Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!

Турция била срещу използването на сила срещу демонстрантите
Обновена: 8 дек 2018 18:56 | 8 дек 2018 18:55, Веселина Йорданова
188
Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!
Снимка: БТА

Протестите във Франция показват провал на демокрацията и проблем със свободата и спазването на човешките права в Европа, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

Още по темата
Протестните акции на "жълтите жилетки" показват провал на демокрацията, правата на човека и свободите в Европа. В много европейски страни се създаде напрегната обстановка. Днес ние следим ситуацията в държави, които предпочетоха да не реагират на действията на лица, които се опитват да устроят кръвопролитие в Турция, заяви Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турският президент отбеляза, че "някои сили са обвинявали" турската полиция в "прибягване до прекомерна сила". "Вижте как се отнася с хората тяхната полиция. Нашите полицаи действат хуманно", заяви Ердоган.

Той посочи, че Турция е както против "хаоса, който сеят демонстрантите", така и срещу "използването на прекомерна сила спрямо протестиращите".

Днес в Париж за четвърти пореден уикенд се организират демонстрации на т. нар. "жълти жилетки", които протестират срещу увеличението на цените и данъците. Френската полиция използва сълзотворен газ. Според кореспондента на агенция ТАСС, намиращ се в района на Триумфалната арка, група екстремисти, въоръжени с железни пръти, се опитва да нападне кордона от полицаи и жандармеристи.

Френската полиция използва и звукови гранати. На "Шанз-Елизе" са разположени около 1600 полицаи и жандармеристи, а в цялата страна за поддържане на реда са мобилизирани 8000 служители на полицията и жандармерията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
23
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Русофилите ги разбирам, ама толкова много туркофили да пишат във форума.... не вярвах до днес.
32
2
 
4
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Вибрациите на думата демокрацияда бъдат изследвани, щото поне принас нещо не сработват.Ердоган казваследното.Неможе на жената, която те еучила на а и б ,след това да и' отхапешот ябълката.Влизаш в духовна сага.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макарона на срещата на Г-20 го посрещна служител на летищетос жълта жилетка без нито едно официално лице. Тръмп с право му се подиграва.
30
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Evropa e pred razpad,Angliya se otdelq,Frenskata armiya e edva 130 hilqdi,Germaniya vaobshte nqma armiya,Rusia stava vse po arogantna i zavzema novi teritorii a nay slaboto mqsto na evropa sa Romaniya i Bulgaria
29
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо, скрий се някъде и не се показвай. На съвестта ти тежат живота на хиляди, които погуби, за да станеш това, което си днес. Стъпил си на костите на 40 000 кюрди и още толкова турци, за да можеш сега да продължаваш да мачкаш.Но ти срам и съвест нямаш. Ти си олицетворение на злото и тиранията.А сега излизаш и говориш за демокрация. Дано да ти се върне стократно на теб и потомците ти това което направи.
28
19
 
14
 
! Отговори
гост преди 5 години
в турция не е имало ОПИТ за преврат , а само инсценировка на доган, за да премахне НЕУДОБНИТЕ ,така започват ДИКТАТОРИТЕ , още от как свят светува .а колкото до франция всичко ще се оправи.само в турция никога.има още време да се разпада тази бивша империя
27
9
 
11
 
! Отговори
CYBER 001 преди 5 години
Какви ги плещите бе агалаар! Що ви рекоха от Козяк? Путин погазва декорацията...
26
5
 
4
 
! Отговори
Менто преди 5 години
От" Из разсъжденията на един ***"!!! Quo vadis, Domine?!?
25
12
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Френските протести-провал не на демокрацията, а на интеграцията.
24
14
 
19
 
! Отговори
Реализъм преди 5 години
Класическия Ерджо - крещи, че французите пръднaли, а той от кръста надолу целия е кафяв и вони... : )))
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Ердоган напудрените медии не променят факта, че Макрон е като Путин,Ердоган,Си и Ким.
22
3
 
15
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
До АнонименИма и други наглец-шепа който ни управлява.И Фандъкова-тези същата
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен18 Това не са цифри,а числа.Цифрите са от 0 до 9.
20
1
 
23
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Значи общо взето цялата тази операция с полицаите, затворените улици, магазини, паметници и липсващите туристи ще струва на държавата няколко стотин милиона, а може и над млрд да достигне. Освен това имиджа отива на майнада си. Икономически погледнато Макарончо до сега профука 10 млрд ?, много повече отколкото щеше да спечели от бензина. Абе тези да не са глупави?
19
18
 
11
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Лицемер!
18
15
 
33
 
! Отговори
НКВД преди 5 години
Ердоган е прав.Турция е супер развита икономически и там има върховенство на закона и спазване на правилата и правата на човека.Поне това го виждам с очите си защото често съм там по работа.
17
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво на ердогана
16
20
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
УЛТРА ТИРАНИН ГОВОРИ ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА И ДЕМОКРАЦИЯ :D
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баланса на силите се обръща. Франция се превръща в колония на колониите си, в бaнтустан. А ние на Изток правил призиви за хуманности. Усещате ли как колелото на историята се обръща?
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скарани сте с цифрите въобще.8000 са само в Париж, а 90000 са в цялата страна. Полицайте де, на които ще се плащат извънредни от бюджета.