НАТО: Русия с последен шанс за договора за ракетите!

Москва отвърна, че спазва изцяло клаузите на документа
187
НАТО: Русия с последен шанс за договора за ракетите!
Снимка: БТА

Русия има последна възможност да се върне към договора за неразпространение на ядрени ракети със среден и малък обсег в Европа, но трябва да се подготвим за прекратяването на този договор. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По-рано стана ясно решението на САЩ да се оттеглят за 60 дни от договореността с Москва от 1987 година.

Съжалявам, че изглежда ще видим края на договора, но не разполагаме с други възможности за отговор. Нито едно споразумение не може да оцелее, ако е спазвано само от едната страна. Ако приемем нарушението на един договор за неразпространение на оръжия, поставяме под заплаха останалите подобни договорености, посочи генералният секретар.

Би било огромно отстъпление, ако договорът се провали, той бе най-доброто възможно решение, всички много бихме съжалявали. Русия много добре знае становището ни, въпросът е дали иска договорът да остане в сила.
Ще бъде грешка да описвам възможните отговори на НАТО в случай на прекратяване на договора. Ще вземем обмислени, съвместни решения, за да осигурим сдържането и отбраната. Трябва и занапред да бъдем способни да защитаваме съюзниците и мира. Само така можем да предотвратим сблъсък, това е смисълът от съществуването на НАТО. Оповестяването на списък с възможни отговори от наша страна само ще породи несигурност и напрежение, добави Столтенберг.

Не искаме нова Студена война и нова надпревара във въоръжаването. Ще продължим да търсим диалог. Отношението ни по този въпрос показва единството на алианса, каза той.

Всяка ракета е опасна, но това ново руско въоръжение представлява особена заплаха - ракетите са преносими, могат да достигнат европейски градове и да пренасят ядрени бойни глави. Прекратяването на договора ще има отражение върху всички държави от алианса, поясни Столтенберг.

Руското външно министерство отрича обвиненията на САЩ и НАТО, че Русия нарушава ключово ядрено споразумение, забраняващо цял клас оръжия, предаде Асошиейтед прес.

"Русия строго спазва клаузите на Договора за премахване на ракети със среден и малък обсег и това е известно на САЩ, заяви говорителката на министерството Мария Захарова, цитирана от ТАСС, коментирайки изказвания на американския държавен секретар Майк Помпейо и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Русия стриктно изпълнява клаузите на договора. Това е известно на американската страна". (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
3
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Да разговаряш с Русия с тон на ултиматом е все едно да дръпнеш щифта на ръчна граната и да си я пуснеш в гащите !!!! ,ПРОБВАЙТЕ !!!!
145
1
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 5 години
А пък тук в Англия има ракети пълни с маслени бисквити и чай. Така че внимавайте.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
край на примириетоследва нова студена войначичо Сам се увства по сигурен сред раболепни слуги
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 158Ами, руския Гулаг сам си е виновен, като е заграбил повече отколкото му се полага и сега е заложник на лакомията си !
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия до фащ и перхидроления им фюрер. Абе *** ти не виждаш ли че вече на цяла Европа и света им писна да ги унижаваш никой вече не те търпи дори жена ти която вероятно спи с бодигарда ти ми си се заправил на отворен.Последно предупреждение до НАТО спрете да изнудвате нас и собствените си съюзници че ще останете и бе един.Пък ако целия свят се обедини срещу вас ще ви скъсаме от бой неофашистките ***.
141
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спокойно хора Господ си знае работата Възмездие ще има за всички грешни Той ще реши кога
140
2
 
