"Струма" пораства с още 24 км между Кресна и Сандански

От обяд новата отсечка от аутобана ще е отворена за движение
17 дек 2018 08:50,
71
"Струма" пораства с още 24 км между Кресна и Сандански
Снимка: "Монитор"

В 11:30 часа днес ще бъдат пуснати за движение още 23,6 км от автомагистрала "Струма" в участъка между Кресна и Сандански, съобщиха от АПИ.

Лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624 е част от проекта: АМ "Струма" - лот 3.1, лот 3.3 и тунел "Железница". Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Още по темата

На официалната церемония ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, народни представители, кметове и др.

Между Кресна и Сандански са построени 3 пътни възела - п. в. "Кресна", п. в. "Струмяни" и п. в. "Сандански", 25 големи съоръжения - мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези, както и 4 площадки за отдих.

Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум "Струма Лот 3.3", в който участват: "ГБС инфраструктурно строителство" АД, "Пътстрой 92" АД, "Главболгарстрой" АД и "Геострой" АД. Стойността на договора е 280 947 614,4 лв. с ДДС. Строителният надзор е на "Пътинвестинженеринг" ЕООД. Техният договор е за 3 597 793,54 лв. с ДДС.

В края на август стартираха обществените поръчки за проектирането и строителство на найтрудния участък от АМ "Струма" - през Кресненското дефиле, което е с дължина 23,6 км. В заключителен етап е процедурата за изпълнител на тунел "Железница".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До колкото разбирам ,цената на строителството е 10 000 000лв/км.Е вярно ,някъде към половината ще бъдат откраднати, в случая вече са откраднати -хвала.А за Великден ще започнат ремонтите ,както е обичая през годините на активното могистралостроене
59
3
 
4
 
! Отговори
Странно преди 5 години
Статията е за нова 24км отсечка на автомагистрала Струма а троловете на БСП коментират стари отсечки на Хемус !?
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62 "Браво на правителството ! Изпълнява обещанията за по-добра инфраструктура !"Като го казаваш това - Запали колата и мини по АМ Хемус, че да си видиш роднините по коледа. Пътя през Балкана е едно адско задръстване, пък 50% от хората минават от там!
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ крадат като за последно. А дано наистина да е за последно.
56
9
 
8
 
! Отговори
Супер новина ! преди 5 години
Браво на правителството ! Изпълнява обещанията за по-добра инфраструктура !
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задръстванията ще станат още по-жестоки както стана снощи с Хемус и бяха затапени болни и бременни в тунелите и на студа.
54
2
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Благодаря за магистралите!
53
1
 
11
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Магистралите ги строят едни и същи фирми, независимо кой е на власт. Така е с почти всички обществени поръчки. Капиталът няма цвят, винаги намира пътя към върховете и ги корумпира яко. Червените сега са толкова огладнели, че ако и когато дойдат на власт кражбите на Боко ще ни се видят като дребни стотинки. Отговорността за лошото строителство трябва да се търси в т.н. "инвеститорски контрол", за който се дават огромни суми, а досега не сме видяли някой да е подведен под отговорност.
52
2
 
4
 
! Отговори
Ханс Сапунджиев преди 5 години
До Анонимен Да, при Хитлер много се строеше, а който отказваше да строи го правехме ***. Сега има много зелени въшки, заради които строителството се точи с десетилетия.
51
5
 
9
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 51. Поредният злобен и завистлив позитански коментар, който сме чели поне 10 000 пъти. И поредният ялов призив, от който нищо не следва, защото тези неща не е решават с драсканици на червени бик.луци като теб.
50
10
 
6
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Е най после от тази комисионна да дадат апартамент и за Горанов!! За 12 мил+ на км..остават минимум за 24 апарт( 1 ап от всеки километър) Герб станаха На всеки километър- сериала,само че не воюват.. лозунга им е Ние сме на всеки километър и така до края на мандата!! А викат някои че старото не се повтаряло!! Честито. 30 % комисион господа герберасти..
49
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберасткото гепене няма край. И всичко е от некачествено, по-некачествено.Обаче пък за сметка на това на дестетократно завишени цени.О С Т А В К А , нагли крадци !
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За толкова пари...И с тези темпове на строеж...Имаше една статия за това колко лош бил Хитлер и как за 10 г. построил само 8000 км. магистрали. Сега сравнете с построените тук магистрали от 1944 г. насам... дали сме построили и 800 км. магистрали?
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това хубаво, по принцип добра новина, но като видиш състоянието на Хемус и лошо ти става.В Северна българия не живеят ли хора?? Или там е една друга държава!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търговище Разград още не е построен участъка, оправи си опорните точки от БСП!
45
4
 
5
 
! Отговори
Men преди 5 години
До АнонименТова сам си го написал или забрави:"Стигнаха до средата, после дойде крадливата сгaн на Орешарски и открадна парите за другата половина. Направиха я чак през 2017г и не е мръднала."
44
9
 
12
 
! Отговори
Сууупер преди 5 години
Само да не закъснеят с церемонията по откриването в 11.30 , че за 14.00 се предвижда началото на ремонтните работи. Сакън!
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Значи викаш завършили са я 2017 и не е мръднала. Сега се замисли какво казваш. Радваш се че магистрала за 12млн на км не се нуждае от ремонт за цяла година експлоатация?!? Толкова ли *** станахме , за да се радваме на такива новини? Или сте платени или ***, за да се радвате че ви скубят така. Нямам думи.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво-само така -все по-хубава и модерна става Родината
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каскетите огладняха и проядоха асВалт! Затова се отварят дупки по новите участъци.Гладно камуне асвалт рупа :)