Коледно дръвче с паяци, кисели краставички... Шарената Коледа по света!

Всяка държава има своите уникални традиции. Вижте как празнуват другите!
25 дек 2018 12:55,
0

Коледа е най-светлият празник от годината. На този ден семейства из целия свят се събират около трапезата, разменят подаръци и украсяват домовете си. Всяка държава обаче добавя нещо уникално към своите традиции, разказва Bulgaria ON AIR.

Докато в България светлият празник започва със семейна вечеря, лакомства и подаръци, в други кътчета по света, традициите са коренно различни.

В Исландия на Бъдни вечер празнуващите си разменят книги, след което ги четат заедно около коледната елха, докато похапват вкусен шоколад.

А в Украйна е прието коледното дръвче да бъде украсено с паяци и паяжини. Мнозина вярват, че това ще донесе на дома късмет през следващата година.

В Ливан децата могат да отидат при всеки възрастен и да си поискат още един подарък.

Във Великобритания е прието всеки член на семейството да разбърка сместа за коледния пудинг в посока на часовниковата стрелка и да си намисли желание.

В Гренландия пък приготвят в продължение на седем месеца традиционното коледно ястие наречено "кивиак". То съдържа ферментирали морски птици в кожа от тюлен.

Япония посреща светлия празник със сериозна порция пържено пиле.

Във Филипините празнуват най-дългия коледен сезон в света. Там празникът започва още през септември.

В някои части на Съединените щати пък е популярна коледната игра "Открий киселата краставичка". Целта е участниците да намерят скритата някъде по коледната елха играчка във формата на зеленчука.

А на Хаваите жителите украсяват не елхи, а палми. И типично за тропическия климат там вместо кожух, дядо Коледа облича тениска на цветя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари