Там, където бирата е по-евтина от водата: Никой не посяга на чешкото пиво!

Цените са по вкуса на клиентите и нищо чудно
16 дек 2018 14:30,
26

В Чехия пиенето на бира вечер след работа е традиция, която дори не излиза скъпо. На места малката бира излиза по-евтино, отколкото безалкохолните напитки.

Цените на бирата са по вкуса на клиентите. Малката бира струва около 1,10 евро и само водата от чешмата е по-евтина.

"Всяко правителство, което реши да вдигне цената на бирата, ще падне от власт. Може и да звучи малко изтъркано, но ние чехите сме сред най-големите консуматори на бира", посочва пред Deutsche Welle Милан Вимер, директор на пивоварна "Хостивар".

Андрей Бабиш определено знае това. Още в предизборните си обещания той обеща да намали данъка върху бирата и е напът да изпълни общеанието си.

От СЗО обаче алармират, че и сега бирата в Чехия е прекалено евтина.

Въпреки това пълномощничката за борба срещу зависимостите не вижда смисъл да критикува проектозаконите за сваляне на данъците, защото среща твърде силен отпор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За бира умирам
20
8
 
33
 
! Отговори
ZDR преди 5 години
Бират е вредно питие! Пият се микро организми с храна за микро организми. Като свърши храната тези микроорганизми превземат човека. от там рак и други болести. Ама превзетия организам не ще да чуе за това.
19
0
 
36
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Хайде сега, г-жа Павлова да обясни, как от "Малката бира струва около 1,10 евро и само водата от чешмата е по-евтина." следва, че бирата била по-евтина от водата. Какво пък толкова, че текста на статията е в пълно противоречие с заглавието. Важно е да се симулира работа в редакцията и да се изпълнява квотата от новини на ден, даже и в тях да няма нито следа от ясна мисъл и логика. Как беше, чукча писател а не читател?
18
3
 
35
 
! Отговори
нещо не е в ред преди 5 години
В Чехия държавата ли определя цената на бирата?Аз си мислех че имат работеща пазарна икономика.
17
4
 
43
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 5 години
Бунаци са тия, които пият бирата с мезе. Бирата се пие сама за себе си...Ракията (и водката разбира се) иска и мезе и салата...
16
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма я оная бира.Сега всички бири имат вкус на п..н***я.
15
5
 
37
 
! Отговори
смартгалфон преди 5 години
Много пия бира ,но после хобота ми се прибира навътре към корема. МИнавам на червено вино или мастика!
14
1
 
47
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Не се карайте. Важното е да се пие, пък било то и бира !
13
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 8 Момък, бирата е най-гадния алкохол ако си тръгнал да се напиваш с нея. Ако изпиеш 10 силни бири по половин литър 5% най-малко за 2-3 часа, то на другия ден наистина ще си натровен. Лятото съм изпивал по 10 бири, но за цял ден след като съм товарил и разтоварвал камион и вечерта ми няма нищо и съм готов да пия ракия.Много е относително това....взимаш под внимание време и ситуации.Иначе с бира зимата сутрин изтрезнявам. Удрям една в 8 сутринта и след това минавам на домашно вино. Наздраве!
12
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Там, където бирата е по-евтина от водата"Там живота е по-добър.СЗО да го ду*ат
11
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пийте българската Стела Артоа. Леко е скъпичка..1.50 лв. стъклото, но за мен е Най- добрата бира която съм пил. А аз съм пил и доста чуждестранни.
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Нещо си в голема грешка. Чешката бира, по специално за тази която се цитира по 1,1 Евро е нестабилизирана, мътна, нефилтрирана и тн. Всичката е наливна бираВ Чехия я пият всички, без разлика в полаА коментара ти за висококачествената водка го оставям настрана, ти при купуването и производството на спирта ли си бил?Виното е същия шит, няма стабилизатори и химия ли? Нещо за сулфиди да си чул?
9
3
 
57
 
! Отговори
подготвят ни преди 5 години
Кога ще стигнем чехите - като увеличим цената на водата по вече от бирата.
8
22
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бирата е най-гадния алкохол. Ако има някой от по-старите, ще си спомни, че по времето на комунизма гледахме шишетата дали бирата е по-стара и дали е станала на парцали. Сега слагат разни Е-та и химии, и бирата трае с години. Всичко това съсипва организма при редовно пиене.Ако някой толкова се нуждае от алкохол, най-добрия избор е восококачествена водка, или вино в умерено количество, а най-добре изобщо да се откаже алкохола.
7
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 По-скоро като не знаеш как да пиеш и се напиваш от 3 бири, що по дяволите си започнал да пиеш?
6
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩом ти е кеф да пиеш варен спирт ...
5
11
 
55
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
тъй като бирата е алкохол веднага да се забрани,тя не отговоря на евроатлантическите изисквания на бъдещи бежанци от Сомалия и Афганистан,това не е хуманно.Чехия веднага да приеме 1мил бежанци от Афганистан,Пакистан и Сомалия,тъй като те не са свикнали да работят всички минават на соцял.
4
26
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато единствен повод за гордост ти е способността да носиш на пиене, значи си го закъсал здраво.
3
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шуменско пиво измислиха чешко пиво и белгийско пиво ...дупенца от 330мл. Леко по силнички са спрямо оригиналното българско шуменско 5,4% срещу 5,2% , но българското си е по-вкусно за мен.
2
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките жени:)Налюскай се с бира, па *** чукай след това:))