Над 200 задържани при протестите в Париж отиват на съд

Макрон не обсъждал въвеждане на извънредно положение
2 дек 2018 21:50, Анисия Иванова
51
Над 200 задържани при протестите в Париж отиват на съд
Снимка: БТА

Над 200 задържани при вчерашните демонстрации в Париж ще застанат пред съда. Това заяви днес министърът на правосъдието Никол Белубе, цитирана от ТАСС и Франс прес.
По думите й делата на около две трети от оставените в ареста 372 души ще бъдат разгледани от съда. Наказанията за криминални действия ще бъдат доста строги, подчерта Балубе.

Още по темата

По-рано полицията съобщи, че 378 демонстранти са оставени в ареста от задържаните общо 412 души.

От 17 ноември във Франция се организират масови протести срещу повишаването на еко данъка за горивата, участниците в които носят жълти светлоотразяващи жилетки. Тази и миналата събота демонстрациите преминаха в мащабни безредици. 

Френският президент Еманюел Макрон не е обсъдил на срещата си днес с ключови министри от правителството евентуалното въвеждане на извънредно положение след съпътстваните от насилие и размирици протести в столицата Париж вчера, предаде Ройтерс, като се позова на източник от Елисейския дворец.

На заседанието е била дискутирана адаптацията на силите за сигурност за бъдещи протести.

Френският президент е поискал от премиера Едуар Филип да се срещне с ръководителите на парламентарно представените политически партии в страната и с представители на протестното движение срещу поскъпването на горивата, т. нар. "жълти жилетки", съобщи ТАСС, цитирайки администрацията на Макрон. Дати за срещите не бяха посочени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта на съвременния етап има малко общо с народа. Властта често гледа собствения си интерес, който не съвпада с интереса на народа. Властниците инстинктивно се отдръпват от вонящия народ и започват да издевателстват.
34
1
 
2
 
! Отговори
999 преди 5 години
НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОСВОБОДЯТ !ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКА И ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА - КЪДЕТО ДЕМОКРАЦИЯТА Е НА ПЪРВО МЯСТОТО И ВСЕКИ И СВОБОДЕН ДА ИЗРАЗИ СВОБОДНО СВОЕТО МНЕНИЕ И ИМА ПРАВОТО НА ПРОТЕСТ !ТОВА НЕ Е ОРИЕНТАЛСКА И АНАДОЛСКА ТУРЦИЯ ! МАКРОН НЕ Е ДИКТАТОРА ЕРДОГАН !БЪРЗО И НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ !В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ИМИДЖА НА ЕВРОПА ОТИВА НАПАРАВО В *** !
33
2
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
очевидно е че ЕС трябва да се разпадне .Парите отиват в некви тарикати по европроекти .Брюкселските милионери точат народите ,и ние само плащаме сметката .До сега може и да е ставало ,но вече не става .Всички виждат това и само в България всички мълчат .А в Европа постоянно се спори -ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС ,А ДРУГИТЕ И СЕГА НЕ Е КЪСНО .И даже се обвиняват кой е виновен за еврочленството .А бг на 111 място ;)
32
0
 
2
 
! Отговори
Френският съд преди 5 години
Черните и камиларите ще оневини,а белите ще бъдат осъдени.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон е диктатор като Ердоган щом вкарва в затвора несъгласните с политиката му.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как така на съд и после в затвора? Къде отидоха човешките права?
29
1
 
2
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Лелее ,там няма никаква демокрация,щом вкарват "протестиращите" на съд!)Власта трябва да пипа добре иначе анархия ще се разнася из държавата,но да пипа власта строго ,но по закон.
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА НЕ СА ПРОТЕСТИРАЩИ- ТОВА СА ПОГРОМАДЖИИ.
27
0
 
6
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
А се смееха преди години на Ердоган.....Хак им е.....
26
0
 
8
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
АРАБИТЕ ПРЕВЗЕХА ФРАНЦИЯ--ТАЗИ ДЪРЖАВА ТОТАРНО СЕ СЪСИПВА ОТ *** И АРАБИТЕ---БЕШЕ НЕЩО КАТО ДЪРЖАВА СЕГА Е ПО-ГОЛЯМА *** И ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франсетата са големи тьпунгери още от времето на Наполеон трьгнаха кьм Москва и се оляха
24
0
 
2
 
! Отговори
123456 преди 5 години
До Анонимен===Да бе, да; и колко са се охарчили за всички тези жълти жилетки и т.н.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-интересно е,кой организира френския майдан?
22
1
 
21
 
! Отговори
До победа! преди 5 години
Френския народ е мачкан безмилостно с нови и нови видове такси и данъци за да кльопат шепичка хора на върха! Макрон го издигнаха с ясни инструкции. Изпълнява си поръчките и хич не му пука. Той е банкер, вероятно изпитва отвращение към бедните, не осъзнава ежедневната им борба за оцеляване и си живее в свой измислен свят. Протестите продължават защото Мария Антоанета заяви, че няма да се откаже от решението си.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква капка, от 30 години се гаврят с народа, то прелива направо. И да протестираш и да не протестираш никой няма да ти обърне внимание, капки, притестирайте колкото си искате.
20
6
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Повишението на горивата е доста малко, за да предизвика такъв мащаб на протестите... особено на фона на доходите. Но така е, когато президентът ти иска европейска армия и по-малко зависимост от САЩ
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 6Не само французите целит западен свят си протестирал и стачкувал от как свят светува.При нас това беше абсолютно забранено и наказуемо и за това се мъчим да си наваксаме за щяло и нещяло.А сега като е позволено да се протестира за щяло и нещяло защо се живее 100 пъти по-мизерно от тогава когато протестите бяха забранени?
18
4
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Франция васал на Германия.Френската икономика беше удушена от немската икономика.Все по-зле ще става че френците имат и араби за изхранване.Браво на Велика Британия която би шута на немците.
17
7
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Щом протеста не е одобрен от демократите, значи не е демократичен, а демокрацията трябва да се защитава със всички средства дори и със полицейски палки, арести и съд. Демокрацията е най-висшето благо дадено на човека.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45 години нямаше нито един протест,сега нали е слободия всякакви лум.пени си развяват байряка.В Париж протестират срещу бедността. 45 години хората в България имаха сигурна работа, добри доходи и препитание, имаха спокоен живот и сигурност в бъдещето. Нямаше бедни, нямаше просяци, нямаше пенсионери ровещи в кофите. За какво да протестира? Заради някои идеологически простотии на системата - манифестации, Георги Димитров "вожд и учител" бил - ми няма система без недостатъци.