10-те природни бедствия за 2018-а ни струват $85 млрд.

Най-скъпоструващите - ураганите "Флорънс" и "Майкъл"
28 дек 2018 21:15,
3
10-те природни бедствия за 2018-а ни струват $85 млрд.
Снимка: pixabay

Десетте най-тежки бедствия през 2018 г., свързани с климата, са причинили щети за поне 84,8 млрд. долара, заяви благотворителната организация Christian Aid в изследване, цитирано от Ройтерс.

Тази година всеки населен континент е бил засегнат от предизвикани от климатичните промени тежки метеорологични събития, каза организацията и предупреди, че са необходими спешни действия за борба с глобалното затопляне.

"Този доклад показва, че в момента климатичните промени оказват опустошително въздействие върху живота и препитанието на много хора", заяви Кат Крамър от британската организация.

Според доклада най-скъпоструващите бедствия, свързани с климата, през 2018 г. са били ураганите Флорънс и Майкъл, причинили щети за поне 32 милиарда долара при преминаването си през САЩ, Карибския регион и Централна Америка.

САЩ също така са понесли загуби за поне 9 милиарда долара от горски пожари, причинили смъртта на десетки хора и унищожили хиляди жилища в Калифорния.

В Япония тежките наводнения през лятото и тайфунът Джеби през есента са нанесли щети за над 9,3 милиарда долара.

Според доклада сред най-скъпоструващите бедствия, свързани с климата, през 2018 г. са били също така сушите в Европа, наводненията в Индия и тайфунът Мангхут във Филипините и Китай.

Авторите на изследването са събрали информацията за обема на щетите, като са използвали данни от източници, включително правителства, банки и застрахователни фирми. В някои случаи обаче данните са се отнасяли само за застрахованите загуби, а също така не са включвали човешките загуби.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Струват на "брашнения чувал", на който му се вменява вина за всичко. Нещо като еко техологии, замърсяващи третия свят с производството и доставката до ниско въглеродно емисионните държави.
2
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Добре де,от всички снимки на разрушени от ураган селища в САЩ не видях тежко пострадала тухлена или бетонна сграда!К'во се сърдят,като строят слаби къщи?Не са ли чели приказката за трите прасенца и вълкът като малки?Язък им за парите!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен нищо не ми струват.