За колко време храносмиламе... глава от LEGO?

Децата често поглъщат монети или малки играчки
28 ное 2018 22:42,
8
За колко време храносмиламе... глава от LEGO?
Снимка: pixabay

Екип от изследователи от няколко лечебни заведения в Австралия и Великобритания е открил колко време отнема да премине главата на LEGO конструктор през храносмилателния тракт на нормален здрав възрастен човек.

Повечето родители знаят, че въпреки най-добрите си усилия, децата често преглъщат нехранителни продукти, които по-късно се появяват в изпражненията. Децата обикновено гълтат монети, а следващите в списъка са малки играчки.

Родители често питат лекарите колко време ще отнеме, докато играчката излезе от детето им. Това е разумен въпрос, защото ако детето не може да изхвърли чуждия обект, той може да причини проблеми.

В експериментите шестима възрастни, работещи в областта на педиатрията, бяха помолени да погълнат главата на LEGO и след това да проследят всяко следващо движение на червата, докато не намерят малката играчка.

Всеки от тях е бил помолен да си води бележки по отношение на откритията, които прави, свързани със храносмилането на глава на LEGO кукла.

В крайна сметка изследователите установиха, че отнема от 1,14 до 3,04 дни, (средно 1,71 дни) да изхвърлим от тялото ни попаднала в стомаха глава от LEGO конструктор.

Изследователите обаче признават, че не е ясно дали резултатите биха били еднакви за малките деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
та-да преди 5 години
Навремето поглъщах монети. На следващия ден, когато им дойдеше времето да излизат, играехме на ези-тура с баща ми.
4
2
 
3
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Аз се питам, нормално ли е някой наистина да яде глава от лего - човече, за да прави изследване? Да отровим някой с гъби, да видим колко точно дни (средно) ще живее преди да умре и колко точно ще се гърчи (средно)
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екип изследователиВъпрос: Колко часа са необходими играчката да излезе?Отговор: Ден-два. Най-много три. Три и нещо.
2
0
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Да храносмиламе или да я из....реме цяла? Голяма е разликата!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брат ми беше глътнал халка за навиване на руски будилник Слава. Кто го снимаха на рентген вече беше почти на изхода-общо ден и половина. Моят син пък беше глътнал монета, това е класиката явно!