Здравословно хранене – дори и през зимата

Добавете и полезни мазнини към менюто си
30 дек 2018 09:52, Михаела Лазарова
1
Здравословно хранене – дори и през зимата
Снимка: istock

Как се грижите за имунитета си в студените месеци? В основата на това да се чувстваме добре през есента и зимата са нашите хранителни навици и спортна рутина. Има някои основни правила за здраве, според които е добре да намалим до минимум консумацията на сладкиши, бързи закуски и пакетирани храни.

От друга страна трябва да добавим към менюто си повече полезни храни, които благоприятстват редица процеси в тялото ни. Що се отнася до спорта, осигурете си поне три пъти седмично по 30 минути спортна активност.

Ето още няколко правила за повече здраве.

Нещо топло

През есенно-зимните месеци е добре да включите в менюто си топли ястия, като пилешки и зеленчукови супи. Хубаво е да наблягате на супичките. В тях може да съберете много полезни подправки, както и зеленчуци като тиква, червени, сладки картофи, праз лук, чесън. Течната храна благоприятства храносмилателната система, която през тези месеци може да бъде по-чувствителна и ще ви помогне да поддържате фигурата си във форма.

Билкови чайове

Тялото ви ще ви благодари за тях. Особено полезни са чай от шипки, бъз, джинджифил, лайка. Тези билки имат укрепващо действие, а по време на настинки ще ви помогнат да се възстановите по-бързо. Чайовете може да редувате с домашно приготвени компоти, тъй като летните плодове, които се съдържат в тях, изобилстват от важни хранителни елементи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари