Шеф на Facebook: Още усилия срещу дезинформацията

Знаем, че трябва да правим повече, твърди Шерил Сандбърг
Обновена: 19 дек 2018 19:37 | 19 дек 2018 19:30, Бойчо Попов
4
Шеф на Facebook: Още усилия срещу дезинформацията
снимка: Ройтерс

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви, че компанията ѝ трябва да положи повече усилия, за да се справи с дезинформацията, след като проучване разкри, че подкрепяни от Русия организации са таргетирали афроамериканците, които са предпочитали Хилари Клинтън, за да предотвратят обрат на изборите за президент на САЩ през 2016 г., предава Ройтерс, цитирана от Investor.bg.

Американските разузнавателни агенции заявиха по-рано, че Русия се е намесила в изборите, за да помогне на Доналд Тръмп, подривайки кампанията на кандидата на демократите.

 “Два независими доклада, съставени от Комисията по разследванията към Сената и публикувани в понеделник, във връзка с използването на технологии от страна на Руската агенция за интернет проучвания (IRA) около изборите през 2016 г., предполагат, че усилията на IRA са имали непропорционално влияние върху цветнокожите общности”, посочва Сандбърг в публикация в блога на Facebook.

“Знаем, че трябва да правим повече: да слушаме, да се вглеждаме по-дълбоко и да предприемаме действия за уважаване на фундаменталните права”, написа още Сандбърг.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аалллоооо фейсбрука бря. кога шта са борите с фалшивите пропаганди на сорос бря ? или той а ваш човек , де спонсор де .
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат, от- Мечето, със- влака ....- Предай-се, меченце ,.-Предай-се, меченце,.Пише, фашистки- внук ....