350 издирват килърът Шериф Шекат – окървавил коледен Страсбург

29-годишният е от марокански произход, роден е във Франция
12 дек 2018 09:15,
202
350 издирват килърът Шериф Шекат – окървавил коледен Страсбург
Снимка: Twitter

Шериф Шекат е 29-годишният мъж, когото френските власти издирват за терористичния акт в Страсбург. Снощи Шекат откри стрелба по Коледния базар в Страсбург, уби трима души и рани 12.

Властите казват, че заподозреният е бил познат на разузнаването като потенциален риск за сигурността и преди снощните събития.

Предполага се, че Шекат е избягал с такси след стрелбата снощи. Бил е ранен от военни, реагирали на стрелбата в центъра на града.

Още по темата

Над 350 души продължават да издирват стрелеца.

Шериф Шекат е бил роден в Страсбург, но е от марокански произход. Имал е криминално досие, предава британският "Standard". Бил е под наблюдение по подозрения, че се е радикализирал.

Мотив за снощната стрелба не е известен, но френските власти започнаха разследване за терористичен акт и вдигнаха нивото на тревога.

Във Франция в списъка на заподозрени в риск са 26 000 души, те влизат в т. нар. "Фиш S".

От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.

Франция продължава да е с висока степен на тревога след атаките от 2015 и 2016, когато бяха убити повече от 200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продукт а прекалено снизходителната към престъпниците правосъдна система - това е този Шериф. Шериф, като американски полицейски шеф?В България преди 2-3 години във Велико Търново пуснат на свобода , след 10 години излежаване на присъда за УБИЙСТВО отново уби студентка, която се евръщала от работа. Момичето е работело за да учи. А престъпникът, не е работел и го търсеха с месеци.Сега, пак пуснете убиеца от Бяла черква след 10 години. Тогава той ще е на възрастта на този Шериф и пак ще убива.
106
0
 
5
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Оригнален европеец
105
1
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Направете французин Шерифчето, той после яко че ви Шека;))) И продължавайте да либералствате с джамиите и свинагогите;)))
104
2
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
и след като няма значение какво предпочита онанимната ти нищожна читалищна обща култура, не тикай на хората заключения в лицата с предлога че "те тва е". не е тва, и са ти необходими силни антидепресанти, ако memento mori ти докарва панически атаки. иншалла.
103
0
 
9
 
! Отговори
До Франция преди 5 години
Само си ги посадихте,сами ще си ги жънете ! Искам България да е добре
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно го е хванала коледната депресия, нямам друго обяснение.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее мултикултурализма - най-успешния модел съществувал някога, хората ликуват, стрелят от радост. В комбинация с феминизма и хипи лигавщините, се получава нещо великопно, едни овчици, с изгладени мозъчета, обгрижват вълците които вече задоволят глада си за кръв с тях.
100
4
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименот религия през полова ориентация към демография. пич/ка, има официално становище на на кой да е а на БАН, за причините за демографските сривове у нас, и в повечето "стари държави" и това не е нито исляма, дето е за предпочитане, нито шанса некоя пудра да мрънка за повече права. причината е, че населението просто одъртява и умира. за това са и последните влакове с рубли, щото след 10 години електората на нашите ще е намалял с 80 проц.
99
0
 
3
 
! Отговори
T преди 5 години
до 89Какво търси БГ оръжие в ръцете на терористите в тези държави?! С твоите аргументи утре може да застрелят в някои атентат теб и/или твоите близки. Да не би ти да си продавал оръжието, за да плащаш сега цената. Някой пита ли те теб, дали да бълва тонове оръжите и да дипли пачки?! Така е и във Франция - обикновения човек не го питат.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгърбич, аз какво предпочитам, всъщност, няма значение. Значение имат демографските реалности. А те не са в полза на "полово самоопределящите се" ***.
97
0
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 5 години
Накрая винаги мароканските скакалци опоскват всичко.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логичния резултат от хипи-гей либерализма. Шериф си е в правото да го отстрелва, трябва да сме солидарни с неговия проблем. Сега да ги съди в еврогейсъда базиран в Страсбург - ще му нарушават изконните права да си стреля, от кога така!?
95
4
 
0
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До Анонименсъщите търсачи на теле под вола ръкопляскат на рогозин и твърдят че човек не е ходил на луната. такъв им е модела.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, те винаги ги наблюдават и знаят, че са опасни и накрая какво??? Той пак си се взриви някъде...
93
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименисляма е за предпочитане пред сексуалната ориентация и половото самоопределяне? къде тури хормонален дисбаланс и религия? ти си болен, човече, лекувай се.
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историята ва Шериф Шекат започва да прилича като на нашия убиец от Русе Северин Красимиров. Няма заговор, няма разумен мотив, което е много неизгодно за търсачите на теле под вола.
91
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен91имаш предвид жената дето крещеше "аллаху акбар" с отрязана детска глава в челябинск ли? ами да, провали се. ей го - плащаме на чеченците газта, па божем сме независима държава от нато. нищо, и турски поток ще платим така, както платихме несъществуващите реактори на белене. прав си.
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгърбич, почвам да си мисля, че исляма е за предпочитане пред джендърството. Писна ми от деградация. На Запад разправят, че човек вече не може да си намери жена, всичките били рaзпоретки с увредени мозъци от феминизъм.Не оправдавам каквото и да било насилие! Но виждам демографските процеси и реалности. Либерализма е слаба и неефективна система. Въобще, държава без репресивни органи не е държава. Европа е тотално абдикирала, улевяла, либерализирана и джендъросана. На заколение...
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз все си мислех, че ще се окаже будист!
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянНещо демокрацията и евроатлантизма не работи, а? Провал от всякъде, а?