Светът посреща 2019 г. - къде с фойерверки, къде с мачове

2018 г. си отива с усилване на стари и избухване на нови кризи
9
Светът посреща 2019 г. - къде с фойерверки, къде с мачове
Снимка: Pixabay

Острови в южната част на Тихия океан, Нова Зеландия и след това Австралия - с фойерверки в Сидни ще бъде обърната страница, свързана с бурната 2018 г., за да навлезем в новата, изпълнена с неизвестности 2019 г., предаде БТА като цитира Франс прес.

Увеличаване на популизма, нарастващо безпокойство, свързано с климата, Брекзит, "жълти жилетки" във Франция - 2018 г. бе белязана от усилване на стари и избухване на нови кризи.

Сред хубавите вести оптимистите посочват новогодишната реч на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, след като в края на 2017 г. Корейският полуостров бе под заплахата от ядрен апокалипсис.

От остров Фиджи до Рио де Жанейро, хиляди хора ще излязат на улицата, за да посрещнат новата 2019 г. В най-големия град в Австралия - Сидни са предвидени най-големите фойерверки в емблематичния му залив. За целта ще бъдат използвани рекорден брой пиротехнически средства, в резултат на което много цветове ще озарят небето в разстояние на 12 минути. Очаква се фойерверките в небето да бъдат наблюдавани от 1,5 милиона души. "Сигурен съм, че ще присъстваме на невероятен спектакъл", заяви кметът на Сидни Клоувър Мур.

2019 г. бе обявена от ООН за международна година на коренните езици. В залива на Сидни са планирани церемонии, посветени на културата на аборигените.

В Хонконг 300 000 души се очакват на брега на пристанището Виктория, за да присъстват на 10-минутни фойерерки.

В Новогодишната нощ в Сайтама, северно от Токио, ще се състои очакваният с голям интерес мач-спектакъл между американския боксьор Флойд Мейуедър и младия японски шампион по кикбокс Теншин Насукава.

Засилен контрол около Шанз-Елизе и в обществения транспорт в Париж - в честванията във френската столица се очаква да участват не само минувачи и туристи, но и "жълти жилетки" - недоволните от социалната и данъчната политика на президента Еманюел Макрон.

Лондон ще навлезе в новата 2019 г., чествайки взаимоотношенията си с Европа в момент, когато британците са разделени относни Брекзит. Фойерверките над Лондонското око ще бъдат придружени с музика от изпълнители от континентална Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
В Сомалия и Саудитска Арабия живеят в 1440-та година например няма да празнуват, там е забранено!
6
0
 
2
 
! Отговори
Гуде преди 5 години
И къде с мачете ... сте пропуснали да напишете
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А у нас водата гони 4лева.Аре наздраве.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... v siria padat istinski frenski amerikanski angliiski kolonialni bombi i raketi....v europa, amerika samo igrachki uveselitelni bombichki i raketki...******* ami ako stane obratnoto?!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Засилен контрол около Шанз-Елизе и в обществения транспорт в Париж - в честванията във френската столица се очаква да участват не само минувачи и туристи, но и "жълти жилетки"Да бе, сигурно ще е заради жълтите жилетки, а не заради джихадята, дето ви заляха страната. Хайде да не се баламосваме.
2
1
 
2
 
! Отговори
Florance преди 5 години
....a europeiskiat sauz vodi agresivna zavoevatelna fashistka ubiistvena razrushitelna voyna sreshtu siriiskia narod v Siria....
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"в резултат на което много цветове ще озарят небето в разстояние на 12 минути."В разстояние на 12 минути? Това колко метра време е?