Посланик Макаров: Турски поток – вероятно през България

Успешна година в българо-руските отношения, отчете той
Обновена: 12 дек 2018 16:33 | 12 дек 2018 15:00, Анисия Иванова
176
Посланик Макаров: Турски поток – вероятно през България
Снимка: архив Reuters

"Турски поток вероятно ще минава през България", зяяви руският посланик Анатолий Макаров на пресконференция в София.

Той допълни, че газопроводът е един от ключовите проекти за Москва, но няма официална информация, че тръбата ще се пренасочи от Турция към Гърция за Италия.

Такава информация се появи по-рано след среща на руския президент Владимир Путин с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Още по темата

Макаров каза още, че срещата между гръцкия и руския лидер няма окончателен характер и решения, а просто разговори.

Дипломатът отбеляза, че Русия отбелязва изключително успешна година в българо-руските отношения, тъй като от много години насам за първи път Русия последователно са посетили българският премиер и президент, съобщава "24 часа".

Посланик Макаров допълни, че Москва и Брюксел работят съвместно по изработването на нова директива, в която да бъдат включени проектите "Турски поток" и "Северен поток 2".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
Я кажи ти как е най-добре.От къде да взимаме ?
128
0
 
0
 
! Отговори
*** до *** 140 преди 5 години
До Анонимен 140Гов, да, лигнитни, нискокалорийни, богати на сяра, плащаме дебели глоби за мръсни eмисии. Не плащаме на миньори, както не им плащаме в Бобовдол, ако си чувал за това. Работят големи екскаватори и камиони. Колко души мислиш се хранят от това? Ако на тази богата тракийска земя гледахме чушки и домати, щяхме да печелим десеторно повече.Сигурно от космоса цъкат учудено, като гледат пълния ти багажник. Jedem das Seine!
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво те заробва руската тръба?-С това, че искат НИЕ да вземем заем от ТЯХ, за да ИМ я платим.
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, плодородната земя е максимум 70-80 см, надолу са лигнитни въглища. Няма да слагаме пари в джоба на руснаците, вместо да плащаме на нашите миньори. Иначе от космоса се вижда и отворения багажник на колата ми.
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSРазреши ми да те допълня! Срокът на пускане на тръбата от израелското находище е 2025 г. След 6 години! А дотогава? Домати от Полша...Милиони изсечени и изгорени кубометри дървесина. Рай за бракониерите, за спекулантите. Погледнете от Гугъл -земя как изглежда от космоса района на "Мариците". Не знам Великата китайска стена дали се вижда, но дупката, от която е изгребана плодородна тракийска земя се вижда!А тук платени и неплатени папагали грачат срещу газопровода и Белене!
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелството с Русия е токсично, това българите най-добре го зная. Когато си приятел с Русия ти автоматично ставаш неприятел с целия останал свят. Този закон ще го изпитат на свой гръб в най-скоро време Турция и Германия които с лека ръка решиха че ще имат огромни печалби от другаруването си с Москва. Печалбите ще се трансформират в огромни геополитически и материални загуби и за Турция и за Германия. Нека това бъде урок за алчните европейски чиновници.
123
0
 
2
 
! Отговори
джо преди 5 години
Всички коментари са излишни. При положение , че потреблението на газ ще расте и независимо от позицията на САЩ от някъде трябва да се достави.Не си мислете ,че европейците ще купуват по - скъп газ само да угодят някому. Ако ние се ослушваме още малко тръбите наистина ще ни заобиколят. Гръцкия премиер не ходи да се здрависва просто за протокола, а гърците са доказали и умеят да защитават своите интереси.
122
0
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Много се съмнявам тази тръба да продължи нанякъде.Ако това се случи напълно се обезмисля американския натиск за ЮП.Времето ще покаже.Според мен двама сенатори отново ще посетят София и Атина и всичко ще приключи.Гледайте малко по глобално.САЩ не искат тази тръба в Европа.
121
1
 
1
 
! Отговори
м-да преди 5 години
Рашките размахват тази тръба пред българите както онова парче мръвка при надбягванията на кучета.Самия факт че решиха да я правят през Турция по времето на БСП правителството на Орешарски ме изпълва със съмнения в искреността на намерението.
120
2
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До добра новина/Мда-а-а,но в минимални количества "Очаква се бъдещият газопровод да има капацитет от 20 млрд. куб./м годишно"".А само едната тръба на ЮП беше 16 милиарда,общо 64милиар.Така,че израелската газ е едно поточенце и може да стига за такива затихващи икономики като българската.Източното средиземноморие е доста дълбоко,терминала в Гърция не е и започнат,конектора към България не е готов,а капацитета му е 1милиард.Таксите са допълнителни екстри.Има една поговорка за дивото и питомно
119
3
 
5
 
! Отговори
добра новина преди 5 години
нито Български нито Гръцки поток ще има спете спокойно деца Израелската газ идва в големи количества ще удавят цяла БГи ЕС от газ
118
2
 
4
 
! Отговори
до Архангел Михаил преди 5 години
До Архангел Михаил бре бре ти се изкара мъченик бре ч колкото до предците си не са по големи от Ботев Левски и целия български възрожденски елит които не са искали руски ботуш да стъпи в Майка България
117
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
А ние ,както му е реда ще останем на брега на потока,който се оказва ,че ще мине през Гърция и от там има два маршрута.Единия през плиткото Адриатическо море в Италия , а другия през Македония и Сърбия в Унгария, и Харватска.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига лъжи.Тука им тука нема.Веднъж ще го купуваме от Русия а втори път от Турция.Това е истината.
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113българина като цяло, не е потребител на битова газ.и идва въпроса - на кого му трябва руската заробваща тръба?БългаринЪТ като цяло си сече горите, за да си изпържи яйца. Не ползва битова газ, защото няма. С какво те заробва руската тръба? Ами катарската, израелската, азербайджанската, американската няма ли да те заробят?Вечно ли няма да имаме индустрия, която да използва газ?От руската тръба ще цоцаме транзитни такси, без нея - никс мамата!Стой беден, зъл, т.п, манипулиран
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТОЧНО ТАКА!Би ли разяснил /...ЩОТО ИНАЧЕ ---МОЖЕ И "СИРИЯ" ДА СТАНЕ.../?Щото ако стане Сирия, ще те намеря, кълна се в децата си, и ще те одера жив!
113
3
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Боко *** е руска ***. Ще гласувам за ДПС, поне да знам, че съм гласувал за руска партия, която не се крие каква е. А Боко Тиквата се прави на европеец.
112
1
 
2
 
! Отговори
ябълка с ракия преди 5 години
Шампанското ке го отворихме но тръбътъ не тръгна ,после ще копаме да видим ко стана че у македонско се смеят,
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има азербайджан, има катар, има уса ... и ние си имаме газ в морето (сигурен съм), но не може да се ковеш на 100% от едно място и да ставаш заложник! това е престъпление!
110
7
 
11
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.