Българско гражданство – като картоф на пазара

Корупционна схема в Молдова: 1000 евро и си нов човек
Обновена: 6 яну 2019 11:42 | 6 яну 2019 11:25, Нели Христова
40
Българско гражданство – като картоф на пазара
Снимка: Pixabay

"В Молдова българското гражданство се продава като картоф на пазара. Това призна бесарабски българин, който преди 20 години се е съгласил да го запишат румънец, защото искал да получи по-бързо задграничен паспорт.

С фалшив паспорт започва битката на Петър Попов за документ, който ще му позволи да пътува в чужбина.

"Трябваше ми срочно да си получа задграничен паспорт. Сложиха ми условие, че трябва да покажа като документ. И казаха: Ако не, ще те запишем не Петър, а Петро. Аз съм записан Петро, те мен ме броят за румънец", разказва българинът пред bTV.

Ала един ден Попов решава да скъса паспорта, в който пише, че е румънец и чака седем години за българско гражданство.

Той отказва да участва в корупционната схема на Агенцията на българите в чужбина, познава лично корумпираните, но не смята, че е необходимо да подаде сигнал в прокуратурата срещу тях.

"Има си корумпирани хора в Молдова, които са свързани с Агенцията за българите в чужбина. В Молдова се даваше гражданство и се продаваше гражданство. Мисля, че 70% от гражданството се продаде, 1000 евро беше цената в първите години", обяснява Петър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3... Същите тия Макета с български лични карти, плюят по България без прекъсване и се опитват да убеждават европейците колко е велика македония и каква велика история има. За пример една такава екстремна шушумига е Boban "Atanasov" на Фейсбук, като фамилията му е фалшива, той по принцип си има типична сръбско_хърватска фамилия, и кой знае през коя година семейството му е емигрирали от бившата пределите на Югославия в Македония, и тоя същия пришълец сега е станал "македонски патриот" и ние се чудим в България защо в момента защо Македонците хулят по българия. И ако запиташ някой от тях дай
37
3
 
4
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
Всички които заминаха за Турция ще се върнат,само че тогава времената няма да бъдат хубави нито за България,нито за света.Турция ще се превърне в ,,огнен Ад'',и всеки който може да ходи,ще бяга на някъде.Дано не съм прав.
36
3
 
14
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Ами на сбърканите с турско самосъзнание -кавото и като не ви хареса-ей я Турция.С мед намазана,прекрасна,красива с мили и чудесни хора.Ами моля учтиво--прехода е свободен-защо не отидете там?Защо ни плювате тук,защо тази омраза към българското.Ами изберете си пътя .Стига злоба!Просто ни освободете от присъствието си.
35
4
 
12
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ! преди 5 години
ТУК СЕ ЛЕЕ ТУРСКА ПРОПАГАНДА ОТ НЯКОЛКО ПРИМИТИВИСТА ПЛАТЕНИ ОТ ТУРЦИЯ.ПЛАЩА ИМ СЕ ДА НИ НАСЪСКВАТ И ДА ПЛЮВАТ БЪЛГАРИТЕ.
34
3
 
9
 
! Отговори
Цацаров преди 5 години
Ще повдигна обвинение на тия 30% молдовци, дето не са си платили! Суджуците са с пари!
33
1
 
6
 
! Отговори
Каракачанов преди 5 години
Айде на БГ гражданството! Евтино го даваме - по 1000EUR. Значи 30%от молдовците сте минаале метър, без да ми платите, а? Ще ви пратя ДАНС!
32
1
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ръководството на ВМРО спечели 50 000 000 ? от това гражданство...
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам за турците, не мисля че ни пречат, обаче БГ гражданството, на цветнокожите трябва да бъде отнето. Те не са го заслужили с нищо. Защо до сега нито едно правителство или президент, не са се изказали по въпроса
30
6
 
11
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Защо стоиш тук след като не ти харесва? И като не се чувстваш добре приет? Сам казваш, че си от другите. Нямаш никакво право да пишеш против страна, с която нямаш нищо общо. Като си турчин, заминавай в турция и там няма да има корупция, престъпления, измами, неуредици. Всичко ще ти е цветя и рози. Какво чакаш?
29
4
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
Откъде накъде ще се махам аз? Това си е моята държава, всичките ми предци са българи, тук съм родена, тук съм учила, тук работя. И изведнъж някакъв турчин ще ми обижда страната и ще се чуди защо му казвам да се маха, а и на всичкото отгоре се чуди аз защо не се махна! Я, си заминавай в турция, нали там всичко е чудесно и процъфтява? Защо живееш в България, където нищо не ти харесва?
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Само едно и също повтаряте- Марш, заминавайте, махайте се... Защо вие не се махнете? Не виждате ли в какво превърнахте Бг с вашите гешефти, мошеничества, рушветчийство и кражби?!Затрихте страната и пак другите гоните.
27
11
 
15
 
! Отговори
До турчин преди 5 години
Като не ти харесва хващай куфара и марш в турция! Какво ми пишеш тук на български в български сайтове?
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Каракачанов толкова бързо качва килограми - нещо свързано с метаболизма или нещо свързано с даването на българско гражданство?
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все си мисля че сме стигнали дъното и всеки ден ми се доказва че като държава може да паднем и по надълбоко. Излагането ни продължава вече 30г, най-бедните в ЕС, най-продажните в Европа.Държава цирк
24
0
 
12
 
! Отговори
Дон Домат преди 5 години
Като какъв картоф? Суров, сварен, горещ, чипс? Не подценявайте компира.?
23
1
 
22
 
! Отговори
ТУТУРУТКА преди 5 години
СЛЕД КАТО ТЪРГУВАТ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ, ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН.
22
0
 
9
 
! Отговори
Хехехе преди 5 години
Германия и САЩ не са познали. Русия не е България :)))
21
0
 
20
 
! Отговори
и точка преди 5 години
Отнемане на българското гражданство да всички работили в Агенцията за българите в чужбина.Обявяване на раздадените от тях български паспорти за НЕВАЛИСНИ.
20
5
 
6
 
! Отговори
Кондьо преди 5 години
Нямам представа защо ги приказват тези глупости.Има установен ред за получаване на гражданство.Никой не з ае точно оой е в тази комисия.Комисията по българско гражданство подпомага Президента, съответно Вицепрезидента на Републиката, като събира и анализира необходимата информация за изясняване на фактите и обстоятелствата в подкрепа на направените от министъра на правосъдието предложения за издаване на укази и откази за издаване на укази за промяна на гражданството.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ги публикувате тия новини?Някой да е подведен под отговорност? Някой да е осъден или изобщо да му е повдигнато обвинение от прокуратурата?! Няма да има осъден.Обаче за кражба на салам или батерии от верига, или блуза от МОЛ- затвор.