Юнкер към Орбан: Правиш фалшиви новини!

Шефът на ЕК обвини страните-членки в лицемерие за миграцията
Обновена: 14 дек 2018 22:09 | 14 дек 2018 21:20,
32
Юнкер към Орбан: Правиш фалшиви новини!
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини унгарския премиер Виктор Орбан, че разпространява фалшиви новини, когато го обвинява заради напускането на Великобритания. Това стана по време на пресконференцията след приключилата днес среща на върха на ЕС в Брюксел.

Юнкер увери, че е казал същото и в залата, в присъствието на Орбан докато евролидерите обсъждаха мерки срещу дезинформацията по време на предизборната кампания за европейските избори през май.

“Фалшивите новини могат да се открият не само в лагера на авторите на фалшиви новини. Някои министър-председатели също стават източник за такива новини. Когато г-н Орбан казва, че аз съм виновен за Brexit или че мигрантите са виновни за него, това са фалшиви новини”, заяви Юнкер, който е съпартиец на Орбан в Европейската народна партия.

Председателят на Еврокомисията настоя “преди да хвърлим цялата отговорност върху другите, нека проверим в нашия кръг кой е фалшификаторът на новини”.

Евролидерите се разбраха да засилят мерките за борба с дезинформацията и да координират усилията на отделните държави.

Юнкер разкритикува лидерите и за отношението им към миграцията, след като те отново не успяха да се разберат за приемането на реформата на политиката за убежище.

Еврокомисията предложи да се приемат договорените по време на Българското председателство 5 регламента и директиви, като преговорите по оставащите две от пакета реформи - Дъблинският регламент и процедурата за даване на убежище, където няма консенсус.

Европейските лидери обаче отхвърлиха стратегията на Комисията и настояха пакетът да не се разделя. Това предизвика гнева на Юнкер, който заяви, че започва да губи търпение и особено заради лицемерието на някои страни, които подкрепят на думи укрепването на външните граници на ЕС, а на практика блокират решенията.

Юнкер даде за пример идеята за 5-кратното увеличение на персонала на Европейската служба за гранична и брегова охрана до 2020 г, което е заседнало в Съвета.

“Има бял слон в залата и това е лицемерието. Всеки ни подканя да засилим контрола по външните граници и аз съм удивен, че някои страни, включително на първа линия, отказват да приемат предложението за 10 000 европейски граничари, което постига точно това”, каза Юнкер.

Лидерите приеха и два нови елемента от Банковия съюз - създаването на фонд от 60 млрд евро за стабилизиране на закъсали банки, както и реформата на Европейския стабилизационен механизъм. Юнкер подчерта, че широка подкрепа е получила инициативата за създаване на фонд за подпомагане на структурните реформи в държавите, които се стремят да влязат в Еврозоната, но че предложението за стабилизационен механизъм срещу външни и вътрешни финансови шокове има по-малко поддръжници.

Европейските лидери поръчаха на финансовите министри от Еврогрупата да разработят инструмент за създаване на отделен бюджет за Еврозоната. Той ще бъде част от Многогодишната финансова рамка за 2021-2027 г, която се обсъжда в момента, но от него ще могат да се ползват само страните членки, използващи ощата валута. Министрите ще определят размера му, както и критериите и случаите, в които той ще може да се харчи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер е прав, Орбан е диктатор.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на кого служи тоя и кого представлява,няма ли да го сменят вече,какво се случва в управлението на ес,какви са тия пияни прошляци там.Излагате се ей,брюкселци,че и нас излагате.Ей тва чиновниците са си чиновници навсякъде,не ни дават да избираме хора с реален трудов стаж,работили сред другите,а само писарушки в канцеларии и партийни централи
25
2
 
12
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А зависимостта на Юнкер към силни "лекарства" за ишиас фалшива новина ли е?
24
2
 
15
 
! Отговори
Тва ли е демокрация? преди 5 години
Преди наглите *** навираха свойте гаги - навсякъде! Никого не питаха! Сега и тези демопоммияри са им като огледален образ! Маменцетто ви сбъркано - съсипвате цяла Европа бе,ей! Много бой ще ядете! А дрътата и гнуусна комсомолка Ангела ще я еббат дяволи с *** от бодлива тел!Аз казах - хау!
23
2
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Европейската печатница пусна "количествени облекчения" за 2500 милиарда Евра. Сега ще има деривати. Европа се е запътила към 2008.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И срещу него да бягате, не може да ви стигне Юнкере!
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това препи....о мушкaто дето никой не го е избирал, кой е точно, че да плюе по демократично избрания с мнозинство от унгарския народ Орбан? Бивш кмет на село Люксевбург? Като му цaпардосам една ще хване три ишиаса! Унгария е прекрасна страна, Будапеща е един от най-красивите градове в света. Народа им е мъдър и се противопостави на нелегалната миграция. Затова по унгарските площади момичетата се забавляват на нова година, а по площадите в Кьолн има "тахаруш"...
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави пита Иво Сиромахов в ролята на Юнкер: Г-н Юнкер какво ще кажете за поредната загуба на Левски?И Иво: "какооо станалооо" с пиянски провлачен глас. Муахахахааххаа....
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе у тая еуропа се дърти и поркани ишиаци бе! хай назраве!
18
2
 
21
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Той и Батето беше на минимум 3 уискита преди срещи, но нито залиташе, нито оплиташе езика. Знаеше как да пие. Голям беше!
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе всички ми говорят за това прословуто напиване на Юкер където го подпират и си викам: Я, чак пък толкова да е пиян ...преувеличават малко хората. Вчера гледах въпросния клип. Лелееее тоя наистина беше пиян като талпа. Поне на 5-6 уискита е бил.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа с дъх на стажантско семе, да си гледа градусите на ишиаза и да се лекува.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слугата на Сoрос, другаря Юнкер, се разкрякa. А другия заклет враг на Орбан, по случайност СЪЩО финансиран от Сoрос шеф на европейската либерална партия Ги Верховщадт, няма ли също да изцивpи? Пъкления им план не мина в Източна Европа. Моля, запознайте се обстойно с този документ и ще се ужасите. По изключително подмолен начин искат да легализират нелегалната миграция. Тези които са подписали пакта ще съжаляват много! Най-умните не го подписаха (САЩ, Австралия, Израел, Полша, Унгария, Чехия тн)
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато го снимаха как го подпират двама докато се опитва да изкачи стълбите и на следващия ден Иво Сиромахов в ролята на Юнкер влиза при Слави и го подпират Ванката и един от екипа му. Пръснах се от смях.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ишиасът давал бая странични ефекти...
12
2
 
13
 
! Отговори
До колега 4 преди 5 години
Бехеровката е чешка, правят я в Карлови вари!Ако си купил фалшива, Орбан няма пръст в това ;)
11
5
 
6
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Може да гали Бойко на масапо плешивата тиква и да го пита"Ти мене уважаваш ли *** ся...разбиралш ли? ....за ко става въпрос.......??разбираш ли??аааааа????Уважаваш ли ***??!
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истина ли, е че другаря Юнкер пие повече от жаден казак?
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан бъди твърд! Никакви отстъпки от позицията за миграцията. тези западняци наистина са изтрещели. Не си давят сметка че това ще им изяде главите. нека поне един в този ЕС запази здрава главата на раменете си. Юнкер да ме извинява но в случая напълно подкрепям Орбан. Не съм склонна да подкрепям човешката лудост.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По пиянки не считается :-)