Бадемово брашно – повече енергия и за отслабване

Брашното е богато на протеини и фибри, не съдържа глутен
16 дек 2018 17:30, Михаела Лазарова
7
Бадемово брашно – повече енергия и за отслабване
Снимка: istock

Пшениченото рафинирано брашно има доказани вредни влияния върху здравето, талията и риска от някои хронични заболявания. Злоупотребата с него може да доведе до куп неприятности, свързани със здравето. За щастие съществуват някои полезни алтернативи на брашното, които могат да ви донесат само здравословни ползи.

Бадемовото брашно е едно от тях. То не съдържа глутен, приготвено е от 100% стрити бадемови ядки и е източник на редица полезни вещества за организма.

Какво съдържа бадемовото брашно?

То е източник на голямо количество хранителни вещества, включително здравословни мазнини, фибри, протеини. Само в 125 грама бадемово брашно се съдържат 15% от необходимите за деня протеини, както и 10% от фибрите. Това брашно доставя на организма витамин Е, желязо, рибофлавин, калций, калий, магнезий, полезни въглехидрати.

Кои са основните ползи от бадемовото брашно?

Сърдечносъдово здраве

Съдържанието на мононенаситени мастни киселини в бадемовото брашно играе важна роля в контрола и превенцията на различни сърдечносъдови заболявания, като висок холестерол, атеросклероза, инфаркти, инсулти, високо кръвно налягане.

Предпазва от рак

Наличието на антиоксиданти в брашното от тези ядки помага в превенцията на рака, тъй като те се борят със свободните радикали – една от причините за поява на туморни формации и преждевременно стареене на клетките в организма.

Бадемовото брашно е помощник в предотвратяването на рак на дебелото черво, стомаха, костите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
По - убаво преди 5 години
От колумбийското бело брашно Нема!Венсеремос!
5
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПЪЛНО Е С ПОЛЕЗНИ НЕЩА НО УВИ НЕ СМЕ РУМЪНЦИ , ЧЕ ДА СИ ГИ ПОЗВОЛИМ !!!КАЗВАМ РУМЪНЦИ ЩОТО ТЕ НИ ЗАДМИНАХА 2 ПЪТИ ПО СТАНДАРТ ОТ КАКТО ВЛЕЗНАХМЕ ЗАЕДНО В ЕС!
4
6
 
4
 
! Отговори
The Best Diet преди 5 години
Имам диета за отслабване,и я предоставям безплатно на читателите тук. Диета за светкавично отслабване за 2-е седмици,изпълнява се през 21 дена: Режим: Сутрин обед и вечер,рициново масло,може да се яде всичко на корем,без никакви ограничения.Между двете седмици се прави един ден почивка за прочистване,като предният ден не се яде нищо,а на следващият се приема ,,английска сол''.После пак на рициново масло,и така докато отслабнете.Отслабва се много бързо.Изпитано е /не от мене разбира се/.
3
0
 
7
 
! Отговори
Оиски преди 5 години
Само хабите хубавото мезе, да го правите на брашно.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немам пари за бадемово брашно.
1
1
 
14
 
! Отговори
Бадемчо преди 5 години
1кг брашно < 1лв. 1кг бадеми > 20 лв.