Европа се радикализира, а ЕП не може да противодейства

Чиновниците работят изключително бавно, смята Симеон Николов
Обновена: 18 дек 2018 06:24 | 17 дек 2018 22:53,
25

Европарламентът предложи нова стратегия в борбата с тероризма. Дипломатът Симеон Николов обаче не смята, че мерките ще дадат резултат, тъй като в ЕС се работи много бавно.
Още по темата

"Все по-голям става броят на предотвратените атентати от специалните служби. За съжаление, чиновниците вземат решения, от които няма много полза. Работят изключително бавно. Много бавно стават нещата в ЕС", посочи той пред Bulgaria ON AIR и добави, че сегашният пик на тероризма ще трае около 15 години.

Запитан за унищожаването на терористичната групировка "Ислямска държава", гостът в предаването "Денят ON AIR" отбеляза, че ИДИЛ е идеология. Той се позова на данни от Кралския колеж в Лондон, Пентагона и ООН, че ИДИЛ се превръща в международна нелегална организация. В информацията се съобщава за над 41 хил. терористи от ИДИЛ, които са пръснати в над 80 страни.

Симеон Николов посочи още, че след териториалното отстъпление на "Ислямска държава" се възражда "Ал Кайда".

"Увеличава се броят на завръщащите се джихадисти от Близкия Изток в Европа", настоя дипломатът. И подчерта опасността на радикализация в Европа, като според него процесът не може да бъде спрян, защото "нещата са изпуснати".

Симеон Николов акцентира и върху отстъплението на християнството на Стария континент, давайки пример с Великобритания. По думите му на Острова има 400 новооткрити джамии и 500 закрити църкви.

"Това ще доведе до повече радикализация", убеден е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Има много лесен и ефективен начин за справяне с проблема-лишаване от европейско гражданство на всички подривни елементи,както и на семействата им,ако не ги издадат!Фактически това е най-болното им място!Естествено,това няма да стане,защото и ислямската инвазия в Европа,и терорът са инспирирани от службите на САЩ,Англия и разбира се Израел!Каква е целта?Съсипване на бялото население и довеждането му до състояние на робство!Гледайте филма "Шоковата доктрина" и ще разберете истината!
17
3
 
1
 
! Отговори
В основата за жените преди 5 години
Мюсюлманите са против феминизма и огромните права давани на жените! За това и много мъже охотно приемат исляма. В тази религия жените си знаят мястото - под чембера и не им се дава възможност да виреят.
16
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 5 години
до 4 панчо ,точно ти който си сред тях няма даги видиш ,отстрани се вижда наи добре,няма и да разбереш кога ще ти свалят главата от рамете ходещия много и разбиращ безработен умник
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е възможно това ! Как ще се радикализира Европа ! В нея пристигнаха лекари, инжинери , атомни физици ...
14
1
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Отдавна се знае , че терористите от ислямска държава ги финансира и обучава САЩ , Англия, Франция и ги подкрепят още някои страни от Европа.
13
3
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
Къв а тоа таласъм?
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са виновни чиновниците, а политиците, които допуснаха създаването и радикализирането на терористите - Хилъри Клинтън, Меркел и т.н.Защо никой не казва истината?Кой финансира и подкрепя терористите??
11
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои ислямски държави се радикализираха, драги о.р. полк. Николов? Тези, в които вие и съветските ви другари опитвахте да строите социализъм - Либия, Ирак, Сирия, Алжир, Египет, Йемен, Афганистан, Чечня. Помним прегръдките и поцелуите на др. Живков с Асад, Саддам, Кадафи, Садат, Бумедиен, Наджибула, установили в тези нещастни страни уродливи авторитарни режими. Междувременно, социалистите Митеран, Бранд, Гонсалес и др. отвориха широко вратите на Европа и развръзката я виждаме всички
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европарламентът предложи нова стратегия в борбата с тероризма."Ние я знаяем тая стратегия на ЕП. Няколко статии по-долу четем мантрите на мекотелите как "историята на света" се била пишела от мигрантите. Вече можете да си представите как им е стратегията.
9
1
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Нищо не казва за това че Франция,Англия и др.Европейски страни подкрепят и защитават терористите в Сирия....
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа се радикализира, защото вие неадекватни *** ни пеете приспивни песнички за миграция, интеграция и любов, докато хората *** по улиците! Вижте какви ги свършиха интегрираните ви талибани!
7
46
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ислямът ще донесе вековен мир на Европа. Дано имате дни да доживеете...
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По думите му на Острова има 400 новооткрити джамии и 500 закрити църкви."Това ще доведе до повече радикализация", убеден е той..Това ще доведе до повече мюсулмани, нищо повече. Както знаете последният шериф не е стъпвал в джамия, а се е радикализирал по затворите.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много им отпуснаха юздите на козоедците затова се радикализират и то ударно.Докато пеете коледни песнички ще ви кълцат като дюнери.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западна Европа е едно гето. Кой му пука какво става?
3
32
 
9
 
! Отговори
панчо преди 5 години
популистки дрънканици,живея в западна европа контактувам с много хора вкл мюсулмани ,посещавам много места,виждам всеки ден различни неща,няма такава радикализация за която се набива страх у хората,брюксел си знае работата,а в БГ що се страхуват след като нямаме терористи не разбирам,но койтоиска да живее във вечната агония на страха си е негов избор,хора стига сте позволявали на шепа спекуланти да ви насаждат страх на религиозна основа,политическата манипулация е по страшната
2
17
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Бойко Борисов- европейски президент
1
32
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
тва че има джамии не значи че има увеличаваща се радикализация,някаква чужда религия няма никакви шансове срещу установените западни ценности,по скоро има нагаждане към успешните европейски ценности.лесно епростоватите необразованите да се хващат на приказки застрашаващи нашия свят от религиозни фанатици и това еизключително силно преувеличено,както у нас има гнили ябълки в щайгата така и на запад тук там някой изперква от време на време не се шашкайте у нас нали нямаме терористи намалете злобат