Безстрашният Сашко с пистолета – без дом след дълг към банка

Писал десетки жалби до съда заради съдебните изпълнители
28

72-годишният Сашко Игнатов, който в понеделник беше спрян пред президентството с пистолет е искал да говори с държавния глава Румен Радев за проблемите си с частни съдебни изпълнители, съобщи "24 часа".

Мъжът има бизнес, но е фалирал. Осъждан е за убийство при самоотбрана.

Още по темата

През 2002 г. имал бензиностанция. Направил забележка на трима мъже, които си говорили на входа на обекта и пречили на колите да минават. Те се нахвърлили да го бият. В суматохата Игнатов извадил пистолет и стрелял във въздуха. Докато се защитавал прострелял в гърдите Кирил Мирославов, който по-късно починал в болница. Осъдили го условно.

После близките на жертвата си извадили изпълнителен лист и претендират за апартамента му в Перник, който е описан от ЧСИ. Освен това Игнатов взел и 200 хил. лева кредит от банка, но не се издължил.

След това частен съдебен изпълнител запорирал и този имот, който е ипотекиран в полза на банката.

Игнатов и съпругата му Марийка имат, освен апартамента в Перник, и къща с двор в село Рударци, от които скоро ще ги изгонят. За къщата вече има търг, който приключва до 2 седмици и ако има желаещ да купи имота, Сашко Игнатов остава без него.

Той е писал десетки жалби до съда в Перник срещу действията на съдебните изпълнители, които описали имотите му.

Бизнесът на Сашко Игнатов също е фалирал. Преди време той имал хладилен завод. Бил е и в управата на сдружение, свързано с един от университетите в България.

МВР има добро взаимодействие с НСО и добре охранява сградите на българските институции, коментира по случай ресорният министър Младен Маринов.

Той обясни, че оръжието не е на Сашко Игнатов, а на неговата съпруга.

Той потвърди информацията, че задържаният е осъждан за непредумишлено убийство.

Министърът допълни, че все още се изясняват мотивите на задържания, но според данните към момента той е търсел внимание по личен проблем.

Освен тона задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой от простосмъртните по време на "прехода" от комунистически капитализъм към пост-комунизъм е имал хладилен завод и бензиностанция, но не е имал акъл да ги нареже за скрап и в самонадеяността си да излъже банката - както цял живот е лъгал "системата", не е успял да си запази дори къщата на село? Човек може да се сети за много такива "комунисти" от село, които открай време се хващаха за пищова и народът все гледаше да се разминава са тях с наведена главица.Цял живот е дерибействал, да миряса.
26
4
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Шашко,Шашкоооо...Вече не раздават куфарчета ,бе брат.
25
9
 
13
 
! Отговори
ОНГЪЛА преди 5 години
В България ако трябва биснеса ти да е легален - по всички правила, си обречен. Дори 10-20-100 човека персонал да имаш реалната ти печалба ше е около не повече от 1000лв. - пак повтарям ако всичко трябва да е легално.
24
4
 
9
 
! Отговори
от бореца преди 5 години
Пуцай Саше карай ги наред иначе кой ще те чуе, като няма оправия плюс съм тази орисия.!. Другия път АК-47 в парламента- свински лов!!!!!
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто, е! от бсп са му платили да вдигне мижавия рейтинг на румбата! сега ще го изкарат невменяем и готово! имаше нещо подобно и в дпс!
22
4
 
13
 
! Отговори
разберете го преди 5 години
Само да кажа,умен съдия няма и никога не е имало.Разбойник наречен съдия
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държавата трябва да забрани частните съдебни изпълнители защото те не спазват никакъв закон ,даже си мисля че не го познават добре, тяхното си е живо дерибейство и могат да накарат човек направо да откачи
20
2
 
3
 
! Отговори
Сашко преди 5 години
Гери Никол пуска новия си хит до час!!!
19
2
 
5
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
В Перник невинни няма!
18
5
 
18
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Малко е сбъркал институцията човека-има омбудсман за целта.Иначе ако аз съм на 72г(т.е. животът ми е свършил),директно гърмя ЧСИ-то.Няма как да не си го е заслужил,ако не за тоя случай,то за друг.
17
11
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
я каква съпруга имал сашко въоражена и любезно предотстъпваща оръжието си а ще излезе че той го е задигнал от касата за която само тя е имала ключаз нямам пистолет или друго оръжие и не убивам никого умишленно или неумишленноако и сашко нямаше възможност да се пищови сега нямаше да е оставил деца сирачетаако си беше пил правилните хапчета щеше да знае че не президента е неговия човек по неговия проблем,или му харесва да копира идолът си болен сайдер
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и аз имам един проблем с чси да видим как ще свъряши , за не устойка за кола на лизинг която е 1 200 лв преди 7 год сега ми е запорирал апартамента и ми иска към 8 бона , писах му че е изтекло задълвението по давност , отговор няма , скоро може да се срещнем с него лично и да има 2 ри сашко
15
2
 
33
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
".....после близките на ЖЕРТВАТА си извадили изпълнителен лист..."Трима човека те пребиват, ти се защитаваш, и след това един от биячите става ЖЕРТВА и бг.съда уважава искове на роднините му.В България, дилемата пред всички, станали обект на нападение е или да се простят доброволно с живота си, или да се защитават и след като ги осъди съда, да се простят с имуществото си.
14
4
 
19
 
! Отговори
Автомат 47 ном преди 5 години
Като чуя съдия изпълнител,колко са алчни за пари.Вместо да изслуша двете страни,той бърза да погне потърпевшия,в случая въпросния Сашко.За туй ги бият по стадионите,трябва и тия от съд, система,бой,бой,и пак бой
13
2
 
24
 
! Отговори
морски преди 5 години
На Митьо Очите, дълго време му продават конфискуван имат, а няма мераклии купувачи.Защо ли ?!
12
16
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Всички очакват коледен сняг.Сашко с патлак, голЕм е юнак.Гърмял, фалирал, пробвал е пак,май си изпроси, як пердах.
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябвало е да утиде направо при ЧСИ то и един изтрел м/у очите , те това заслувават всичките до един
10
1
 
4
 
! Отговори
0 преди 5 години
Тоя министър е първия от последните ....
9
2
 
24
 
! Отговори
GD преди 5 години
Трябваше като на Джамбазки на летището да обяснят на Сашко как да си остави пистолетчето при охраната и после да му го върнат. Иначе какво става - оня на летището може да опитва да вкара пистолет в самолет със 180 пътника и нищо не му правят, а този тук не може при един президент да влезне тъй...Има нещо сбъркано :)
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Осъждан е за убийство при самоотбрана". В каква държава живеем!