Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!

Турция била срещу използването на сила срещу демонстрантите
Обновена: 8 дек 2018 18:56 | 8 дек 2018 18:55, Веселина Йорданова
188
Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!
Снимка: БТА

Протестите във Франция показват провал на демокрацията и проблем със свободата и спазването на човешките права в Европа, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

Още по темата
Протестните акции на "жълтите жилетки" показват провал на демокрацията, правата на човека и свободите в Европа. В много европейски страни се създаде напрегната обстановка. Днес ние следим ситуацията в държави, които предпочетоха да не реагират на действията на лица, които се опитват да устроят кръвопролитие в Турция, заяви Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турският президент отбеляза, че "някои сили са обвинявали" турската полиция в "прибягване до прекомерна сила". "Вижте как се отнася с хората тяхната полиция. Нашите полицаи действат хуманно", заяви Ердоган.

Той посочи, че Турция е както против "хаоса, който сеят демонстрантите", така и срещу "използването на прекомерна сила спрямо протестиращите".

Днес в Париж за четвърти пореден уикенд се организират демонстрации на т. нар. "жълти жилетки", които протестират срещу увеличението на цените и данъците. Френската полиция използва сълзотворен газ. Според кореспондента на агенция ТАСС, намиращ се в района на Триумфалната арка, група екстремисти, въоръжени с железни пръти, се опитва да нападне кордона от полицаи и жандармеристи.

Френската полиция използва и звукови гранати. На "Шанз-Елизе" са разположени около 1600 полицаи и жандармеристи, а в цялата страна за поддържане на реда са мобилизирани 8000 служители на полицията и жандармерията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
13
 
29
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Ердоган го предрече отдавна, и днес само го припомни, че Европа, рано или късно ще пламне.....
92
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изказал се "демократът".
91
13
 
22
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
90
10
 
11
 
! Отговори
Случка в Истанбул преди 5 години
Дръжте го!-ревна старият обущар Юсуф,който беше и мaнaф на чираците си.Ocманлията се затича към вратата,но двама едри кюрди го сгащиха с крадените чепици,свалиха му потурите,старият обущар му връхлетя като яcтрeб и озлочести крадеца безвъзмездноОт този ден Ocмaнлиятa на който това много се хареса,поиска от близки,роднини и познати да го наричат Яcтрeб Ocмaнлиятa.
89
5
 
8
 
! Отговори
Анадолче преди 5 години
Севдата ми се обажда на името Гюлвер/ Дай роза / и тя винаги ми дава розичката си! На пет годинки е,има напращял бюст и се кози редовно...Аферим...
88
8
 
8
 
! Отговори
До Гявур преди 5 години
Запари ти под феса,а? Чувствам руснаците близки - нали те ви изритаха до Босфора през 1878? Не мечтай за Кърджали - от много далеч сте дошли и пак там,в Анаватан ще се приберете..Впрочем,как е времето в Константинополис?
87
6
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
хахаха много смешно омбаши все още си във форма със хумора си спрямо западапри теб протестиращите изчезват още преди да им мине през ума да протестиратнамерил се кой кого да критикува
86
2
 
6
 
! Отговори
Гявур преди 5 години
Ти танк нямаш да не говорим за с 400 сега и руснак ли стана философ
85
5
 
4
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
За 2 часа?! Резак,а смяташ ли че Вовата ще гледа безучастно?! Със шутове ще ви посочи правилната дестинация..Впрочем,как е времето в Константинополис?
84
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
"Турция била срещу използването на сила срещу демонстрантите"Ето това ме стимулира да не чета нататък.
83
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган да ти говори за свобода и демокрация е все едно дяволът да ти говори за рая.
82
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
`Ердоган винаги е прав`Прав е. Няма начин да си турчин и да си мислиш нещо друго. Даже ако без да искаш си позволиш да си помислиш нещо неправилно всеки турчин сигурно сам си бие шамари.И накрая ще го закопат вертикално.
81
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако такъв протест се случи в турция, Ердоган досега щеше да е избил 2-3 хилади протестиращи.
80
5
 
11
 
! Отговори
Citizen преди 5 години
Прав е камиларят. В подобна ситуация накъде другаде по света, Макарона, Меркел - Бабушкерата и другите слуги на Новият Световен Ред надават вой до небесата, но в техните си държави е противозаконно и полицейско насилие няма и не е имало. Двойни стандарти на макс. Та нека амуджата ги замеря сега с техните камъни по тяхната глава.
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган и на Меркел и казваше `фашистка` ама никой не му обърна внимание. После се извинява.
78
4
 
17
 
! Отговори
Франция>Турция преди 5 години
Франция има третия най-голям ядрен арсенал в света, петата най-силна армия в света, петата най-голяма икономика в света, на второ място са в света по брой ядрени реактори (59+1 строящ се), имат космическа програма, единствената страна в ЕС с космодрум, имат най-доброто здравеопазване, със статут на победител в две световни, френския е говорен от 350мл., в La Francofonie участват 58 страни-членки с общо население от над 1млд., Франция е основателка на ЕС и НЯМА американски бази на своя територия.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тука е прав - демокрация практически няма,правителствата все повече се отцепват и отдалечават от населението и се приближават до богатите,един вид стават придворни на олигарсите и корпорациите.Имам чувството,че ги назначават на власт а не ги избират,на народа му дават само избор,кой от слугите си да назначат.Системата демокрация вече съвсем губи смисъла на думата демокрация.Богатите я унищожават с парите си,започват да я управляват и тя губи смисъла си,който е -директно управление от народа
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Стандарта на турците не можеш да го стигнеш още 50 години в България."Видехме го 'стандарта' - 90% то населението с външен кeнeф и клекала... аре у Анадола... ахахахах. Ся, ако ми говвориш за другите 10% - то, 10% са ти малцинство някакво, не е определящо за страната, сори.
75
4
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Скача ха, горяха документи, по селата и градовете нахлува ха и изкараха цялата документация, сега се чудят че нямат пенсии, тия дето пее ха по митинги те, времето е наше,,кой е виновен , че палеха, и гори ха, ха сега,,чие е времето и на кого
74
8
 
14
 
! Отговори
До ШибиРиби преди 5 години
Най-големият принос на турците за европейците са банята и хигиената. Всички много добре знаем колко много са "обичали" хигиената и къпането европейците. От мръсотията е тръгнала и чумата в Европа.