Гласуването на сделката за Brexit - до десетина дни

Мей: Ако тя бъде отхвърлена, ще бъдем на "неизследвана територия"
6 яну 2019 17:57,
15
Гласуването на сделката за Brexit - до десетина дни
Снимка: БТА

Гласуването в британската камара на общините на правителственото споразумение за излизане на Обединеното кралство от ЕС, ще се проведе на 14 или 15 януари. Това заяви днес министър-председателката Тереза Мей в "Шоуто на Андрю Мар" по телевизия Би Би Си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Дебатите ще започнат идната седмица и ще продължат през следващата, през която ще се проведе и гласуването", поясни Мей в интервюто си. В отговор на въпрос за датата на гласуването министър-председателката потвърди, че то ще е на 14 или 15 януари, независимо от вестникарски публикации, че тя може отново да го отложи.

Мей каза днес, че ако нейната сделка за Брекзит бъде отхвърлена, Великобритания ще се окаже на "неизследвана територия".
Описвайки какво ще се случи, ако претърпи поражение в парламента, Мей каза "Ще се окажем на неизследвана територия. Не мисля, че някой е в състояние да каже точно каква ще бъде реакцията в парламента".

Партията на Мей е разделена по отношение подкрепата за сделката, тъй като много нейни съпартийци се опасяват, че "предпазният механизъм" за недопускане на твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия може да остави Великобритания в обсега на правилата на ЕС за неопределено дълго време.

Един от най-изявените противници на сделката в Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог написа във вестник, че е "самозалъгване" да се твърди, че коледната ваканция, докато не е бил в парламента, би могла да го убеди да промени мнението си и да подкрепи споразумението.

След като на 25 ноември миналата година ЕС и Великобритания съгласуваха сделката за условията на Брекзит, Мей е под силен вътрешнополитически натиск. Мнозинството депутати в долната камара настояват тя да съгласува отново условията на членството на Северна Ирландия в митническия съюз и единния пазар на ЕС след Брекзит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
ззз преди 5 години
до ДНЕС.БГ"Уважаеми" , защо нищо не пишете за либийския танкер отвлечен от Бургас със съдействието на "морака администрация" и "гранична полиция" , въпреки две решения на съда, последното на ВАС!Б-я ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО е "ПИРАТСКА ДЪРЖАВА" и дефакто в монента сме в морска ВОЙНА с Либия!Официално има заповед ВСЕКИ български кораб в Либийски териториални води да бъде арестуван!Проблемът в момента се разглежда в ООН и се очертава да е скандалът на столетието за Б-я, а ДЕНЕС.БГ мълчи като мишки!
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ударите срещу Обединеното Кралство предизвикани от Брекзита тепърва предстоят. Британците ще разберат каква глупост са направили чак когато най-голямата им гордост през последните столетия британския паунд се срине. За 2.5 години след референдума за Брекзит паунда загуби 30% от стойността си а това е обедняване на всички британци с 30%. При твърд Брекзит се очакват още 25% спад на паунда. Брекзита става все по-скъпо начинание особено за брит. пенсионери които гласуваха за него за големи пенсии.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болният човек от ЕС напуска, но сътресенията не са за ЕС а за болния човек и тези сътресения ще продължават да нарастват с времето. Противно на очакванията от Москва че болния човек ще зарази целия съюз и той ще се разпадне под ефекта на доминото се случва обратното, ЕС се консолидира и излиза по единен след Брекзита. Вместо катализатор на разпада на ЕС Брекзита се превръща в отрезвяване и заздравяване на съюза. Европейците вече имат примера на UK какво ще им се случи ако решат да напускат.
10
4
 
3
 
! Отговори
Европейският съюз преди 5 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
9
5
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Британия е била империя и не може да понесе да я командват болни от исшиас. психопати, калинки, поцелуйковци, ***. Стига сте плакали на чужд гроб! Лошото е, че излизането на Британия от ЕС, не му дава стимул да се промени.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това гласуване трябва да го обвържат с гласуването за внос на азиатски работници в България - има доста сходни характеристики, а и броя на статиите е почти равен.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Против сделката ли са, или против излизането? Някой разбра ли?
6
9
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
"на територията на Европа ще бъдат създадени нови държави, нови нариди и нови езици."Ще бъдат! Чечня, Карелия, Таврия, ще бъде възстановена старата българска държава...
5
7
 
7
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Другарю трансатлантически, то е ясно, че и транссексуален може да станеш - ако не за няколко рубли повече, то за благото на Россия и ако другаря Путин каже, но в случая се придържай към опорните точки! Хайде, какво чакате, никой още не е написал как ЕС ще се разпадне след Брекзит, срамота!
4
4
 
0
 
! Отговори
3519 преди 5 години
Има-няма след 10 дни... ще продължи екосез в кръгова фигура...
3
3
 
8
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
Ало Дежурния, ако тебе те презират, и то с Право, нас не ни засяга.
2
15
 
4
 
! Отговори
Дежурен трол преди 5 години
Другари, да си затворим временно очите за случая Скрипал и да величаем Англия каква велика империя е била и такава ще си остане, а ЕС как ще се разпадне Англия като напусне! Нищо, че и българи, и европейци, и англичани ни презират какви руски поддлоги сме - 5 рубли на коментар, дерзайте!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам тази усмихната физиономия и си спомням как нобеловият лауреат Обонго през далечната 2012 г в Лондон каза, че на територията на Европа ще бъдат създадени нови държави, нови нариди и нови езици.