350 издирват килърът Шериф Шекат – окървавил коледен Страсбург

29-годишният е от марокански произход, роден е във Франция
12 дек 2018 09:15,
202
350 издирват килърът Шериф Шекат – окървавил коледен Страсбург
Снимка: Twitter

Шериф Шекат е 29-годишният мъж, когото френските власти издирват за терористичния акт в Страсбург. Снощи Шекат откри стрелба по Коледния базар в Страсбург, уби трима души и рани 12.

Властите казват, че заподозреният е бил познат на разузнаването като потенциален риск за сигурността и преди снощните събития.

Предполага се, че Шекат е избягал с такси след стрелбата снощи. Бил е ранен от военни, реагирали на стрелбата в центъра на града.

Още по темата

Над 350 души продължават да издирват стрелеца.

Шериф Шекат е бил роден в Страсбург, но е от марокански произход. Имал е криминално досие, предава британският "Standard". Бил е под наблюдение по подозрения, че се е радикализирал.

Мотив за снощната стрелба не е известен, но френските власти започнаха разследване за терористичен акт и вдигнаха нивото на тревога.

Във Франция в списъка на заподозрени в риск са 26 000 души, те влизат в т. нар. "Фиш S".

От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.

Франция продължава да е с висока степен на тревога след атаките от 2015 и 2016, когато бяха убити повече от 200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.-------------радикализират се в салафитски джамии в страната? А чиновниците само ги пишат по списъци и ядат от данъците на френския данъкоплатец!
6
11
 
23
 
! Отговори
cvcvcb преди 5 години
Нагласена работа - това е за отвличане на вниманието от жълтите жилетки. После ще има траур и макарона ще носи венци и т.н. Тези франсета Кадафи убиха, пък едно атентатче няма да спретнат - нищо работа. Този заподозрян я ще се самоубие, я полицията ще го убие, жив няма да го хванат. Същата работа и тук с Хитрино уж авария.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ой какъв убавец.Този ли ще ви подобрява генофонда на Западна Европа?
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, човекът е протестирал срещу двоините стандарти при стоките на коледния пазар. За христяните крехко прасенце - за него жилаво овчеЗа христяните руйно вино - за него преработена вода от каналаЗа христяните синеоки жени - за него забулени, че инак плашат хората
3
4
 
28
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Посланието е, робите да не протестират много много а да приемат новия световен ред безропотно, защото ще им направим много атентатчета!
2
0
 
29
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
26 000 са само заподозрените като потенциални терористи. Тези за които не знаят сигурно са двойно повече. Хора??? Българската армия по численост е толкова!
1
2
 
58
 
! Отговори
dddd преди 5 години
Издирват килъра, а не килърът, защото тук килъра не се явява подлог, извършител на действието. Издирват него = кратък член. Не съм журналист, но знам тези простички правила: той = пълен член; него = кратък член. Вземети ги научете, че е срамота да се смятате за журналисти, а да сте неграмотни.