Меркел с реч за конференцията по миграцията в Мароко

България е сред правителствата, отхвърлили Пакта
52
Меркел с реч за конференцията по миграцията в Мароко
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Мароко, за да участва в конференцията на високо равнище, на която се очаква да бъде приет Пактът на ООН за миграцията, предаде ДПА.

Още по темата
Меркел планира първо да се срещне с мароканския крал Мохамед Шести тази вечер и да вечеря с премиера Саад-Един ел Османи.

Германското правителство очаква да бъдат обсъдени двустранните отношения и регионалните проблеми, особено политиката към миграцията.

Утре сутринта канцлерката ще произнесе реч за приемането на спорния пакт, преди да отлети обратно за Берлин.

Документът е първият, определящ насоки за по-добро справяне с глобалната миграция. Пактът включва 23 цели за подобряване на международната миграционна политика, справяне с нелегалната и неорганизирана миграция и повишаване на сигурността на миграцията.

Документът е необвързващ и подчертава суверенитета на страните членки, но някои се опасяват от подкопаване на националния им суверенитет. Сред правителствата, отхвърлили пакта през последните седмици, са Австралия, Австрия, България, Израел, Чехия, Полша, Унгария, Словакия и Швейцария.

Една от управлявалите досега партии напусна правителството на Белгия заради намерението на премиера да подпише пакта, припомня ДПА.

Германският външен министър Хайко Маас отправи в интервю за сп. "Шпигел" критики срещу страните, противопоставили се на приемането на Пакта за миграцията. Той заяви, че подобни решения помагат на тези, които "водят злонамерени дезинформационни кампании против пакта". Документът "за пръв път предлага международна рамка за контрол, организиране и регулиране на миграцията", добави той.

Самият Маас е обвинен, че германското правителство твърде късно е уведомило парламента за пакта, което засилва позициите на критиците на документа в самата Германия, отбелязва ДПА.

По данни на ООН в света е имало 258 милиона мигранти през 2017 г. (БТА)


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не е обвързващ, защо е тоя зор да го подпишем? Бай Доньо каза за миграцията какво мисли да направи - една по-голяма стена и да спре парите на оонето. Надявам се да го направи.
29
11
 
4
 
! Отговори
Браво Танте! преди 1 месец
Един редови бегеец те поздравява! Беден съм като църковна мишка и мигрантите са мои братя! Санкюлот съм отвсякъде! Давай Танте! Само така!
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе спрете да ни занимавате с тая Конвенция !!!!!! Безмислена !

Дори страните които са я ратифицирали, са дописали, че си запазват правото да не прилагат различни клаузи.
Какъв и смисъла при това положение????
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е най-презираният и мразен човек в Германия,но поради цензура никой от другите граждани на ЕС не знае!
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по тъпо племе от немското. За сто години това е третия път , когато ще съсипят Европа. Затова че затриха Римската империя изобщо няма да говоря .
25
6
 
1
 
! Отговори
Футуролог преди 1 месец
И по лошо може да стане

НАСА за рожден ден на Маркс изпрати сонда на Марс а там не се живее
Току виж открили живот и го пренесли на Земята където определено все още се живее

То най-добрият вариант с тази сондичка е да открият живот на Марс на чиято опаковка пише "произведено в Израел"
24
4
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
Доколкото виждам германцоте подкрепят пакта за ква бяла раса говорим.Нали сте германофилистичета всички в тая ко.ина?!
23
0
 
24
 
! Отговори
О Т В Р А Т преди 1 месец
А money откъде?! За да издържаш десетки и стотици храненици трябват свръх-големи пари и СТОКИ! Пари лесно се печатат но стоки-не! И хартийките се обезценяват,следва убийствена инфлация и погроми.Тая немска ку/чка ще съсипе Европа като другият канцлер с мустачките - немците са законспирирани иди/оти,проклето племе!
22
0
 
46
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Пакта е финалния пирон в ковчега на Бялата Раса и Християнската Цивилизация! Стипулатите му са умопомрачителни! "Миграцията" е класифицирана нато "право на всеки човек", "перманентна", "трайна", и "безопасна", т.е. трябва да се изпаращат кораби да товарят "бежанци"! А държавите-гостоприемник (на кафяви и черни мюсюлмани) се задължват освен да приемат неограничен брой "бежанци", също и да променят законодателството си така, че самото критикуване на това нашествие да бъде криминално деяние! Ужас!
21
0
 
23
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
Меркел да не приказва глупости ами да връща земи на Франция заграбени преди време.На първо място Саарбрюкен какво прави в Германия?!
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не е обвързващо защо трябва да се подписва и защо има формулировки като страните се задължават? Как можеш да оспориш в съда нещо, което си подписал? Какво ще кажеш на съдията, че Сульо и Пульо са ти казали, че не е обвързващ ли? На тия приказки и в детската градина няма да ви се вържат. Събрали се президентите на всички страни, ами да си стиснат ръцете и толкова, защо да подписват нещо, което няма правна стойност?
19
0
 
17
 
! Отговори
До 32 преди 1 месец
Абе то умирането и е сигурно..Ама аз викам да поживее по-длъжко..Да се порадва на,,резултатите'' си..И на всенародната,,благодарност''...
18
0
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 месец
Ама верно?! Ой ой ой...
17
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия подписа пакта факт ватници
16
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КОЯ БЕШЕ ТАЗИ!!!

НОВИЯ ЛИДЕР НА ЕС Е ДВОЙНИКА НА ЕЛТЪН ДЖОН :)
15
0
 
26
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
А бе тая до последно ще ни трови.....
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
неолиберал фашистката меркел
13
0
 
19
 
! Отговори
Мигрант06616 преди 1 месец
До Анони

НЕЩО КАКТО СЪЖИТЕЛСТВО БЕЗ БРАК.НЕОБВЪРЗВАЩО НАХЛУВАНЕ ОТ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ
12
0
 
29
 
! Отговори
ии преди 1 месец
Лудата баба май пак ще забърка някоя каша...
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая се стреми в последните си мигове преди да падне в пропастта да повлече и цяла Европа със себе си, увисвайки на шията й като воденичен камък.