и от там идва думата Драг, ДрагКуин и тн. Това не ги прави обратни...
28
5
 
13
 
! Отговори
ай стига бе преди 2 години
чичко Ленин преди това е палувал с таварищ Зиновиев и са си целували марксистките дупенца по петолъчката
27
15
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 2 години
Е какво му е чудното?Всички хомосексуалисти до средата на века са гледали на СССР като на джендърски рай че даже гейове от Западна Европа са емигрирали тамТова много нервилало руснаците и сие и започнали да ги преследватСпоред спомени на потърпевши Сталин пускал дори език като се целувал с някой червен комунистически другарА истината я е казал още Чарлз Дарвин:Човека е произлязъл от м"аймуната......а те са бисексуални
26
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е тайна че като цяло нацистите са били хомосексуалисти. Хитлер също е бил, най най големия, около него не случайно се изгражда такъв култа към личноста. Химлер, онзи дето прилича на педи, с кръглити очилца е човека измислил цялата идеология. Измисляли са я в малка стаичка двамцата с Хитлер в интимна обстановка. Съвременните им последователи ,също в много случи се оказват с хомосексуални или бисексуални наклонности.
25
6
 
5
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 2 години
Все някак са трябва ли да разпускат хората сега ,кой по каквото си пада все пак,като е нямало жени на фронта ,някой е трябва ло един вид да се жертва за бойните си другарии ,да поддържа морала,така да се каже :)!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме някаква нежност, някаква сантименталност", казва художникът пред Deutsche welleХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХАХАХ, ДЖЕНДЪРИ СПРЕТЕ СЕ БЕ, ХА ХА ХА ХА ХА
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Изгубили са, защото в определен момент съюзниците са се постарали да стане така. Без тяхна помощ Русия щеше да е губещата страна. германците са били по-добре въоръжени, по-организирани и по-мотивирани.Всичко е било предварително пресметнато, за да се изтощят едни държави, биейки се, а други да вземат преднина в развитието и да надделеят икономически през следващите години.
22
0
 
17
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Пък аз мислех, че тия работи ги има само в "Ало. ало"...
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поканете Куролев да коментира. Той е тесен специалист по всичко.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9Изгубили са защото са тръгнали да завладяват Русия пък по това време на годината времето е било лошо и немците не са успели да издържат.
19
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До kuklaВреме е в магазините да не се обозначават дрехите като мъжки и като дамски. Ако един човек е красив то ще изглежда красиво и в мъжки и в дамски дрехи.
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След тежък работен ден в женски и детски концлагери,където си видял и правил какви ли не извращения за слава на рейха - идва време за отмора,шизоидни фантазии се отприщват...Колко красиви жени ги изгорили в пещите,рязали им коси за пълнеж на мебели и какво ли не-а после от тъга по тях почват да се правят на това,което не са..***.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ако намерят снимка на Каракачанов по рокля ще очакваме група протестиращи да му искат оставката.
16
2
 
28
 
! Отговори
kukla преди 2 години
По-рано бях написала един коментар и дала един линк за видео от днешни дни с джендърестетика за сравнение, но са ми го изтрили. Значи хомосексуализъм и перверзии си е имало от както свят светува. Но тогава се е правило тихо, спокойно, само за собствена употреба. А сега се налага нахално от една малка част от хората на показ и възпяване, а и даже обраща на начин за печелене на пари.
15
1
 
1
 
! Отговори
,,бият се,, преди 2 години
остават мъже тези от снимката
14
1
 
2
 
! Отговори
шоу преди 2 години
от екрана колко мъже се обличат нали,да не би да са обратни
13
1
 
2
 
! Отговори
глупости преди 2 години
опа арабите не са