Икономиката ни расте, печалбата на банките – расте

Банкерът Левон Хампарцупмян пред Bulgaria ON AIR
6 дек 2018 10:15, Петя Славова
39

1985 гледания   |  Още видео

Според последните данни печалбите на банките в края на 2018 г. ще бъдат рекордни. За последните 10 месеца са се увеличили с над 37%. Показателите им са близо до тези отпреди кризата 2007 г. - 2008 г.

Още по темата

"След предишната криза са взети всички мерки тя да не се повтори. Печалбата на банките расте, защото икономиката на България расте вече няколко години с между 3% и 4%. Провизиите, които банките заделяха за загубите от предишната криза, вече са направени. Нещо повече - една съществена част от обезпеченията са продадени", коментира банкерът Левон Хампарцупмян в студиото на "България сутрин".

По неговите думи последствията от предишната криза за ликвидирани, икономиката върви нагоре, а банките са инфраструктура, която я подкрепя и е естествено да имат по-високи печалби.

Той коментира, че критерия за богатство е различен при различните хора, но за тези, които са работещи и икономически активни, последните години са добри.

"Икономическото неравенство е проблем, който не може да се реши с декрет или демонстрации по улиците, но трябва да се направят съществени промени. Може би в обществения договор, може би в съотношението данъци - публични услуги, които получаваме, които да помогнат този проблем да се разреши", обясни банкерът пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи тези неща подлежат на решение, което трябва да бъде дългосрочно и взето на политическо ниво, но няма и да мине без усилията на обществото и на всеки индивид.


 


39
Още от Кино
У-лицата с Димитър Николов: За чара на мрачните роли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
пецата преди 1 седмица
дано сащ ударят русия скоро и руснаците смажат европа и обесят всички банкери по дърветата, ако оцелея няма да връщам кредита хахаха
29
1
 
13
 
! Отговори
Yerevan преди 1 седмица
Расте простотията и мизерията, не икономиката.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Банките ще спечелят още повече, след като се вдигнат през 2019 г. лихвите .... и тогава и икономиката ще цъфне...
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
говори като завряния зет, защо не си гледа химията, ами се занимава с нещо, което не му е понятно!
26
2
 
22
 
! Отговори
сиромах преди 1 седмица
Абе Левоне,абе Хампарцумяне ти чуваш ли се какви ги говориш?Растяла била икономиката!Как няма да са на печалба банките?Погледни каква е разликата като в пъти между процентите на лихвите при кредит и тези на депозитите!60 пъти е разликата ако не и повече ,провери и говори истината защото все повече се убеждавам,че наистина си си заслужил космическата заплата от същите тези банки с измишльотините които плещиш!Много добре изглежда живота когато си се напапкал!!
25
2
 
22
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
Печалбите на банките растат не защото икономиката расте! Не може лихвите по влоговете да е 0.025%, а на кредитите от 7% нагоре. Всъщност може! А съм сигурен, че и всичките тия господа или повечето от тях (бързите кредити) са закачени към банките. Тегля парички - такса, внасяммм - пак такса. Срочен влог на 1039 евро за един месец ми донесе печалба две (2) стотинки. Е? Ще печелят и още как? А този с кредита кучета го яли!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Икономиката" расте. Правим пак толкова банички, но сега са доста по-скъпи.
23
3
 
12
 
! Отговори
месара преди 1 седмица
много точно казано - работещите са роби на банките, не разбират нищо от този икономически растеж. Защо да правиш деца в този сбъркан свят...
22
20
 
3
 
! Отговори
Работник преди 1 седмица
До Бирено мече

Моята заплата се увеличава всяка година.За да ти намалее заплатата трябва да си невероятно некадърен и мързелив.
21
2
 
19
 
! Отговори
м даа преди 1 седмица
Как няма да са на печалба, през 2010-12 лихвата беше 4-5 % годишно , сега разходите за банкови услуги са същите , а лихвата 0,01% .
В Испания банката не ми взима такса за теглене от банкомат, нито за поддръжка, нито за плащане на комунални услуги, нито за преводи в цяла европа.
В БГ банка ми взеха такса за получаване на банков превод, после ми искат пари за теглене в Евро, ама като внасям € , защо не ми плащат.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе добре, добре, ама скоро ще свърши тая.Вчера хванаха оръжието за преврат, но следващия път БСП-то ще бъдат по - предпазливи и ще успеят.
19
6
 
9
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 1 седмица
Никога не съм бил толкова финансово зле .....
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гoшу 11
през втората половина на следващата ще започне корекция на лихвите нагоре.
-

дръж се, затегни коланите, затваряй люковете, следва дълбоко потапяне - ше затварят дългите позиции ... ама кой ше им ги изкупи, се пита в задачата ?!
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 13
Средно шофьора и банкера са яли свинско със зеле , но банкера ял пържолите , а шофьора постно зеле. Те това е обяснението колко сме богати.
-

не бой се, природата винаги търси баланса: шофьора като спре да яде зеле, за лихваря няма да има свинско , а като цяло - няма да се яде свинско със зеле!
16
2
 
16
 
! Отговори
?! преди 1 седмица
Има ли нещо нормално в нашата държава?
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До "ж"унгла

"по закон" имаш "гаранция-франция" само на 200 хилки и то не е ясно кога, ще може да си ги вземеш?
ама ти защо мислиш, че има изобщо "пари" ?
14
2
 
35
 
! Отговори
"ж"унгла преди 1 седмица
Банките си направиха картел с еднакви условия
- Никоя банка Не плаща лихви по депозити
- Увеличиха и нововъведоха всевъзможни такси - такса теглене,такса внасяне,такса сметка и тн . А от кредитите колко печелят ? С чии пари ? - на вложителите.
А,паричките на вложителите се топят от инфлацията и таксите
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Средно шофьора и банкера са яли свинско със зеле , но банкера ял пържолите , а шофьора постно зеле. Те това е обяснението колко сме богати.
12
0
 
27
 
! Отговори
Гoшу преди 1 седмица
ХА честито! Сега разбрахте ли за какво всеки ден пускат статии за апартаменти и недвижими имоти
11
0
 
11
 
! Отговори
Гoшу преди 1 седмица
през втората половина на следващата ще започне корекция на лихвите нагоре. ЕЦБ вероятно ще следва такъв плавен подход, какъвто следваше Федералният резерв в САЩ, който вдигна лихвите постепенно на 8 стъпки“, каза Андронов. Добрата новина за депозантите е, че най-сетне нулевите лихви ще започнат да се заменят с нещо положително, но за кредитополучателите не е най добрата новина. Андронов каза още, че банковата система в България е в добро състояние. "Най-доброто в последните 10 години", уточни той, припомняйки, че очакваната печалба на банките за 2018 г. ще подобри рекорда от 2008 г.