Америка превръща Близкия изток в "барутен погреб"!

Иран заплаши Запада с "потоп" от наркотици, бежанци, атентати
8 дек 2018 10:48, Елка Василева
58
Америка превръща Близкия изток в "барутен погреб"!
Мохамад Джавад Зариф. Снимка: архив, Reuters

Американските продажби на оръжие превръщат Близкия изток в "барутен погреб", заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

"Равнището на продажби на оръжие от страна на САЩ е невероятно и далеч надхвърля нуждите на региона", подчерта външният министър.

"Това говори, че американците следват много опасна политика", предупреди Зариф, цитиран от националната иранска агенция ИРНА.

Иранският президент Хасан Рохани пък окачестви изтеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение и повторното налагане на санкции като икономически тероризъм, предаде Ройтерс.

Освен това Рохани предупреди, че ако наложените санкции отслабят способността на Иран да се справя с тях, към Запада ще се насочи "потоп" от наркотици, бежанци и атентати.

"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм", подчерта президентът в реч по иранската държавна телевизия, цитиран от БТА.

Рохани призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма, предаде ТАСС, цитирайки телевизия "Маядин". "Страните, които ни бойкотират, трябва да знаят, че действията им няма да окажат никакво влияние на способността ни да се борим с тероризма", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Тъпо заглавие! преди 5 години
"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност.."както имаше в един коментар:' "нашата" "преса", която нито е наша нито е преса, а още по-малко е обективна! '
38
8
 
11
 
! Отговори
А Русия? преди 5 години
матрьошки ли продава на ИРАН?
37
9
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Слава на НАТОСлава на Кончита ВрустСлава на Драгалевския урааКойто не скача е Хетеро
36
37
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка превръща Близкия изток в "барутен погреб"!Русия превърна Европа в клoака с бежанци, терористи, зелени човечета и жълти жилетки.
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да не псyвате по Амеpика! Какво са виновни 1 млрд. човека заради скодoyмството на 2-300 милиона?
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами прави са иранците,не е лъжа това.Американците,когато са били в криза винаги са създавали някакви войни някъде.Явно оръжието е единственото,което ги прави богати и за целта защо ли пък на чужда земя да не създават конфликти
33
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ СА ПРЕСТЪПНА ТЕРОРИСТИЧНА Ч И Ф У С К О-МАСОНСКА САТАНИНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ
32
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не купувай те оръжие бе!Ако не са САЩ ще са Раша,Китай и кой ли не.Американците ще продават стоки и технологии на когото искат.
31
14
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Еми това е благодарение на любимецът на руские тролчики- Тръмп и неговото:"Америка фърст". Нали са гаджета с Путин - МОРДЕРИТЕ!
30
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Иран, само така за сащ и еврогеовете!
29
2
 
7
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
Азмразавибезплатно
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те САЩ превърнаха източна европа в барутен погреб и ядрена цел за руските ракети та няма да превърнат арабските държави.
27
1
 
19
 
! Отговори
dk преди 5 години
защо ли нищо не се чува путин или тръмп да са застанали зад опозицията в париж и да я подкрепятсега да си извоюват франците едно правителство тип бандера и цяла европа барабар с русия и китай да го признаяттогава ще се съглася че асад е диктаторно хубавото е че има природни закони,които не зависят от властитеедин от тях е количественото натрупване води до качествено изменение.........щем нещем това е
26
1
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Не ви ли писна да пишете откровени глупости?Знам, че сте запознати с методите на пропаганда, където е пресметнато, че 80% от читателите четат само заглавието.Половината коментари го доказват, бързат да си заработят сребърника.
25
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом има търсене на уръжие ще има и предлагане.За всичко са си виновни лидерите на Иран.
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Явно и ти се съмняваш, щом нон стоп го повтаряш....гложди те нещо, отиди на лекар !
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогата не ги плаши. Колкото дрога могат да погълнат американците, те толкова не могат да произведат. Бежанците отиват в Европа, Америка е далече и има визи и океан. Като падне режимът в Иран, ще има място пак за настаняване на ИД. Вече ги изгониха от Сирия и някъде им търсят държава. Интересна и необяснима е тяхната политика на пръв поглед.
22
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асад е законен президент на Сирия, Крим е руски, кое не сте разбрали още???
21
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Много хора се чудят, защо Асад и диктатор, а Путин да не е, след като на неговата съвест също тежат хиляди убити !Разликата само е, че неговите жертви заминават директно в "православния рай" !
20
1
 
26
 
! Отговори
месара преди 5 години
А дубрутру! Това им е играта на американците от десетилетия. Американската мечта е построена на кошмарите на останалия свят, още ли не сте го разбрали