Най-бързо поскъпващи имоти. Къде се намира София?

32-ра е в световен мащаб по ръст на цените на жилищата
21 дек 2018 19:40, Бойчо Попов
8

София е на 32-о място в света по ръст на цените на жилищата през третото тримесечие с повишение от 8,3% на годишна основа, сочи индексът Global Residential Cities на консултантската компания Knight Frank.

В индекса са включени 150 града, като българската столица заема място точно след Франкфурт, Уелингтън и Сиатъл и изпреварва Мадрид, Богота и Осака. София губи пет места спрямо второто тримесечие, когато заемаше 27-о място в класацията на Knight Frank, а през първото тримесечие беше поставена на 18-о място.

Припомняме, че България зае 14-о място в класацията на консултантската компания по страни с годишен ръст на цените на жилищата от 7,5% през третото тримесечие. 

Будапеща е европейският град с най-голямо повишение на цените на жилищата - 19%, през третото тримесечие на годишна база. То отрежда на унгарската столица третото място в общия индекс на Knight Frank, като отстъпва само на китайския град Сиан (ръст от 20%) и Ахмедабад в Индия (19,6%).

В топ десет на градовете с най-силен ръст на цените на имотите през третото тримесечие спрямо същия период на миналата година попадат още Хидерабад, Индия (18,6%), Бангалор, Индия (18,3%), Порто, Португалия (16,6%), Хонконг (15,8%), Ротердам (15,7%), Сурат, Индия (13,2%) и Амстердам(13,1%).

Анализът по региони показва, че градовете в Азиатско-тихоокеанския регион са постигнали силен растеж през последните 12 месеца. Цените в азиатско-тихоокеанските градове са нараснали средно с 6,2% в 12-те месеца до септември 2018 г. спрямо 3,3% година по-рано.

Целия анализ четете в Investor.bg

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: жилищацениСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
По всички показатели България,София сме след първите 100 в света!Има нещо гнило в София,България!Не вярвам на тези дето ни хвалят,а вярвам на тези,дето живеем и дишаме родния въздух!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам татава статистка за София, но на следващата Коледа. Само да не забравите, ей!
5
0
 
17
 
! Отговори
за N2.. преди 5 години
Ахмедабад, Индия съм имал "великото щастие" да посетя-2 пъти. На летището пазят военни с калашници и е заградено с чували с пясък и временни картечни гнезда от пясък. Там са 99% карабини с подрязана цев и с удоволствие биха намушкали чужденец. Да им е честит ръста на цените и дано индииската армия да си ги пази там и да не идват към Европа. Бил съм и на юг от Гоа-все едно е друг свят.Все пак са над 1,2млрда де...
4
2
 
14
 
! Отговори
Rabotnik преди 5 години
Имотната мафия пак навива масурите на наивниците. Давайте балъци купувайте, че не остана догодина ще са на половин цена
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търся си софиянка със собствено жилище.За сериозна връзка и евентуално брак.Гарантирам сексуално задоволяване всеки път и връзка с добре изглеждащ мъж.С опит с жените и висше образование.Има ли кандидатки?
2
6
 
16
 
! Отговори
! преди 5 години
У нас се работи на парче ,а не бизнес в преспектива да се прави -виновника за това гена ли ни е ,климата ли ни пречи ....не знам какво ,но това че всичко лошо се хвърля на ромите ,никак не правилно ,да ,те са угодни за отвличане на вниманието от главните "артисти" у нас. Днес бях в "градо" и два пъти ме метнаха и не роми ,а добре облечени наши сънародници -Е ,какво ще искаме от ромите ,когато у нас поголовно се лъже като има възможност . Лоша работа и докато не изкореним плевелите -то все тъй ще
1
2
 
21
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Купувайте братя и сестри : по пет на човек , не ни трябват нито самолети нито магистрали , купувайте