На Богоявленския водосвет... разговори за изтребителя F-16

"Това е троен удар по България", категоричен бе президентът
Обновена: 6 яну 2019 13:26 | 6 яну 2019 12:53, Нели Христова
322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия беше отслужен в София от българския патриарх Неофит заедно с духовници.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев участва в ритуала на площад "Свети Александър Невски", където прие почетния строй на представителните части на армията и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Той се спря пред журналистите и коментира последните новини около избора на самолети за България.

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.

Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума, каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
6
 
12
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
само така! нека им е гадно на американските лакеи!
257
14
 
9
 
! Отговори
БГ Пилот преди 5 години
Ще летим на Ф,със огромен кеф!!!А льотчикът устат,ще умpe от яд!!!
256
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ee, затова американците живеят богато и охолно, с парите откраднати чрез политиците от БЪЛГАРИЯ !
255
3
 
11
 
! Отговори
Az da vi преди 5 години
Ейййййййй , в тоя сайт само платени коментари ли се пишат????От къде толкова пари за платените драскачи??????
254
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сотир няма ли да го провери този защо сън не го хваща, да не е получил нещо от шведите и сега да се поти, че трябва да ги връща, а генералът му ги е изхарчил!
253
8
 
19
 
! Отговори
Ох българуно преди 5 години
Хахаха. Хора. Представете си кой ще подаде документи за бойна машина на пехотата .След като независимо от цената и правилата САЩ пращат някой и хоп въпроса е решен . Сметката народа я плаща .Преди. Дойдоха 3ма сенатори и хоп южен поток СПРЯ ./сега видяхме че е грешка /И сега направихме конкурс и кво до иде Американеца и хоп ф16 Преди на руснаците сега на американците
252
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България никога няма да приеме самолети на държава която е бомбардирала нашите градове!
251
29
 
17
 
! Отговори
Учител преди 5 години
Стана ясно,че прецедентът няма възпитание! Не че има значение ,но досега чуваме и виждаме ежедневн плюнки срещу България от зеления чорап , а виж, Борисов не е казал и една дума срещу него !!! Веднага да се направи обществена поръчка за една каца - да събираме лигите и плщнките на прецедента и съветниците му. И ..... за какво получава 11 000 лв заплата ? За да резили държавата ли ???
250
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййй, големи разбирачи се пънат тука. Всезнайковци! Знаят и кой ще даде парите, и кой ще ги вземе.
249
24
 
17
 
! Отговори
Радеф има преди 5 години
Осанка на преуспяващ погребален агентПък и речите му все едни такива траурниРумен Панахидата би му отивало като име
248
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше обещал вила в Маями на Деса дългата с рушвета от Грипените, нооо Ф16 му мина път ;))Незнам за Радев, но си мисля, че с тия F-16 един физколтурник с 6 апартамента ще се заима със 7ми. Нищо чудно и самолетите да са по-евтини, но партията, която ни управлява да прибира част от тях в партийната каса, а за пред обществото да се излиза, че са дадени на американците.
247
20
 
12
 
! Отговори
Фъркатият фатмак преди 5 години
Беше обещал вила в Маями на Деса дългата с рушвета от Грипените, нооо Ф16 му мина път ;))
246
12
 
9
 
! Отговори
Радефф е капут преди 5 години
Употребен от медведя докато е таковал ***
245
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фАНДЪКОВА И ЗАМЕСТНИК КМЕТА И що не са в ареста за некачествените ремонти? И за тези ремонти президента ли е виновен? Иванчева кмет на София, истината започва да излиза наяве...Абе намерете му жена на оня с кръвното, такъв личен момък жена си няма...той за родината се оженил, по сметка родината да го хрантути аааа
244
13
 
5
 
! Отговори
србин преди 5 години
Свих гербавих тролова - я ни сам бугарин да ви трпим простотийе - ВИ МОЖЕТЕ САМО ДА МИ ПОПУШЕТЕ КУРАЦ!!!! ЗАЩО ДА ГА ПУШИТЕ САД ЙЕДНОСТАВНО НА АМИРИЧКОГ ОКУПАТОРА, ПУШЕТЕ И МОЙ КУРАЦ - ЕВО
243
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже се води медийна кампания срещу Деси Радева, а долнопробните бокови медии не смеят даже да ни напишат коя е любовницата или жената на този с островите и вилите Барселонски...
242
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://youtube/watch?v=0_Cgxy7N-V0 ей това ни бе дадено преди безплатно, а сега трябва да плащаме на огромна цена оставането на герб на власт - хората си купуват американска подкрепа за да ни владеят герберасите още един мандат. Тръмп освободи ни от гербавите клинтънови мекерета
241
7
 
11
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
Все пак има начин да се оправи работата.Ако американците се съгласят да подпишем договор,който ги задължава да ни защитят при турска агресия,не за 2 а за 20 млрд. самолети* ще купим!Халал да са им парите,дето се вика!Ама нещо категорично отказват да се ангажират,кой знае защо....*или да им дадем парите и без самолети,то не можем да ги поддържаме.
240
8
 
18
 
! Отговори
Факт преди 5 години
И Грипен,и Ф-16 са неподходящи за българските условия.С тоя един двигател и при нашата поддръжка няма да изкарат дълго,щото не са дурако-устойчиви като руските.Освен това ниския въздухозаборник ще смуче *** от българските писти.Само не казвайте че няма да има такива,ха-ха!Естествено,щом са решили да подарят едни 2млрд. на бедстваща Америка,кой може да ги спре?
239
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да сравняваме Радев с Плевнелиев. Генерала се държи като мъж, а другия е като медуза.