22
 
! Отговори
16666 преди 5 години
САЩ насъскаха целия свят срещу Русия . Икономически и военно-демократично света ври в конфликти пак по свирката на САЩ. Всичките и искат природните ресурси включая и Китай. На Русия не и е нужна на никой територията -имат си в излишък, но си е тяхна. А всяка собственост се защитава по подходящ начин срещу "крадците" .Тъй, че срещу пушка- пушка се вади...
139
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ognyanzНИЕ СМЕ МИШЕНА ВЕЧЕДо Варна има НАТО електронен център за смесване на разузнавателна и такатическа информация - ето тези центрове осигуряват единственото предимство на НАТОТези центрове са първи в списъка за класическа и ядрена атака на РФ срещу НАТО
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 147грешката е, че сахаров даде на сащ тайната на ракетното гориво и те почнаха да правят ракети с ядрени бойни глави
137
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 157: '' Най-голямата геостратегическа грешка в историта е, че дадоха тайната на ядрената бомба на руснаците след втората световна, за да има баланс ''.Никой нищо не е давал заради баланс. Напротив, проекта в САЩ е бил с най-високо ниво за секретност. Но нищо скрито не остава. И добре че е така. Иначе, ако само САЩ имаха атомна бомба, щяха да се решат я използват и след Втората световна война. Само заплахата, че и те могат да получат същото ги спира.
136
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Най-голямата геостратегическа грешка в историта е, че дадоха тайната на ядрената бомба на руснаците след втората световна, за да има баланс."Този ОПОРНО ТОЧКОВ не е учил ФИЗИКАГрубо има два вида бомбиЕЛЕМЕНТАРНА когато 2 части от бомбата всяка с подкритична маса се съединят и КБумИМПЛОЗИВНА - При детонация на Взривно вещество Плутониевото ядро се смачква и се създават условия за ядрен взрив - за да се сметне правилно трябва много математика - тази математика дадоха на СССР
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'' Най-голямата геостратегическа грешка в историта е, че дадоха тайната на ядрената бомба на руснаците след втората световна, за да има баланс ''След тази грешка най-добре е да се самоубиеш .
134
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Ясно е, че няма да се договорят. За нас е важно ние да не ставаме мишена. Така че никакви натовски ракети на наша територия. За тези ракети няма време за предупреждение по горещ телефон както за междуконтиненталните. Изстрелят ли едните, ще изстрелят и другите - въпрос на минути.
133
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО - Кошмарът на Кремълската Хунта !
132
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 5 години
ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА СОЦА.ИМАХМЕ СИЛНА АРМИЯ МОЖЕХМЕ ДА СЕ ЗАЩИТИМ САЩ НИ НАКАРАХА ДА УНИЩОЖИМ НАЩЕ РАКЕТИ А НАЩЕ ПОЛИТИЦИ ПРОДАДОХА ОСТАНАЛОТО ОРЪЖИЕ ТОВА И БЕШЕ ЦЕЛТА НА САЩ И НАТО ДА НИ ОСТАВАТ БЕЗ ЗАЩИТА ДА ТЪРСИМ ПОМОЩ ОТ САЩ И НАТО СЕГА Е ЦЕЛТА НА САЩ И НАТО ДА ОБЕЗВРЕДЯТ РУСИЯ ПОСЛЕ ДА ДИКТУВАТ.НЯМА КАКВО ДА СИ КРИВИМ ДУШИТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА И ФАКТ
131
3
 
9
 
! Отговори
рускиня до 147 преди 5 години
Като чета наивните русофилски коментари, като че ли НАТО е някъде далеч и ние не сме в НАТО. Ако се стигне до сблъсък, руските ядрени ракети ще се изсипят и върху нас.-----Ами ще се изсипят, щом избирате другарчетата ,които ви слагат под удар. САЩ ще се траят на другия континент, а ние тук ще се стопим. така че озапти краварите, а не русофилите
130
0
 
6
 
! Отговори
Кироки преди 5 години
Пред всички вас предупреждавам Кубрат Пулев да не ми лази по нервите, понеже по-вече няма да го търпя.
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме в нато но въпросът е защо смев нато . Когато ни управлява неграмотенселянин полза от нато няма .
128
1
 
5
 
! Отговори
До 149 преди 5 години
Все някой ни е виновен за положението, в което сме не търсим вината първо в себе си. Като деца когато се оправдавахме след някоя беля, че еди кой си ни е накарал отговорът беше "ако те накара да скочиш от покрива ще го направиш ли?''".
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е следил новините последнитегодини е наясно че отан/нато не са в състояние да дават последни шансове на Русия . Тя ги е изпреварила и не й пука от техните провокации .