Ангела Меркел призова Киев за сдържаност

Тези противоречия не може да бъдат решени с военна сила
29 ное 2018 22:10, Елка Василева
48
Ангела Меркел призова Киев за сдържаност
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел прикани Киев да прояви сдържаност, след като украинският президент Петро Порошенко призова НАТО да изпрати кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия в конфликта около Крим, предаде Франс прес.

Отправяме молба към Украйна да запази благоразумие, тъй като ще можем да решим нещата само ако останем все тъй разсъдливи и разговаряме помежду си. Тези противоречия не може да бъдат решени с военна сила, заяви Меркел на германско-украински икономически форум в Берлин.

Още по темата

Тя увери, че ще обсъди ситуацията в Азовско море с президента на Русия Владимир Путин на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Минските договорености за уреждане на ситуацията в Украйна не доведоха до окончателен успех, но Франция и Германия ще работят и занапред по въпроса в т. нар. нормандски формат, посочи Ангела Меркел.

"Минск" позволи да се избегне сериозна ескалация в Донбас, но изобщо не съдейства за по-скорошно политическо решаване на проблема и "всеки ден там загиват хора", отбеляза тя.

За Европа е от значение Украйна да запази ролята си на газов транзитьор и след като влезе в експлоатация тръбопроводът "Северен поток-2", посочи пред форума федералният канцлер. Тя припомни, че Украйна запази тази функция и след влизането в строя на първата тръба от "Северен поток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
19
 
! Отговори
РККА преди 5 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Защото дъртата кrанта се чуди как да изхрани трите милиона черни неrези дето покани в Германия и вече и стягат кюлотите,па какво остава ако и се наложи да приютява още толкоз украинци..
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е, чакат на краварника да се настани начело пак някой неграмотен кениец да могат да го манипулират и да го пращат да воюва насам натам.
11
2
 
31
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Политически реализъм, това им е нужно на украинците. Искаха да предоставят на американците Крим за военна база и го загубиха. Сега искат да изпращат военни кораби в Азовско море, и ще загубят достъпа до него. Не вярвам Русия на пречи на гражданското корабоплаване през Керченския пролив, но военни кораби няма да пропуска така лесно.
10
4
 
19
 
! Отговори
РККА преди 5 години
МЕРКЕЛ ПРИЗОВА УМРЕЛО КUЧЕ ДА СЕ НЕ ЗЪБИ,А ДА МАХА С ОПАШКА
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя си гледа интереса на Германия,затова прави всичко възможно да реализира Северен поток 2,а нашите алчници са заровили тръбите където не трябва,само за да вземат(ограбят) едни пари от държавата възможно най-бързо,за да не са на загуба.Орешарски само временно спря Южен поток и ако нашите бяха отишли да го защитят в Брюксел пак можеше да се построи.Изслушайте какво каза Овчаров за тръбите https://youtube/watch?v=gx-1qZE2ctg
8
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ГОВОРИ ТАЯ И НА ЧИЯ СТРАНА Е ВЕЧЕ!!!ТАЗИ ИМАШЕ ЦЯЛАТА ВЛАСТ 1000% В ЕС И МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ КОЛКОТО ИСКА ИЗВЪН ЕС НО ВМЕСТО ТОВА ПОКАНИ ЦЯЛАТА *** ОТ ВСЕКЪДЕ И НИ СЪСИПА!НАЙ-ЛОШИЯ УПРАВНИК НА ЕС Е ТЯ!
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Тази е измамница и още по-жадна за грабеж от нашите измамници всички немци са или фашисти или диктатори канцлери или фюрери
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се защитава интерес на държавата и изгодния поток за Германия,не като нашите алчни олигарси,жадни за грабеж!Евалла на Меркел!
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е луда, но този път позна, че Украйна ще свърши съвсем скоро ако продължава да се евава с мечката.
4
5
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Опа, ЕС почна да тегли ушаците на палавника Потрошенко. Що така бе мале? Що не го потдържате ами давате заден към Москва?
3
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕ-ЩИ-ЦА
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За- псйхолог, е, тази-жена,...Меркел, не, Мондро..
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шо така бабо Меркел, а санкции на Израел за сваления самолет върнете самолета с руснаците и Сирия както си бяха, значи с военна сила може да решавате съдбата на Сирия сега ще се решава и вашата съдба, всеки майстор си има майстор.