Нападение в Кабул, убити са полицай и трима нападатели

260 души, взети за заложници, са били освободени
24 дек 2018 19:45, Анисия Иванова
12
Нападение в Кабул, убити са полицай и трима нападатели
Снимка: БТА

Един полицай и трима нападатели бяха убити днес при операция на афганистанските сили за сигурност в Кабул, в рамките на която бяха освободени 260 души, взети за заложници от екстремисти, предаде ДПА, като се позова на местните власти.

Четирима души - трима полицаи и един цивилен - бяха ранени при атаката срещу няколко административни сгради в афганистанската столица, заяви полицейският говорител Басир Муджахид.

Силите за сигурност продължават да прочистват района от присъствието на екстремисти и да полагат усилия за освобождаване на евентуални други заложници.

Нападението започна с взрив на кола бомба, след което екстремистите откриха стрелба, нахлуха в административни сгради и взеха заложници.

Достъпът до района бил отцепен от полицията. Това е 22-ата атака в Кабул от началото на годината. Общият брой на убитите при терористични нападения в афганистанската столица тази година надхвърля 510 души, а ранените са повече от 1000.

Въоръжени мъже взривиха днес кола бомба, преди да нахлуят и да открият стрелба в правителствения комплекс в афганистанската столица, съобщиха властите и свидетели, предаде Франс прес.

Няколко нападатели са влезли в комплекса, в който се помещават сгради на министерства, съобщи заместник-говорителят на министерството на вътрешните работи. Втора експлозия последвала тази на колата бомба, според друг говорител на вътрешното ведомство.

Ранени са били поне четирима души. Една от пострадалите била множество счупвания, след като скочила от третия етаж, за да се спаси, разказа кореспондент на Франс прес, който е бил в болницата. Други двама са ранени от парчета стъкло.

Нападателите заели позиции в една от правителствените сгради след взрива и започнали престрелка със силите за сигурност, предаде Ройтерс.

До този момент още никой не е поел отговорност за атаката. Талибаните и групировката "Ислямска държава" обаче често извършват нападения в Афганистан, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Трагедия!
10
0
 
2
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 5 години
До тонкатакакво правят нашите приятели там--не могат да се справят с ислямистите--най-модерната,най въоръжена и снаряжена армия клекна пред хора въоръжени с калашници.....и тръгнали руснака да плашат...
9
1
 
3
 
! Отговори
Име - Присмехулник преди 5 години
кабул. столицата, посестрима на брюксел. или добре, не, наистина не е полит коректно изказването ми..кабул. столицата третополовия брюксел...
8
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 1Не са държава.Това са племенни сбирщини които живеят по собствените си закони За тях няма държавни закони.Прав си за това че са прекалено диви за да ги опитоми някой.СССР и САЩ си счупиха зъбите там
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България умират подобен брой от катастрофи.
6
5
 
5
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Демокрация нов внос от Америка
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Талибаните са нещо като комунистите-всичко е забранено.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да се обзаложим че като абдикират "краварите" от там и тия ще кротнат.
3
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Накратко÷ резултатът в мача САЩ-Талибани е 3/1.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не могат да се справят? Руснаците превъзпитаха дори чеченците, дагестанците. Афганистан го взеха, за да не го вземат руснаците. И нищо не свършиха за народа и сигурността.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за извратена религия и държава са това, нямам никаква идея. Според мен даже и неандерталците не са се избивали едни други така за нищо.Интересното е че са толкова безумно диви и прости, че нито една държава досега не е успяла да ги завладее. Само масиран ядрен удар би ги оправил.